Operativsystemsversioner och systemuppdateringar för Xbox One

Konsolen uppdateras inte Om du har problem med att installera en systemuppdatering på konsolen ska du läsa Lösning för Xbox One-systemuppdateringar.

Listan nedan visar det aktuella versionsnumret för Xbox One-operativsystemet och vilka funktioner som lades till eller uppdaterades baserat på systemuppdateringar från mitten av 2015 fram till nu.

Så här tar du reda på Xbox One-konsolens operativsystemsversion:

1. Starta guiden genom att rulla åt vänster på startsidan.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj System.
  5. Välj Konsolinformation och uppdateringar.
  6. Din OS-version visas till höger i tredje raden uppifrån.

Obs! Om du är mitt i en systemuppdatering och behöver få reda på konsolens operativsystemsversion drar du samtidigt i både vänster och höger avtryckare och både vänster och höger kantknapp på handkontrollen.  Operativsystemsversionen visas som Build på andra raden uppifrån.

OS-version: 10.0.14393.2123 (rs1_xbox_rel_1610 161105-1400) fre

Publiceringsdatum

2016-11-10

Prestanda och allmänna förbättringar

Klubbar

Klubbar är mötesplatser online där människor kan spela och vara sociala. Gå med i klubbar som intresserar dig eller skapa en ny klubb (ditt hus, dina regler).

Letar efter grupp

Behöver du fler spelare? Öppna guiden och titta under Grupper om du vill komma igång med Letar efter grupp. Bläddra bland “sökes-annonserna” eller skapa en egen om du vill hitta spelare som har samma mål som du. Spela nu eller föreslå framtida datum och tid.

Achievements

En av de mest önskade funktionerna i vår Xbox-feedback har varit att visa sällsyntheten för ett achievement i Xbox Live. Nu kan du se hur unikt ett achievement är bland spelare av ett visst spel.

Gamerscore-rankningslistan

Gamerscore-rankningslistan är nu en månadsvis tävling med dina kompisar som nollställs varje månad. Tävla ända fram till slutet av månaden för att se vem som var den gångna månadens vinnare.

Meddelanden

Nu kan du skicka meddelanden till flera personer inom samma konversation.

Skärmtangentbordet

Skärmtangentbordet stöder förutsägande text och emojis gör också sin debut.

Prestanda

Vi hat lagt ned mycket arbete på att göra din Xbox snabbare. Hela upplevelsen har blivit smidigare och snabbare, i allt från navigering och öppning av appar till nedladdningstider och Cortana-svar.

Tidigare systemuppdateringar

OS-version: 10.0.14393.1065 (rs1_xbox_rel_1608 160927-1900) fre

Publiceringsdatum

2016-10-04

Prestanda och allmänna förbättringar

HDR

• Åtgärdade ett problem som kunde göra att HDR-innehåll visades för ljust eller blekt på vissa TV-apparater när en Xbox One S-konsol användes.

Spel-DVR

• Åtgärdade ett problem som påverkade ljusstyrkan på videor och skärmbilder när TV:n är i HDR-läge.

Blandat

• Allmänna stabilitets- och prestandaförbättringar.

OS-version: 10.0.14393.1062 (rs1_xbox_rel_1608 160916-1900) fre

Publiceringsdatum

2016-09-23

Prestanda och allmänna förbättringar

Blandat

• Allmänna stabilitets- och prestandaförbättringar.

OS-version: 10.0.14393.1058 (rs1_xbox_rel_1608 160909-1900) fre

Publiceringsdatum

2016-09-15

Prestanda och allmänna förbättringar

Blandat

• Allmänna stabilitets- och prestandaförbättringar.

OS-version: 10.0.14393.1045 (rs1_xbox_rel_1608 160826-1142) fre

Publiceringsdatum

2016-08-31

Prestanda och allmänna förbättringar

Blandat

• Allmänna stabilitets- och prestandaförbättringar.

OS-version: 10.0.14393.1040 (rs1_xbox_rel_1608.160816-1851) fre

Publiceringsdatum

2016-08-19

Nya eller uppdaterade funktioner

Startljud

• Du kan nu ändra när startljudet ska höras! Det finns tre nya alternativ i Inställningar > Ström & Start > Energiläge och uppstart.
    • (startljudet spelas upp varje gång konsolen startas).
    • Bara med av/på-knappen eller röst (startljudet spelas bara upp när konsolen startas med av/på-knappen eller röststyrning, inte när den startas med handkontrollen).
    • Av (startljudet spelas aldrig upp).

