Popup-aviseringar på Xbox One

Läs mer om hur du öppnar, läser och väljer vilka aviseringar du får på Xbox One-konsolen.

Video: Control notification pop-ups on Xbox One

Titta på videon om att styra popup-aviseringar på Xbox One. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Vad innebär popup-aviseringar?

Popup-aviseringar på Xbox One-konsolen meddelar dig om händelser, t.ex. när du får ett nytt meddelande eller ett inkommande Skype-samtal.

Hur fungerar aviseringar?

När en popup-avisering visas och du vill se den trycker du på och håller ned Xbox-knappen  på handkontrollen. Aviseringscentret öppnas och de åtgärder du kan välja för den aktuella aviseringen visas.

Hur öppnar du aviseringscentret?

Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden och välj sedan Aviseringar.

Hur länge ligger aviseringar kvar i aviseringscentret?

Aviseringar blir kvar i upp till tre dagar i aviseringscentret, men tas bort när du genomför åtgärden för respektive avisering.

De kommandon aviseringarna hade när de anlände försvinner inte, men de fungerar inte om åtgärden inte längre är tillgänglig. En kort tid efter att en avisering om ett spel dyker upp kanske inte kommandot Gå med i spelet fungerar om spelplatsen inte är tillgänglig längre.

Hur tar du bort aviseringar?

Välj knappen Rensa allt längst upp i aviseringscentret eller tryck på X-knappen  på handkontrollen om du vill ta bort den markerade aviseringen eller gruppen.

Vem kan se dina aviseringar?

Aviseringar visas i aviseringscentret för alla inloggade användare. Om du inte vill att dina aviseringar ska visas för andra användare på konsolen loggar du ut.

Hur stänger du av popup-aviseringar?

Välj Inställningar > Alla inställningar > Inställningar > Aviseringar. Du kan avaktivera alla aviseringar eller välja vad du vill göra med enskilda Xbox- eller appaviseringar. Se Anpassa dina Xbox One-inställningar.