Operativsystemsversioner och systemuppdateringar för Xbox One under 2014

Konsolen uppdateras inte Om du har problem med att installera en systemuppdatering på konsolen ska du läsa Lösning för Xbox One-systemuppdateringar.

I listan nedan visas versionsnumret för ditt nuvarande Xbox One-operativsystem och vilka funktioner som lagts till eller uppdaterats i den aktuella systemuppdateringen under 2014.

Så här tar du reda på Xbox One-konsolens operativsystemsversion:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj System.
  5. Välj Konsolinformation och uppdateringar.
  6. Din OS-version visas till höger i tredje raden uppifrån.

Obs! Om du är mitt i en systemuppdatering och behöver få reda på konsolens operativsystemsversion drar du samtidigt i både vänster och höger avtryckare och både vänster och höger kantknapp på handkontrollen.  Operativsystemsversionen visas som Build på andra raden uppifrån.

Systemuppdateringar under 2014

OS-version: 6.2.11797.0 (xb_rel_1411.141124-1759) fre

Publiceringsdatum

2014-12-01

Nya eller uppdaterade funktioner

Trådlös sändning

• Uppdaterade krav på trådlös sändning för konsoler i Europa.

Gruppchatt

• Förbättringar av gruppchatt mellan två spelare.
  • Förbättringar av ljudkvaliteten.

OS-version: 6.2.11785.0 (xb_rel_1411.141104-1838) fre

Publiceringsdatum

2014-11-07

Nya eller uppdaterade funktioner

Anpassade bakgrunder

• Varje konto på Xbox One kan ha en anpassad bakgrund.
  • Välj en anpassad färg som tema eller achievement-konst som bakgrundsbild. De visas på alla Xbox One där du loggar in med det kontot.
  • Använd appen Media Player och välj en JPG- eller PNG-bild från en ansluten USB-enhet eller från en hemmedieserver som stödjer DLNA. När du tittar på en bild/ett foto i helskärmsläge kan du trycka på menyknappen och välja Använd som bakgrund. Den anpassade bilden lagras lokalt på den Xbox One-konsolen.

Spelarprofil

• Dela din plats och din biografi i din profil.
  • Välj ett par saker från spelhistoriken som visas när andra spelare tittar på din profil på en Xbox One-konsol.
  • Använd Xbox One SmartGlass eller en Xbox One-konsol om du vill lägga till eller ta bort upp till sex spelklipp eller achievements som visas i roterande följd.
  • Använd Xbox One SmartGlass om du vill bläddra bland andra personers profiler och kolla deras spelhistorik.

Tweeta om dina favoritspelklipp

• Dela dina favoritspelklipp från Xbox One med dina följare på Twitter.

TV-uppdateringar live

• Trender i live-TV
      • Användare i USA, Kanada och Storbritannien kan nu se den nya fliken Trending i OneGuide. Där visas de 20 populäraste TV-programmen. Listan är filtrerad så att bara de program som du kan se baserat på OneGuide-inställningarna visas.
      • Listan med live-TV-program på Xbox som har en uppåtgående trend uppdateras varje minut, så det är enkelt att hitta program som andra gillar.
    • TV-trender och Twitter
      • Användare i USA ser vilka live-TV-program som har en uppåtgående trend, baserat på det högsta antalet tweets.
      • Fliken Trending i OneGuide uppdateras och visar live-TV på Twitter först och därefter live-TV på Xbox.
    • Tweets i MiniGuide
      • Användare i USA ser äkta tweets om live-TV-programmen i realtid och kan snabbt delta i samtalet genom Twitters #hashtagg.
    • Senaste programmen och favoriter i MiniGuide
      • MiniGuide har uppdaterats och innehåller nu dina favorit-TV-kanaler i ett kombinerat avsnitt med de senaste programmen och favoriterna
      • MiniGuide går nu att aktivera med rösten genom att säga Xbox Select – MiniGuide medan du tittar på TV.
        Obs! Xbox One-röstkommandon är inte tillgängliga i alla regioner. Läs Tillgänglighet för Xbox One-funktioner om du vill veta om röstalternativ är tillgängliga i ditt land eller din region. Undersök funktionen Premium/Natural Voice (including ”Xbox On”) i tabellen på den sidan för att se om de är tillgängliga i ditt område.

Uppdateringar av Internet Explorer (IE)

• Från adressfältet i Internet Explorer är det enkelt att sätta fast appen från helskärmsläge och överföra Internet Explorer till fästläge.
    • Internet Explorer visar en siffra när något nytt har lagts till på särskilda webbplatser.
    • Nyligen tillagda webbplatser är märkta (med en asterisk [*] i det övre högra hörnet) tills du besöker dem eller tills det har gått sju dagar sedan webbplatsen lades till på listan Aktuellt.

Förbättringar av Microsoft Store on Xbox One

• Store-sidorna på Xbox One har förbättrats och det går snabbare att bläddra bland och hitta innehåll.
    • Navigeringsknapparna har flyttats till vänster så att du hittar dem lättare.
    • Du hittar snabbt speltillägg och kan göra Store-specifika sökningar. Dessutom visas rekommendationer på mer framskjuten plats.
    • Store-kategorierna har standardiserats, så det är lätt att med en blick se de främsta objekten för varje sökfråga.

