Så här startar du om eller stänger av och startar om din Xbox One-konsol

Du kan återställa, stänga av och starta om eller koppla bort Xbox One-konsolen så att den startas om helt. Då rättas många vanliga problem till. Inga spel eller data tas bort.

Starta om konsolen

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.

Obs! Om du trycker på Xbox-knappen öppnas guiden oavsett vilken skärm som visas på konsolen.

2. Välj Inställningar.
  3. Välj Starta om konsol.
  4. Välj Ja för att bekräfta.

Obs! Om du inte kommer åt guiden eller om konsolen verkar ha låst sig håller du ned Xbox-knappen  på konsolen i 10 sekunder tills konsolen stängs av. När konsolen stängts av trycker du på Xbox-knappen  på konsolen igen för att starta om den.

Starta om konsolen fysiskt

1. Slå av konsolen genom att hålla ned Xbox-knappen  på konsolens framsida i 10 sekunder. Konsolen stängs av.
Xbox-knappen på konsolens framsida är markerad.
  1. Starta konsolen genom att hålla ned Xbox-knappen  på konsolen eller Xbox-knappen  på handkontrollen.
    Obs! Om du inte ser den gröna startanimeringen när konsolen startas om måste du upprepa dessa steg. Se till att du håller ned av/på-knappen tills konsolen har stängts av helt.

Viktigt Om konsolen är i standbyläget stänger ovanstående steg av konsolen helt. Standbyläge eller möjligheten att slå på konsolen genom att säga ”Xbox On” aktiveras inte förrän du startar om konsolen.

Koppla från konsolens nätsladd och koppla sedan in den igen

1. Stäng av Xbox One-konsolen genom att trycka på Xbox-knappen  på konsolens framsida i cirka 10 sekunder tills den stängs av helt.
  2. Koppla från konsolens nätsladd. Vänta i 10 sekunder.

Viktigt! Vänta verkligen i 10 sekunder. Det gör att strömförsörjningen återställs.

3. Sätt in konsolens nätsladd igen.
  4. Tryck på Xbox-knappen  på konsolen för att slå på Xbox One.