Operativsystemsversioner och systemuppdateringar för Xbox One

Konsolen uppdateras inte Om du har problem med att installera en systemuppdatering på konsolen ska du läsa Lösning för Xbox One-systemuppdateringar.

Listan nedan visar det aktuella versionsnumret för Xbox One-operativsystemet och vilka funktioner som lades till eller uppdaterades baserat på systemuppdateringar från mitten av 2015 fram till nu.

Så här tar du reda på Xbox One-konsolens operativsystemsversion:

1. Starta guiden genom att rulla åt vänster på startsidan.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj System.
  5. Välj Konsolinformation och uppdateringar.
  6. Din OS-version visas till höger i tredje raden uppifrån.

Obs! Om du är mitt i en systemuppdatering och behöver få reda på konsolens operativsystemsversion drar du samtidigt i både vänster och höger avtryckare och både vänster och höger kantknapp på handkontrollen.  Operativsystemsversionen visas som Build på andra raden uppifrån.

OS-version: 10.0.14393.2152 (rs1_xbox_rel_1610 161208-1218) fre

Publiceringsdatum

2016-12-14

Prestanda och allmänna förbättringar

Nedladdningsprestanda

• Optimeringar av spel- och appnedladdningar har också gjort att nedladdningar i bakgrunden blir mindre känsliga för intermittenta anslutningsproblem.

Blue-ray-app

Xbox är den första spelkonsol som har Dolby Atmos, och spelutvecklarna är exalterade över att kunna använda de nya funktionerna för att göra spelen mer omfattande och spännande. Atmos-stöd för Blu-ray-appen på Xbox har funnits tillgängligt i Preview och släpps nu till GA. Vi är mycket glada att kunna erbjuda Atmos-stöd för spel på Xbox One och Windows 10.

Trådlös handkontroll

• Förbättra prestandan genom att uppdatera den inbyggda programvaran

Bakgrundsmusik

• Allmänna prestandaförbättringar för ökad tillförlitlighet och konsekventa upplevelser med strömmande musikappar.

Blandat

• Allmänna stabilitets- och prestandaförbättringar.

Tidigare systemuppdateringar

OS-version: 10.0.14393.2123 (rs1_xbox_rel_1610 161105-1400) fre

Publiceringsdatum

2016-11-10

Prestanda och allmänna förbättringar

Nedladdningsprestanda

Vi har gjort flera optimeringar av spel- och appnedladdningarna på Xbox One:

• Kunder med höghastighetsanslutningar (mer än 100 Mbps) bör uppleva nedladdningshastigheter som är upp till 80 % snabbare.
  • Kunder med anslutningar på mindre än 100 Mbps bör uppleva jämnare prestanda som är upp till 40 % snabbare än förut.
  • Ytterligare optimeringar har också gjort att nedladdningar i bakgrunden blir mindre känsliga för intermittenta anslutningsproblem.

Nedladdningshastigheterna påverkas av nätverksbelastningen inom hemmet och på ISP-nivå. Nedladdningshastigheterna påverkas också när spel körs på konsolen eftersom systemresurserna prioriterar spelande före nedladdningar i bakgrunden. Mer information finns i Felsöka långsam nedladdning av spel eller appar på Xbox One.

Klubbar

Klubbar är mötesplatser online där människor kan spela och vara sociala. Gå med i klubbar som intresserar dig eller skapa en ny klubb (ditt hus, dina regler).

Letar efter grupp

Behöver du fler spelare? Öppna guiden och titta under Grupper om du vill komma igång med Letar efter grupp. Bläddra bland “sökes-annonserna” eller skapa en egen om du vill hitta spelare som har samma mål som du. Spela nu eller föreslå framtida datum och tid.

Achievements

En av de mest önskade funktionerna i vår Xbox-feedback har varit att visa sällsyntheten för ett achievement i Xbox Live. Nu kan du se hur unikt ett achievement är bland spelare av ett visst spel.

Gamerscore-rankningslistan

Gamerscore-rankningslistan är nu en månadsvis tävling med dina kompisar som nollställs varje månad. Tävla ända fram till slutet av månaden för att se vem som var den gångna månadens vinnare.

