Bilden på Xbox One hackar

Översikt

När du ansluter Xbox One-konsolen till en TV eller bildskärm, använder konsolen standardinställningar utifrån inställningarna på din TV eller bildskärm. I vissa fall kan du förbättra bildkvaliteten genom att ändra dessa inställningar.

Lösningar

Bilden hackar eller uppdateras för sakta

Om bilden på din TV eller bildskärm uppdateras synbart långsamt kan det innebära att din TV eller bildskärm fastnat på ett lågt uppdateringsintervall. Om det händer måste du starta om Xbox One-konsolen. Så här gör du:

1. Starta guiden genom att rulla åt vänster på startsidan.
    Obs! Om du dubbeltrycker på Xbox-knappen  öppnas guiden oavsett vilken skärm som visas på konsolen.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Starta om konsol.
  4. Välj Ja för att bekräfta.

Obs! Om du inte kommer åt guiden eller om konsolen verkar ha låst sig håller du ned Xbox-knappen  på konsolen i 10 sekunder tills konsolen stängs av. När konsolen stängts av trycker du på Xbox-knappen  på konsolen igen för att starta om den.

Kontrollera också att din tv inte gör någon ytterligare bildbearbetning. Detta kallas oftast dynamisk kontrast, bildförbättring eller tydlig rörelsehastighet på din TV. Du kan få hjälp med att optimera inställningarna för din TV genom att köra HDTV-kalibreringsverktyget.

Så här kör du HDTV-kalibreringsverktyget:

1. Dubbeltryck på Xbox-knappen  på handkontrollen så att guiden öppnas.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Bildskärm och ljud.
Kategorin Display och ljud är vald på menyn Inställningar. Det finns alternativ för Video ut, Volym och Ljud ut.
  1. Välj Video ut.
Alternativet Video ut är markerat på skärmen Display- och ljudinställningar.
  1. Välj Kalibrera HDTV.
Alternativen Display och Videokvalitet visas på inställningsskärmen för Video ut. Alternativet
  1. Följ anvisningarna för att slutföra kalibreringen.
Skärmen

Felsöka videoproblem med en ljud-/bildmottagare i din konfiguration

Om Xbox One-konsolen är ansluten till en AV-receiver (AVR) och AV-receivern sedan är ansluten till din tv och bilden är långsam eller hackar följer du dessa felsökningssteg:

1. Slå på enheterna i följande ordning och vänta tills varje enhet helt startat innan du startar nästa enhet:
    1. Slå först på tv:n.
    2. När tv:n visar en bild slår du på AV-receivern.
    3. Slå på Xbox One-konsolen.
  2. Använd Input-knappen på tv:ns fjärrkontroll (eller knapparna på tv:n) för att växla ingång för AV-receivern från konsolen och sedan tillbaka igen (växla till exempel från HDMI1 till HDMI2 och sedan tillbaka till HDMI1).
  3. Starta om AV-receivern.
  4. Ställ in TV-anslutning till HDMI:
    1. Dubbeltryck på Xbox-knappen  på handkontrollen så att guiden öppnas.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Alla inställningar.
    4. Välj Bildskärm och ljud.
    5. Välj Video ut.
    6. Välj TV-anslutning.
    7. Välj HDMI.