Delning av riktiga namn på Xbox One

Med alternativet Dela mitt riktiga namn kan du låta personer på din kompislista veta ditt riktiga namn och låta dem avslöja ditt riktiga namn för sina kompisar. Det gör det lättare att hitta personer som du redan känner på Xbox Live.

Så här aktiverar du alternativet ”Dela mitt riktiga namn”

Det är enkelt att aktivera alternativet Dela mitt riktiga namn och välja vilka kompisar som du vill ska se ditt riktiga namn. Så här gör du:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
Xbox Guide visas på Xbox One-startsidan.
  1. Välj Inställningar.
Ikonen Inställningar är vald i guiden och panelen Inställningar visas med tillgång till Alla inställningar samt alternativ för att stänga av och slå på Kinect-mikrofonen och stänga av eller starta om konsolen.
  1. Välj Alla inställningar.
Panelen Inställningar visas över Xbox-startsidan och ikonen för
  1. Välj Sekretess och onlinesäkerhet.
Kategorin
  1. Välj Visa information och anpassa.
Knappen
  1. Bläddra åt höger tills du ser Dela mitt riktiga namn.
Skärmen
  1. Välj den nuvarande inställningen för att expandera alla alternativen och välj sedan vem du vill dela ditt riktiga namn med. Standardinställningen för alla konton är Blockera.
Alternativet
  1. Du kan också välja att dela ditt riktiga namn med kompisars kompisar. Då kan även de som inte känner till din gamertag hitta dig.

Så här avaktiverar du alternativet ”Dela mitt riktiga namn”

Du kan när som helst avaktivera alternativet Dela mitt riktiga namn genom att följa anvisningarna i föregående avsnitt och välja Blockera i steg 7.

Alternativet ”Dela mitt riktiga namn med kompisars kompisar”

Med alternativet Dela mitt riktiga namn med kompisars kompisar kan du hitta kompisar som du kanske inte visste fanns på Xbox Live. Den innebär även att dina kompisar kan upptäcka dig genom en gemensam kompis.

Så här hittar du kompisar via dina kompisar:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden och välj sedan Kompisar och klubbar.
  2. Välj en kompis gamertag och välj sedan Visa profil.
  3. Bläddra åt höger för att se vilka din kompis följer.

Vanliga frågor

Om jag inte delar mitt riktiga namn med någon på min kompislista men min kompis gör det, kan den personen då se mitt riktiga namn på vår gemensamma kompis kompislista?

Nej. Ditt riktiga namn är dolt för den personen oavsett om din kompis delar riktiga namn eller inte med den personen. Din inställning går före.

Hur avgör jag om någon kan se mitt riktiga namn?

Så här gör du:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden och välj sedan Kompisar och klubbar.
  2. Välj den personens gamertag.
  3. Välj Relation. Titta efter knappen Kan personen se mitt namn? under Anmäla eller blockera.

Där visas om den personen kan se ditt riktiga namn och vilken kompis som delar ditt namn. Om du vill ändra tillåtelsen för den här personen att dela ditt riktiga namn kan du göra det här.

Kan jag blockera någon från att se mitt riktiga namn om den personen inte finns på min kompislista?

Ja. Om du vill blockera en viss person från att se ditt riktiga namn lägger du till personen på din blockeringslista genom att välja Blockera under Anmäla eller blockera på den personens gamercard. Se Stänga av ljudet för eller blockera andra spelare på Xbox Live.

Kan andra personer se mitt barns riktiga namn?

Nej. Små barn kan inte dela sitt riktiga namn. Tonåringar kan dela sitt riktiga namn, men bara om en vuxen i familjen aktiverar inställningen för deras konto.

Hur redigerar jag hur mitt riktiga namn visas?

Du kan redigera hur ditt namn visas på account.microsoft.com. Välj Din info, välj Redigera namn och uppdatera därefter det namn du vill att andra ska se.