Meddelanden

Nu kan du skicka meddelanden till flera personer inom samma konversation.

Skärmtangentbordet

Skärmtangentbordet stöder förutsägande text och emojis gör också sin debut.

Prestanda

Vi hat lagt ned mycket arbete på att göra din Xbox snabbare. Hela upplevelsen har blivit smidigare och snabbare, i allt från navigering och öppning av appar till nedladdningstider och Cortana-svar.

OS-version: 10.0.14393.1065 (rs1_xbox_rel_1608 160927-1900) fre

Publiceringsdatum

2016-10-04

Prestanda och allmänna förbättringar

HDR

• Åtgärdade ett problem som kunde göra att HDR-innehåll visades för ljust eller blekt på vissa TV-apparater när en Xbox One S-konsol användes.

Spel-DVR

• Åtgärdade ett problem som påverkade ljusstyrkan på videor och skärmbilder när TV:n är i HDR-läge.

Blandat

• Allmänna stabilitets- och prestandaförbättringar.

OS-version: 10.0.14393.1062 (rs1_xbox_rel_1608 160916-1900) fre

Publiceringsdatum

2016-09-23

Prestanda och allmänna förbättringar

Blandat

• Allmänna stabilitets- och prestandaförbättringar.

OS-version: 10.0.14393.1058 (rs1_xbox_rel_1608 160909-1900) fre

Publiceringsdatum

2016-09-15

Prestanda och allmänna förbättringar

Blandat

• Allmänna stabilitets- och prestandaförbättringar.

OS-version: 10.0.14393.1045 (rs1_xbox_rel_1608 160826-1142) fre

Publiceringsdatum

2016-08-31

Prestanda och allmänna förbättringar

Blandat

• Allmänna stabilitets- och prestandaförbättringar.

OS-version: 10.0.14393.1040 (rs1_xbox_rel_1608.160816-1851) fre

Publiceringsdatum

2016-08-19

Nya eller uppdaterade funktioner

Startljud

• Du kan nu ändra när startljudet ska höras! Det finns tre nya alternativ i Inställningar > Ström & Start > Energiläge och uppstart.
    • (startljudet spelas upp varje gång konsolen startas).
    • Bara med av/på-knappen eller röst (startljudet spelas bara upp när konsolen startas med av/på-knappen eller röststyrning, inte när den startas med handkontrollen).
    • Av (startljudet spelas aldrig upp).

Prestanda och allmänna förbättringar

Xbox Universal Store

• Den här versionen innehåller flera korrigeringar för adresskrascher i Store.
  • Åtgärdade ett problem som gjorde att användarna behövde klicka två gånger på köpknappen.
  • Åtgärdade ett problem som ibland gjorde att tidsbaserade provversioner visade fel återstående tid.
  • Åtgärdade ett problem som ibland gjorde att ett "Försök igen senare"-fel visades när nyinköpt innehåll laddades ned.
  • Åtgärdade ett problem som kunde orsaka fel vid försök till köp eller uppspelning av Film och TV-innehåll.

Inloggning

• Åtgärdade ett problem som hindrade vissa användare från att kunna logga in.

Xbox Guide

• Hastighets- och prestandaförbättringar.

Spel-DVR

• Du bör nu få aviseringen "lagringsutrymmet är fullt" om du försöker ladda upp en bild till Xbox Live när lagringsutrymmet är fullt.

Handkontroll

• Åtgärdade ett problem som kunde göra att vissa spel inte kände igen handkontrollen vid start.

Mina spel och appar

• Åtgärdade problem som kunde göra att vissa appar inte gick att installera.
  • Åtgärdade ett problem som ibland kunde göra att en svart skärmbild visades vid försök att använda väderappen.
  • Åtgärdade problem som ibland kunde göra att Groove Musik kraschade.

Lokalisering

• Åtgärdade ett problem som ibland kunde göra att titlarna på universella appar (Film och TV) inte visades på konsolens valda språk.