Prestanda och allmänna förbättringar

Xbox Universal Store

• Den här versionen innehåller flera korrigeringar för adresskrascher i Store.
  • Åtgärdade ett problem som gjorde att användarna behövde klicka två gånger på köpknappen.
  • Åtgärdade ett problem som ibland gjorde att tidsbaserade provversioner visade fel återstående tid.
  • Åtgärdade ett problem som ibland gjorde att ett "Försök igen senare"-fel visades när nyinköpt innehåll laddades ned.
  • Åtgärdade ett problem som kunde orsaka fel vid försök till köp eller uppspelning av Film och TV-innehåll.

Inloggning

• Åtgärdade ett problem som hindrade vissa användare från att kunna logga in.

Xbox Guide

• Hastighets- och prestandaförbättringar.

Spel-DVR

• Du bör nu få aviseringen "lagringsutrymmet är fullt" om du försöker ladda upp en bild till Xbox Live när lagringsutrymmet är fullt.

Handkontroll

• Åtgärdade ett problem som kunde göra att vissa spel inte kände igen handkontrollen vid start.

Mina spel och appar

• Åtgärdade problem som kunde göra att vissa appar inte gick att installera.
  • Åtgärdade ett problem som ibland kunde göra att en svart skärmbild visades vid försök att använda väderappen.
  • Åtgärdade problem som ibland kunde göra att Groove Musik kraschade.

Lokalisering

• Åtgärdade ett problem som ibland kunde göra att titlarna på universella appar (Film och TV) inte visades på konsolens valda språk.

Blandat

• Allmänna stabilitetsförbättringar för spel

OS-version: 10.0.14393.1027 (rs1_xbox_rel_1608.160801-1743) fre

Publiceringsdatum

2016-08-05

Nya eller uppdaterade funktioner

• Mindre felkorrigeringar och förbättringar

OS-version: 10.0.14393.1018 (rs1_xbox_rel_1608.160725-1822) fre

Publiceringsdatum

2016-07-30

Nya eller uppdaterade funktioner

Cortana är tillgänglig i USA och Storbritannien

• Du kan prata med Cortana på din Xbox One med ditt headset eller Kinect. För att börja säger du bara "Hey Cortana" eller startar Cortana-appen. Om du inte vet vad du ska säga provar du med "Hey Cortana, what can I say?"
  • Om du använder Kinect provar du att starta konsolen genom att säga "Hey Cortana, Xbox on".

Bakgrundsmusik

• Musikappar kan nu spela musik i bakgrunden. I en app med stöd för bakgrundsmusik startar du helt enkelt lite musik. Du kan växla till andra appar och spel medan musiken spelas.
  • När du har startat musiken: Om du vill spela upp, pausa, hoppa över eller ställa in volymen dubbeltrycker du på Xbox-knappen för att öppna guiden. Välj Fleruppdragskörning och välj sedan musikkontrollerna.
  • Appen måste ha stöd för bakgrundsmusik. En uppdaterad Pandora-app i USA är den första appen med stöd för bakgrundsmusik, men många fler är på väg.

Mina spel och appar

• Dina saker är närmare. På startsidan går du åt höger och väljer Mina spel och appar.
  • I Mina spel och appar finns nya sorteringsalternativ.
  • "Klar att installeras" har ett eget område så att du snabbt kan hitta de spel och appar du har köpt men inte installerat.
  • Uppdateringar för spel och appar visas i ett eget område när de blir tillgängliga.
  • Köområdet visar nu både vad som nyligen installerats och vad som finns i din kö.

Inställningar av språk och plats

• Du kan nu välja plats oberoende av ditt systemspråk. Om du vill ändra språk och plats dubbeltrycker du på Xbox-knappen för att öppna guiden. Välj Inställningar > Alla inställningar, välj sedan System > Språk och plats.
  • Alla språk finns inte för alla platser. När du väljer ett språk är det vanligen inte associerat med din plats. Det mesta av systemet kommer att visas på det språk du har valt, men du kan se en blandning av språk i Store eller onlineinnehåll.

