Så här återställer du din Xbox One-konsol till fabriksinställningarna med ett USB-flashminne

Obs! Om du har problem med konsolen som innebär att du måste återställa fabriksinställningarna, och du inte kommer åt navet Inställningar i Xbox One-konsolen, så använder du den här processen.

Varning! Med den här metoden för att återställa konsolen till fabriksinställningarna raderas alla konton, appar, spel, sparade spel och inställningar. Allt som inte har synkroniserats med Xbox Live förloras. Din konsol synkroniseras automatiskt med Xbox Live när den ansluts till tjänsten.

Om du vill använda USB-flashminnet för att återställa konsolen till fabriksinställningarna behöver du följande:

• en Windows-dator med Internetanslutning och en USB-port.
  • ett NTFS-formaterat USB-flashminne med minst 4 GB ledigt utrymme.

Mer information om hur du formaterar ett USB-flashminne i NTFS-format från en PC finns i avsnittet Så här formaterar du ett flashminne i NTFS-format i Windows.

Tips! De flesta USB-flashminnen är FAT32-formaterade och måste formateras om i NTFS-format. Observera att alla filer som finns på USB-flashminnet raderas när det formateras om.

Ämnen

Steg 1: På datorn

1. Sätt in USB-flashminnet i USB-porten på datorn.
  2. Klicka på följande länk för att ladda ned återställningsfilen till din dator. Den här komprimerade filen innehåller de filer som behövs för att återställa Xbox One-konsolen till fabriksinställningarna:

Återställ fabriksinställningar

3. Klicka på Spara för att spara ZIP-filen med konsoluppdateringen på datorn.
  4. Packa upp den komprimerade filen genom att högerklicka på den och sedan välja Extrahera alla på popup-menyn.
  5. Kopiera filen $SystemUpdate från ZIP-filen till ditt USB-flashminne.
    Obs! Filerna bör kopieras till rotkatalogen, och det bör inte finnas några andra filer på flashminnet.
  6. Ta ut flashminnet från datorn.

Steg 2: På Xbox One-konsolen

1. Koppla från nätverkskabeln om du använder en kabelanslutning.
  2. Stäng av konsolen och koppla sedan från strömsladden för att säkerställa att konsolen är helt avstängd.
  3. Vänta i 30 sekunder.
  4. Koppla in strömförsörjningen igen.
  5. Sätt in flashminnet i en USB-port på konsolen.
  6. Tryck på och håll ned BIND-knappen (till vänster på konsolen) och EJECT-knappen (på konsolens framsida) och tryck sedan på Xbox-knappen på konsolen.
  7. Fortsätt hålla ned knapparna BIND och EJECT i 10–15 sekunder.
  8. Lyssna efter två “starttoner“ med några sekunders mellanrum.
    Obs! Om du inte hör två starttoner efter femton sekunder misslyckades detta. Detsamma gäller om du hör några ”nedstängningspip”.
  9. Du kan släppa BIND- och EJECT-knappen efter den andra starttonen.
  10. När konsolen startas om tar du bort flashenheten.
  11. När konsolen startas om bör du se den digitala konfigureringen som hjälper dig genom återställningen av konsolen. Mera hjälp finns i Konfigurera Xbox One-konsolen.

Obs! Omstarten av konsolen kan ta flera minuter. Om du använder en kabelanslutning sätter du tillbaka nätverkskabeln i konsolen igen. Om du aldrig har anslutit konsolen till Internet måste du ansluta den minst en gång under systemkonfigurationen.

Om knappar och signaler

Konsolen tvingas att söka efter USB-enhetsuppdateringar genom att du trycker in BIND och EJECT samtidigt, eftersom konsolen inte söker efter en USB-enhet om den inte behöver den. Detta minskar konsolens alla starttider då det här steget inte behövs.

Den första starttonen ljuder ungefär 10 sekunder efter starten. Detta indikerar att en USB-uppdatering har upptäckts. Den andra starttonen indikerar att uppdateringsfilen har kopierats och monterats. Detta är viktigt eftersom det bekräftar att du har initierat processen.