Operativsystemsversioner och systemuppdateringar för Xbox One

Konsolen uppdateras inte Om du har problem med att installera en systemuppdatering på konsolen ska du läsa Lösning för Xbox One-systemuppdateringar.

Listan nedan visar det aktuella versionsnumret för Xbox One-operativsystemet och vilka funktioner som lades till eller uppdaterades baserat på systemuppdateringar från mitten av 2015 fram till nu.

Så här tar du reda på Xbox One-konsolens operativsystemsversion:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar > Alla inställningar.
  3. Välj System > Konsolinformation.
  4. Din OS-version finns på andra raden.

Obs! Om du är mitt i en systemuppdatering och behöver få reda på konsolens operativsystemsversion drar du samtidigt i både vänster och höger avtryckare och både vänster och höger kantknapp på handkontrollen.  Operativsystemsversionen visas som Build på andra raden uppifrån.

OS-version: ej fastställt

Publiceringsdatum

2017-5-15

Arena på Xbox Live

Vill du testa dina spelfärdigheter? Med Arena på Xbox Live kan spelare tävla i onlineturneringar som är skräddarsydda för varje nivå. För närvarande kan du spela i turneringar för Killer Instinct och World of Tanks (vi har precis kommit igång – fler Arena-spel är på väg). Om du vill hitta turneringar installerar du spelen (de är kostnadsfria i Store). Gå sedan till spelhubben för Killer Instinct eller World of Tanks och välj fliken Turneringar.

Gruppöverlägg

Se vilka som chattar i din grupp medan du spelar. Tryck på Xbox-knappen , gå till Grupper och välj Starta en grupp. Välj Gruppöverlägg om du vill aktivera det.

Dölja ett spel eller en klubb i din feed

Är din aktivitetsfeed lite rörig? Du kan dölja ett spel eller en klubb som du inte vill se i din feed längre. Välj ett inlägg från ett spel eller en klubb i din aktivitetsfeed. Gå sedan uppåt och välj Alternativ > Dölj allt från det här spelet (eller klubben).

Tidigare systemuppdateringar

OS-version: 10.0.15063.2022 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170501-1052)

Publiceringsdatum

2017-05-05

Prestanda och allmänna förbättringar

Blandat

• Allmänna stabilitets- och prestandaförbättringar.

OS-version: 10.0.15063.2019 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170407-2038)

Publiceringsdatum

2017-04-13

Fler alternativ för aktivitetsfeed

Vill du inte att ett visst inlägg visas i din aktivitetsfeed? Dölj det. Markera inlägget och välj sedan Alternativ > Dölj. Eller så kanske du bara vill visa vissa typer av inlägg. Gå till början av din feed och välj filterknappen. Välj sedan dina inställningar.

Om det finns ett inlägg som du verkligen vill att andra ska se kan du fästa det längst upp i din aktivitetsfeed i din profil eller en klubb. Markera inlägget och välj sedan Alternativ > Sätt fast i klubb. Ditt inlägg visas fastsatt längst upp tills någon lossar eller ersätter det.

Återanvänd dina favoritinlägg i Letar efter grupp

Tryck på Xbox-knappen  och gå till Grupper > Visa historik om du vill se Letar efter grupp-inlägg du har skapat eller uttryckt intresse för. Välj sedan ett inlägg om du vill använda det igen.

Filtrera dina spel

Bland dina spel och appar väljer du om du vill se alla spel, spel gjorda för Xbox One eller bara Xbox 360-spel som fungerar på Xbox One. Det fungerar både med spel du har installerat och allt i din spellista som är klart att installeras.

Nya inställningar för Skärmläsaren och Förstoringsglaset

Välj ett röstläge och en personlighet för Skärmläsaren när du använder Xbox One. När du tittar på skärmar med Förstoringsglaset kan den inzoomade delen av skärmen nu följa din handkontrollnavigering så att du inte behöver hålla på och aktivera och inaktivera Förstoringsglaset. Se dina nya alternativ i Inställningar > Hjälpmedel.

Visa som offline direkt från guiden

Få det att se ut som om du inte är inloggad på Xbox Live: öppna programguiden, går till början, välj dig själv och välja Visa som offline. Välj det igen om du vill visas som online. Från samma plats går du till din profil, dina medlemskap och din kontohantering.

OS-version: 10.0.15063.1005 (RS2_RELEASE_XBOX_1703.170323-1228) fre

Publiceringsdatum

2017-03-29

Öppna guiden
Få åtkomst till dina favoritsaker överallt med ett tryck på en knapp. Xbox-knappen tar dig nu direkt till guiden, vilket ger snabbare åtkomst till dina spel och appar. Om du vill komma till Startsidan trycker du helt enkelt på Xbox-knappen och väljer Startsidan.

Beam
Beam-sändning är ett enkelt och snabbt sätt att sända ditt spelande så att tittare var som helst kan se dig spela i realtid. Medan du spelar ett spel startar du bara guiden och rullar ned till Beam-sändning för att imponera med dina kunskaper.

Copilot
Nu kan du länka två handkontroller och använda dem som en med Copilot.

I Inställningar går du till Kinect och enheter > Enheter och tillbehör. Välj sedan Enhetsinformation > Aktivera Copilot och välj sedan andrepilotens handkontroll. Båda handkontrollerna styr nu spelet tillsammans.

Achievements-spåraren
Med den nya achievements-spåraren kan du hålla koll på dina favorit-achievements och spela samtidigt. Flytta den vart som helst på skärmen, du väljer själv. Du styr också antalet achievements som visas och genomskinlighetsnivån – visa den på en framträdande plats eller tona in den till bakgrunden.

Tryck på Xbox-knappen och gå till Achievements för att aktivera spåraren.

Cortana
Nu kan du ställa in påminnelser på din Xbox One så att du inte missar några spelmöjligheter. Påminnelser visas varje gång du använder Cortana – på dator, telefon eller Xbox.
Cortana har också stöd för flera gruppkontroller. Säg ”Hey Cortana, invite party to game” om du vill lägga till gruppmedlemmar utan att behöva pausa spelet.

Spel-DVR
Vi har gjort det ännu enklare att göra spelklipp: tryck bara på Xbox-knappen . Därifrån kan handkontrollens Y-knapp fånga en skärmbild, X-knappen spara de senaste 30 sekunderna och Visa-knappen visa de Spel-DVR-alternativ du känner till och gillar, från att starta en inspelning till att spara de senaste fem minuterna av spelande.

Skärmtidsgränser
Med skärmtidsgränser kan du begränsa antalet timmar och vilka tider på dagen ditt barn kan spela. Om du vill aktivera det loggar du in på account.microsoft.com/family och klickar på Skärmtid för ett barnkonto. Ändra sedan Xbox-skärmtid till och ange tillåten tid per dag för barnet. När konsolen har uppdateringen börjar dessa gränser upprätthållas.