Populära datorspel på Xbox Live

• Populära datorspel har nu spelhubbar på Xbox Live. Oavsett om du använder dator, Xbox eller mobiltelefon ser du vilka datorspel dina kompisar spelar och du kan dela spelklipp och skärmbilder från dator samt skicka meddelanden till kompisar på Xbox Live. På Xbox One och Windows 10-datorer kan du gå med i ett gruppchatt med dina kompisar oavsett vad de gör.

Ny Store

• Xbox Store och Windows Store har slagits samman för en enklare köpupplevelse. På Startsidan går du åt höger till Store för att börja titta på allt innehåll.
  • Om du förbeställer nu debiteras du närmare spelets lansering i stället för vid inköpstillfället.
  • Kunder i USA, Schweiz, Norge, Italien, Tyskland och Finland kan nu använda mobiloperatörsdebitering när de gör inköp. Kunder i Kina kan nu använda China Union Pay.

Hitta Facebook-kompisar

• Hitta kompisar från Facebook genom att länka samman dina Facebook- och Xbox Live-konton. I guiden går du till fliken Kompisar. Sedan väljer du Kompisar > Förslag. Välj Hitta Facebook-kompisar och följ anvisningarna. Dina Facebook-kompisar som har gjort detsamma börjar visas bland dina förslag.

Styr automatiskt delning

• Du kan nu välja att automatiskt dela dina achievements, skärmbilder och spelklipp i din aktivitetsfeed. Om du vill ändra inställningarna för delning går du till Inställningar > Inställningar > Aktivitetsfeed.

OS-version: 10.0.10586.1202 (th2_xbox_rel_1603.160420-1900) fre

Publiceringsdatum

2016-04-27

Nya eller uppdaterade funktioner

• Mindre felkorrigeringar och förbättringar

OS-version: 10.0.10586.1194 (th2_xbox_rel_1603.160317-1900) fre

Publiceringsdatum

2016-03-23

Nya eller uppdaterade funktioner

Köpa spel som är bakåtkompatibla med Xbox 360 på Xbox One

• Hitta och köp bakåtkompatibla Xbox 360-spel på samma sätt som du köper Xbox One-titlar. När du har köpt bakåtkompatibelt Xbox 360-innehåll laddas det automatiskt ned till din Xbox One och du kan börja spela.

Inkludera gruppchatt i Twitch-sändningar

• Sänd gruppchatt när du använder Twitch-appen. Om du sänder från din konsol och i en grupp kan du bjuda in andra personer att inkludera deras chattljud i din sändning genom att aktivera “sänd gruppchatt” i Twitch-appens inställningar.
  • Om en gruppmedlem nekar kan han eller hon fortfarande chatta i gruppen utan att höras i sändningen.
  • Som gruppledare har du möjlighet att stänga av chattljudet för en gruppmedlem även om han eller hon godkände sändning.
  • Du kan också inkludera gruppmedlemmar med Windows 10-datorer i din Twitch-sändning.

Skicka din gruppchatt till headset och högtalare samtidigt

• Välj var du vill att gruppchattens ljud ska höras: ditt headset, högtalare eller bådadera. Det gör du genom att gå till Inställningar > Display och ljud > Volym.

Anpassningsbar inspelningslängd för Spel-DVR

• Justera inspelningslängden till 15 sekunder, 30 sekunder, 45 sekunder, 1 minut, 3 minuter eller 5 minuter. För att ändra inställningen går du till Inställningar > Inställningar > Spel-DVR och streaming.

Hålla reda på achievements i Xbox OneGuide

• Vi gör det lättare än någonsin att nå dina achievements genom att inkludera dem i Xbox OneGuide. I den nya Achievements-delen hittar du en snabblänk till alla dina achievements.
  • Håll reda på dina achievements i realtid direkt i OneGuide, utan att behöva sätta fast en separat Achievements-app.

Videouppspelning direkt i Xbox Ones aktivitetsfeed

• Vi har förbättrat videouppspelningen i Xbox Ones aktivitetsfeed.
  • Spela upp en hel video utan att behöva lämna din feed för att starta den.
  • Du kan "gilla" videon medan du tittar genom att trycka på X.
  • Nya alternativ för paus, omstart och helskärmsuppspelning när du väljer att starta en video från din aktivitetsfeed.