Blandat

• Allmänna stabilitetsförbättringar för spel

OS-version: 10.0.14393.1027 (rs1_xbox_rel_1608.160801-1743) fre

Publiceringsdatum

2016-08-05

Nya eller uppdaterade funktioner

• Mindre felkorrigeringar och förbättringar

OS-version: 10.0.14393.1018 (rs1_xbox_rel_1608.160725-1822) fre

Publiceringsdatum

2016-07-30

Nya eller uppdaterade funktioner

Cortana är tillgänglig i USA och Storbritannien

• Du kan prata med Cortana på din Xbox One med ditt headset eller Kinect. För att börja säger du bara "Hey Cortana" eller startar Cortana-appen. Om du inte vet vad du ska säga provar du med "Hey Cortana, what can I say?"
  • Om du använder Kinect provar du att starta konsolen genom att säga "Hey Cortana, Xbox on".

Bakgrundsmusik

• Musikappar kan nu spela musik i bakgrunden. I en app med stöd för bakgrundsmusik startar du helt enkelt lite musik. Du kan växla till andra appar och spel medan musiken spelas.
  • När du har startat musiken: Om du vill spela upp, pausa, hoppa över eller ställa in volymen dubbeltrycker du på Xbox-knappen för att öppna guiden. Välj Fleruppdragskörning och välj sedan musikkontrollerna.
  • Appen måste ha stöd för bakgrundsmusik. En uppdaterad Pandora-app i USA är den första appen med stöd för bakgrundsmusik, men många fler är på väg.

Mina spel och appar

• Dina saker är närmare. På startsidan går du åt höger och väljer Mina spel och appar.
  • I Mina spel och appar finns nya sorteringsalternativ.
  • "Klar att installeras" har ett eget område så att du snabbt kan hitta de spel och appar du har köpt men inte installerat.
  • Uppdateringar för spel och appar visas i ett eget område när de blir tillgängliga.
  • Köområdet visar nu både vad som nyligen installerats och vad som finns i din kö.

Inställningar av språk och plats

• Du kan nu välja plats oberoende av ditt systemspråk. Om du vill ändra språk och plats dubbeltrycker du på Xbox-knappen för att öppna guiden. Välj Inställningar > Alla inställningar, välj sedan System > Språk och plats.
  • Alla språk finns inte för alla platser. När du väljer ett språk är det vanligen inte associerat med din plats. Det mesta av systemet kommer att visas på det språk du har valt, men du kan se en blandning av språk i Store eller onlineinnehåll.

Populära datorspel på Xbox Live

• Populära datorspel har nu spelhubbar på Xbox Live. Oavsett om du använder dator, Xbox eller mobiltelefon ser du vilka datorspel dina kompisar spelar och du kan dela spelklipp och skärmbilder från dator samt skicka meddelanden till kompisar på Xbox Live. På Xbox One och Windows 10-datorer kan du gå med i ett gruppchatt med dina kompisar oavsett vad de gör.

Ny Store

• Xbox Store och Windows Store har slagits samman för en enklare köpupplevelse. På Startsidan går du åt höger till Store för att börja titta på allt innehåll.
  • Om du förbeställer nu debiteras du närmare spelets lansering i stället för vid inköpstillfället.
  • Kunder i USA, Schweiz, Norge, Italien, Tyskland och Finland kan nu använda mobiloperatörsdebitering när de gör inköp. Kunder i Kina kan nu använda China Union Pay.

Hitta Facebook-kompisar

• Hitta kompisar från Facebook genom att länka samman dina Facebook- och Xbox Live-konton. I guiden går du till fliken Kompisar. Sedan väljer du Kompisar > Förslag. Välj Hitta Facebook-kompisar och följ anvisningarna. Dina Facebook-kompisar som har gjort detsamma börjar visas bland dina förslag.

Styr automatiskt delning

• Du kan nu välja att automatiskt dela dina achievements, skärmbilder och spelklipp i din aktivitetsfeed. Om du vill ändra inställningarna för delning går du till Inställningar > Inställningar > Aktivitetsfeed.

Tidigare systemuppdateringar