Systeminställningar för Xbox One

Översikt

På den här sidan beskrivs systeminställningarna för Xbox One-konsolen. Du kommer åt systeminställningarna genom att navigera till vänster på startsidan för att öppna Xbox Guide, välja Inställningar och sedan välja Alla inställningar.

Systeminställningar

Med systeminställningarna kan du lära dig om och kontrollera några av konsolens viktigaste beteenden.

Konsolinformation och uppdateringar

Här hittar du den information du behöver för att registrera och felsöka konsolen, inklusive serienummer, konsol-ID, OS-version, enhets-ID för Xbox Live, upphovsrättsinformation, med mera.

Namn

Med den här knappen kan du ange enhetens namn. Det är konsolens ID om det finns flera Xbox One-konsoler i samma nätverk.

Uppdatera info

I det här området kan du se när en uppdatering för konsolen söktes senast och när den senaste uppdateringen installerades.

Återställ fabriksinställningar

Detta alternativ raderar alla konton, appar, spel, sparade spel (som inte har synkroniserats till molnet) och inställningar samt startar om konsolen.

Viktigt! Detta alternativ ska bara användas i nödfall och är ingen felsökningsmetod.

Språk och plats

Med inställningarna för språk och plats kan du ändra språket som visas på konsolen. Om du flyttar till en annan tidszon eller region bör du uppdatera konsolinställningarna här.

Språk

Den här inställningen avgör konsolens visningsspråk. Vissa spel och appar undersöker den här inställningen och anpassar sitt visningsspråk därefter.

Plats

Den här inställningen bestämmer konsolens region, däribland regionen för Xbox Store-innehåll.

Talat språk

Inställningen för det talade språket avgör vilket språk som används för röstkommandon.

Tid

Här kan du ange konsolens tidszon.

Tidszon

Den här inställningen bestämmer vilken tidszon som gäller för konsolen.

Automatisk justering till sommartid

Du kan välja om du vill att konsolens klocka ska ändras automatiskt efter sommartid.

Systemtid

Systemtidsinställningarna är inte tillgängliga (och visas nedtonade) medan du är ansluten till Xbox Live. Under dessa tider använder konsolen “nättid” som automatiskt tas från tidsservrar online. De två tidsinställningar du kan ändra när du inte är ansluten till Xbox Live är Tid och Datum.

Lagring

Rensa lokalt sparade spel

Detta alternativ gör att sparade spel tas bort från konsolen. Det kan vara bra om ett spel inte går att spara på grund av något fel i filen.

Rensa lokal Xbox 360-lagring

Detta tar bort sparade Xbox 360-spel och din profil från konsolen. Det kan vara bra om ett spel inte går att spara på grund av något fel i filen.

Obs! Du måste ladda ned din Xbox 360-profil igen när du har använt det här alternativet.

Intern/extern lagring

Panelerna till höger representerar lagringsenheterna som är anslutna till konsolen. Markera en enhet och tryck sedan på A-knappen  för att se en meny med alternativ.