Den trådlösa Xbox Elite-handkontrollen har förbättrad tumspaksprecision med uppdaterad inbyggd programvara

• Vi hörde från våra fans att ni ville se förbättrad funktion hos tumspakarna på den trådlösa Xbox Elite-handkontrollen, särskilt när tumspakarna rörs diagonalt. Utifrån denna feedback skapade vi en ny metod för att beräkna tumspakarnas position konsekvent, så att tumspakarna reagerar mer som du förväntar dig. Metoden mäter och använder avståndet mellan tumspakens position och den centrala fokuspunkten för tumspakens bas i stället för standardmetoden, som beräknar måttet i ett tvådimensionellt plan. Med den senaste uppdateringen av den inbyggda programvaran kan du förvänta dig ökad noggrannhet hos tumspakarna på den trådlösa Xbox Elite-handkontrollen för ännu bättre kontroll.

OS-version: 10.0.10586.1100 (th2_xbox_rel_1602.160210-2122) fre

Publiceringsdatum

2016-02-19

Nya eller uppdaterade funktioner

Förbättringar i Mina spel och appar

• Dölja spel från listan "Klar att installeras" i ”Mina spel och appar”. Den här funktionen togs bort från NXOE-uppdateringen, men på grund av stor efterfrågan är den nu tillbaka. Användarna kan återigen dölja innehåll som betaversioner, provversioner, spel och appar som användarna inte längre vill installera.

Göra det enklare att lösa in en digital kod

• Gå till Store och använd genvägen "Använd en kod" till höger om "Games store" och ‘Sök i Game store’

Se vem som är i en grupp i guiden

• Klicka på knappen "Chatt" som visas direkt under användarens namn/gamertag för att se vem mera han/hon spelar med.

Gamerscore rankningslista

• Klicka på "Mina achievements" via guidens inloggningsflik för att snabbt komma till eller välja Achievements inifrån din profil. Rankningslistan visas på en framskjuten plats längst upp på sidan Achievements.
  • Jämförelsen innefattar total gamerscore och största intjäningarna under en rullande 30-dagarsperiod

Stiftförbättringar

• Möjlighet att arrangera om enskilda stift. Markera ett stift och tryck på "Y"-knappen. Sedan kan du flytta stiftet till en ny plats. Tryck på “Y” igen för att släppa stiftet på dess nya plats.
  • Stift tillgängliga för start när användaren är offline

Förbättringar av aktivitetsfeed

• Din aktivitetsfeed i Xbox One-förhandsvisningen informerar dig om när det finns något nytt i din feed. Om du klickar på länken kommer du längst upp i din feed där du kan se de senaste inläggen. På så sätt kan du ha det nyaste innehållet lättillgängligt.
  • Trendämnen och förslag från kompisar visas nu i din aktivitetsfeed

Förbättringar av trender

• Ny åtkomstpunkt för trendobjekt till höger om fliken Community
  • Länkar användarna till dedikerad landningssida för trender

Förbättringar av förslag på kompisar

• Kompisförslag kan nås i Community och Kompislistan i guiden
  •  Innefattar länk till helskärmsvy med alla förslag på kompisar

Öppna Twitch-sändningar

• Om kompisar sänder kan du enkelt starta Twitch.tv-sändningar från såväl spelhubbar som spelpanelen

Xbox-tillbehörsapp

• Flera nya uppdateringar av Xbox-tillbehörsappen gör det enklare att justera din Xbox Elite trådlös handkontroll
    • Det är nu lättare att visa och förbättra din profil och dina konfigurationer
    • Bättre visning av meny- och redigeringsalternativ.

