Så här återställer du Xbox One-konsolen till fabriksinställningarna

Även om det är ovanligt kan det finnas tillfällen då du fullständigt behöver radera och återställa din Xbox One, till exempel när du säljer den eller ger den till en kompis. Det kan också finnas tillfällen då du vill återställa din konsols operativsystem (OS) till fabriksinställningarna för felsökning, men du vill att alla dina spel och appar fortfarande ska vara installerade. Med Xbox One är det enkelt och smidigt att göra båda sakerna.

Varning! När du återställer konsolen till fabriksinställningarna raderas alla konton, sparade spel, inställningar och hemma-Xbox-associationer. Allt som inte har synkroniserats med Xbox Live förloras. Din konsol synkroniseras automatiskt mot Xbox Live när den ansluts till tjänsten, så om du har varit offline ett tag måste du ansluta till Xbox Live innan du vidtar de här åtgärderna.

Obs! Om du inte kan utföra följande procedur för att återställa fabriksinställningarna på grund av att du inte har någon bild på din skärm eller för att du inte kommer åt menyn Inställningar, kan du utföra den här åtgärden med hjälp av en fil på ett USB-flashminne. Du kan läsa om hur du kommer åt filen och instruktionerna i Så här återställer du din Xbox One-konsol till fabriksinställningarna med ett USB-flashminne. Det här alternativet tar även bort alla dina spel och appar, så om möjligt ska du följa anvisningarna nedan.

Så här återställer du konsolen till fabriksinställningar om du är redo:

1. Rulla åt vänster på startsidan för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj System.
  5. Välj Konsolinformation och uppdateringar.
  6. Välj Återställ konsolen.
  1. På skärmen Återställ konsolen ser du tre alternativ:
    • Återställ och ta bort allt. Det här alternativet återställer konsolen till fabriksinställningarna. Alla användardata, inklusive konton, sparade spel, inställningar, hemma-Xbox-associationer och alla spel och appar kommer att tas bort. Det här alternativet ska du använda när du säljer eller ger bort konsolen till någon annan. Vid felsökning ska du bara använda det här alternativet som en sista utväg.
    • Återställ och behåll mina spel och appar. Vid felsökning ska du använda det här alternativet i första hand. Det kommer att återställa operativsystemet och ta bort alla potentiellt skadade data utan att ta bort dina spel och appar. Då behöver du inte ladda ned eller installera om de stora spelfilerna. I en del fall kan det vara en skadad spelfil som orsakar problemet du felsöker. Då kan du behöva välja Återställ och ta bort allt, men du ska alltid börja med Återställ och behåll mina spel och appar och använda Återställ och ta bort allt som en sista utväg.
    • Avbryt. Om du vill backa bort från sidan väljer du knappen Avbryt. Då har ingen åtgärd vidtagits på skärmen. Det är ett säkert sätt att lämna skärmen.

När du har valt ett av alternativen börjar Xbox One-konsolen radera valt innehåll och återställa sig själv till fabriksinställningarna.