Operativsystemsversioner och systemuppdateringar för Xbox One

Konsolen uppdateras inte Om du har problem med att installera en systemuppdatering på konsolen ska du läsa Lösning för Xbox One-systemuppdateringar.

Listan nedan visar det aktuella versionsnumret för Xbox One-operativsystemet och vilka funktioner som lades till eller uppdaterades i systemuppdateringarna från mitten av 2015 fram till nu.

Så här tar du reda på Xbox One-konsolens operativsystemsversion:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar > Alla inställningar.
  3. Välj System > Konsolinformation.
  4. Din OS-version finns på andra raden.

Obs! Om du är mitt i en systemuppdatering och behöver få reda på konsolens operativsystemsversion trycker du samtidigt på både vänster och höger avtryckare och både vänster och höger kantknapp på handkontrollen. Din operativsystemsversion visas som Build på andra raden uppifrån.

OS-version: 10.0.15063.3054 (rs2_release_xbox_1705.170512 1759)

Publiceringsdatum

5/16/2017

Arena på Xbox Live

Är du redo att utmana andra? Med Arena på Xbox Live kan spelare tävla i onlineturneringar på alla nivåer. För närvarande kan du spela i turneringar för Killer Instinct (vi har precis kommit igång – fler Arena-titlar kommer snart). Turneringar hittar du genom att installera spelen (de är kostnadsfria i Store), gå till spelhubben för Killer Instinct och sedan välja fliken Turneringar.

Gruppöverlägg

Se vilka som chattar i din grupp medan du spelar. Tryck på Xbox-knappen , gå till Grupper och välj Starta en grupp. Välj Gruppöverlägg för att aktivera det.

Dölja ett spel eller en klubb i din feed

Är det lite för mycket brus i din aktivitetsfeed? Dölj i så fall ett spel eller en klubb som du inte vill ska visas i din feed. Välj ett inlägg från ett spel eller en klubb i din aktivitetsfeed, flytta sedan uppåt och välj Alternativ > Dölj alla från detta spel (eller klubb).

Tidigare systemuppdateringar

OS-version: 10.0.15063.2022 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170501-1052)

Publiceringsdatum

05/05/2017

Prestanda och allmänna förbättringar

Blandat

• Allmänna stabilitets- och prestandaförbättringar.

OS-version: 10.0.15063.2019 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170407-2038)

Publiceringsdatum

04/13/2017

Fler alternativ för aktivitetsfeed

Är du osäker på om du vill att ett visst inlägg ska visas i din aktivitetsfeed? Dölj det. Markera inlägget och välj sedan Alternativ > Dölj. Eller du kanske bara vill se vissa typer av inlägg. Gå överst i din feed, välj filterknappen och välj dina inställningar.

Om det finns ett inlägg du verkligen vill att andra ska se fäster du det överst i aktivitetsfeeden i din profil eller i en klubb. Markera inlägget och välj sedan Alternativ > Fäst i klubb. Ditt inlägg visas överst tills någon tar bort eller ersätter det.

Använda Letar efter grupp-inlägg igen

Tryck på Xbox-knappen och gå till Grupper > Visa historik där du ser Letar efter grupp-inlägg du skapat eller visat intresse i och välj sedan ett inlägg som du vill använda igen.

Filtrera dina spel

Bland dina spel och appar väljer du om du vill se alla spel, spel gjorda för Xbox One eller bara Xbox 360-spel som fungerar på Xbox One. Detta fungerar både för spel du har installerat och för allt som finns i din lista över spel som är redo att installeras.

Nya inställningar för Skärmläsaren och Förstoringsglaset

Välj en rösttonhöjd och personlighet för uppläsning i Skärmläsaren när du använder Xbox One. När du tittar på skärmar med Förstoringsglaset kan den inzoomade delen av skärmen nu följa din handkontrollnavigering så att du inte behöver hålla på och aktivera och inaktivera Förstoringsglaset. Se de nya alternativen i Inställningar > Hjälpmedel.

Visa som offline direkt från guiden

Så här gör du så att det ser ut som att du inte är inloggad i Xbox Live: Öppna guiden, gå överst, välj dig själv och välj Visa som offline. Om du väljer det igen visas du som online. Från samma plats kan du gå till din profil, dina medlemskap och kontohantering.

OS-version: 10.0.15063.1005 (RS2_RELEASE_XBOX_1703.170323-1228) fre

Publiceringsdatum

03/29/2017

Öppna guiden
Få åtkomst till dina favoritsaker överallt med ett tryck på en knapp. Med Xbox-knappen går du direkt till guiden och får snabbare tillgång till dina spel och appar. Om du vill gå till Startsidan trycker du bara på Xbox-knappen och väljer Startsidan.

Beam
Beam-sändning är ett enkelt och snabbt sätt att sända ditt spelande så att tittare var som helst kan se dig spela i realtid. Starta bara guiden och skrolla ned till Beam-sändning medan du spelar ett spel om du vill visa upp dina färdigheter.

Copilot
Nu kan du länka två handkontroller och använda dem som en med Copilot.

Gå till Inställningar > Kinect och enheter > Enheter och tillbehör. Välj sedan Enhetsinformation > Aktivera Copilot och välj copilot-handkontrollen. Båda kontrollerna kan nu användas för att styra spelet.

Achievements-spåraren
Med den nya achievements-spåraren kan du hålla koll på dina favorit-achievements och spela samtidigt. Flytta den vart du vill på skärmen. Du kan också styra antalet achievements som visas och med vilken transparens – visa det som framträdande eller låt det tona ut i bakgrunden.

Tryck på Xbox-knappen och gå till Achievements om du vill aktivera spåraren.

Cortana
Nu kan du ställa in påminnelser på din Xbox One så att du inte missar några spelmöjligheter. Påminnelser visas överallt där du använder Cortana – på datorn, telefonen eller din Xbox.
Cortana stöder också fler gruppkontroller. Säg ”Hey Cortana, invite party to game” om du vill lägga till en grupp utan att pausa ditt spel.

Spel-DVR
Vi har gjort det ännu enklare att göra spelklipp: tryck bara på Xbox-knappen . Därifrån kan handkontrollens Y-knapp fånga en skärmbild, X-knappen spara de senaste 30 sekunderna och Visa-knappen visa de Spel-DVR-alternativ du känner till och gillar, från att starta en inspelning till att spara de senaste fem minuterna av spelande.

Skärmtidsgränser
Med skärmtidsgränser kan du begränsa antalet timmar och vilka tider på dagen ditt barn kan spela. Om du vill aktivera det loggar du in på account.microsoft.com/family och klickar på Skärmtid för ett barnkonto. Ändra sedan Xbox-skärmtid till och ange tillåten tid per dag för barnet. När konsolen har uppdateringen börjar dessa gränser upprätthållas.