Xbox One Chatpad: Programmera snabbkommandon

• Programmera X1- och X2- funktionsknapparna på din Xbox One Chatpad i Enheter och tillbehör -delen av Inställningar. Alternativen för dessa knappar innefattar:
    • Öppna guide
    • Ta skärmbild
    • Spela in det här
    • Skicka meddelande
    • Sök
    • Starta app
    • Sätta fast en app
    • Spela upp eller pausa media
    • TV-volym upp
    • TV-volym ned
    • TV-ljud av

OS-version: 10.0.10586.1026 (th2_xbox_rel_1510.151217-1035) fre

Publiceringsdatum

2016-01-07

Nya eller uppdaterade funktioner

• Smärre prestandaförbättringar

OS-version: 10.0.10586.1024 (th2_xbox_rel_1510.151203-1909) fre

Publiceringsdatum

2015-12-09

Nya eller uppdaterade funktioner

• Korrigeringar för Microsoft Edge-webbläsaren
  • Mindre felkorrigeringar och förbättringar

OS-version: 10.0.10586.1016 (th2_xbox_rel_1510.151118-2147) fre

Publiceringsdatum

2015-11-23

Nya eller uppdaterade funktioner

• Mindre felkorrigeringar och förbättringar
  • Korrigering för konsumenter som använder Discovery and Launch-protokoll (DIAL)
  • Förbättringar av global taligenkänning

OS-version: 10.0.10586.1006 (th2_xbox_rel_1510.151107-2322) fre

Publiceringsdatum

2015-11-12

Nya eller uppdaterade funktioner

Den nya Xbox One-upplevelsen – den snabbaste och mest sociala Xbox-upplevelsen någonsin, inklusive möjligheten att spela Xbox 360-spel på Xbox One.

• Xbox Ones bakåtkompatibilitet
    • Spela ett ökande antal digitala och skivbaserade Xbox 360-spel på Xbox One direkt, med nästa generations funktioner som skärmbilder, sändning och Spel-DVR. Du kan nå alla dina tidigare sparade filer, speltillägg och achievements.
    • Xbox Live-guldmedlemmar kan spela spel för flera spelare med kompisar oavsett vilken konsol de är på.
  • En snabbare, mer social Xbox One-upplevelse
    • Med integration av Windows 10 i den nya Xbox One-upplevelsen kan du använda många populära spelfunktioner upp till 50 % snabbare än tidigare.
    • Du kan snabbt starta en grupp, se vad dina kompisar spelar och få uppdateringar av de spel du nyligen spelat från Startsidan utan att behöva vänta.
  • Nya guide- och communityavsnitt
    • Guide: Du når snabbt det viktigaste med en knapptryckning som visar den nya guiden. Du kan se din kompislista, snabbt starta en grupp, gå till inställningar, se systemaviseringar, visa dina meddelanden med mera med hjälp av guiden, utan att behöva lämna spelet.
    • Community: I det nya communityavsnittet kan du se trenderna på Xbox Live och interagera med Xbox Live-communityn genom att gilla, kommentera och dela ditt favoritinnehåll. Du kan snabbt få de senaste nyheterna från kompisar och spelutvecklare via aktivitetsfeeden i communityn.
  • Ny design på Startsidan, OneGuide och Store
    • Startsidan: Dela din skärmbilder och spelklipp enklare med Xbox Live-communityn och se om dina vänner spelar samma spel från Startsidan. Rulla uppåt och nedåt för att se din samling av spel och appar.
    • OneGuide: Se trender på live-TV i Xbox Live-communityn i OneGuide. Bläddra dig fram till live-TV-tablåer med bild-i-bild så att du inte missar vad som händer i ditt program. Med appkanaler kan du snabbt hitta något att titta på bland dina favoritvideoappar – allt på samma ställe.
    • Store: Store utökas till fyra lättnavigerade områden – Spel, Film och TV, Appar och Musik. Det nya vertikala galleriet ger dig fler listor åt gången. Bläddra genom intuitiva kategorier som Personalens val, Nya släpp, Mest spelade, Högst rankade, Kommer snart och Rekommendationer när du vill upptäcka nya spel och annat innehåll.
  • Förbättrade spelhubbar
    • Med ett klick når du spelhubbarna direkt från Startsidan så att du kan se eller spela det senaste spelade spelet, gå till Store för information om andra spel eller se vad dina kompisar spelar just nu på Xbox Live. Du kan också nå nyheter och uppdateringar direkt från communityn och utvecklarna samt jämföra gamerscore, achievements och annan spelstatistik med dina kompisar.
  • För mer information kan du läsa den nya Xbox One-upplevelsen.

Tidigare systemuppdateringar