Starta om nu

• Stäng av och sätt igång konsolen snabbt och enkelt med den nya knappen Starta om nu som finns i avsnittet Inställningar på Dashboard. Välj Inställningar, Ström och autostart och den nya knappen Starta om nu om du vill stänga av och slå på Xbox One-konsolen då du behöver förnya IP-adressen eller följa felsökningsanvisningar på support.xbox.com.

Uppdateringar av SmartGlass

• Friends’ Game Activity i SmartGlass är en lista med dina kompisar som har spelat ett visst spel med Xbox One SmartGlass.
    • Alla med ett Xbox Live-guldmedlemskap kan bläddra bland Free Games with Gold och rabatterat innehåll med Guld och ladda ned innehållet till sin Xbox One-konsol från sin mobila enhet.
    • Ett nytt avsnitt för appar är avsett att göra det lättare att hitta och ladda ned appar till Xbox One.
    • Det nya filtret Kommer snart för spel och tillägg gör det lättare att få upp ögonen för kommande Xbox One-lanseringar, sorterade efter förväntat lanseringsdatum.

Ytterligare information

Xbox Wire

OS-version: 6.2.11653.0 (xb_rel_1410.141009-1648) fre

Publiceringsdatum

2014-10-15

Nya eller uppdaterade funktioner

Uppdateringar av Fäst

• Snap Center har uppdaterats så att du snabbt kommer åt
    • Kompisar
    • Meddelanden
    • Spel-DVR
    • Klocka
    • Batteriindikatorn
  • Om du dubbeltrycker på Xbox-knappen på handkontrollen öppnas en meny som gör att du kan öppna en ny app i fästläget, stänga den app som är fäst för tillfället eller växla fokus mellan spelet och fästa appar som körs.
  • Två appar har optimerats för fästläget:
  • Fästappen Friends – öppna kompislistan utan att lämna spelet. Kolla snabbt vem som är online i kompislistan och gör något, t.ex. skicka ett meddelande, bjud in till eller delta i ett spel.
  • Fästappen Messages – du kan öppna, läsa och svara på meddelanden i fästläget, och meddelandena visas som en löpande konversation.

Appen Achievements

• Uppdaterad så att du kan dela achievements som du låst upp och som har undertexter.
  • Se en lista över kompisar som har låst upp specifika achievements.
  • Uppdaterat huvudsidan för Achievements där achievements för nyligen spelade spel visas när en användare inte aktivt spelar ett spel.

Avsnittet Kompisar

• Med det nya navet Kompisar kan du snabbt se vad dina kompisar håller på med.
    • Håll koll på vad dina kompisar gör.
    • Visa de mest populära spelen som dina kompisar spelar.
    • Visa rankningslistan för gamerscore och se vem som har förbättrat sin gamerscore de senaste 30 dagarna.

Nya SmartGlass-funktioner

• Visa en lista över dina bästa spel i profilen.
  • Visa en lista över dina kompisars mest populära spel i avsnittet Kompisar i SmartGlass.
  • Funktioner för universalfjärrkontroller har lagts till för de elva länder som har TV-guider i OneGuide. Dessa användare kan använda sin mobila enhet för att styra sin Xbox, TV och/eller sin kabel-/satellitemottagare.

Uppdatering av mediespelaren

• Nu stöds DLNA-streaming. Med den här uppdateringen kan du enkelt komma åt och spela upp musik och titta på bildspel med foton eller filmer som sparats på medieservrar och enheter med stöd för DLNA-serverprotokollen hemma.
  • Nu stöds MKV-filer.

MiniGuide för live-tv

• Där OneGuide är tillgängligt visas information om det tv-program som spelas upp för tillfället i en ny miniguide längst ned på skärmen. Du kan
    • snabbt byta kanal
    • se vad som visas på andra kanaler
    • gå tillbaka till den kanal du tittade på eller till andra kanaler du tittat på nyss,
      samtidigt som du tittar på ett visst tv-program.
  • Du kan även öppna miniguiden med ett röstkommando, genom att säga ”Xbox Select – MiniGuide”, eller med hjälp av styrspaken på handkontrollen.
    Obs! Xbox One-röstkommandon är inte tillgängliga i alla regioner. Läs Tillgänglighet för Xbox One-funktioner om du vill veta om röstalternativ är tillgängliga i ditt land eller din region. Undersök funktionen Premium/Natural Voice (including ”Xbox On”) i tabellen på den sidan för att se om de är tillgängliga i ditt område.

OneGuide i 11 nya länder

• Tablåer över live-tv blir tillgängliga för kunder på Xbox One och SmartGlass i:
    • Belgien
    • Chile
    • Colombia
    • Danmark
    • Finland
    • Norge
    • Portugal
    • Polen
    • Sverige
    • Schweiz
    • Ryssland

Appar för internet-tv

• Nu går det att lägga till tv-tablåer för appar med livesända tv-kanaler i OneGuide.
  • Den första appen med stöd för det här är Zattoo som snart släpper en uppdatering till appen. Appen Zattoo finns i Tyskland, Schweiz, Spanien och Danmark.

Konfiguration av livesänd tv

• Förbättrad genom automatisk identifiering av boxen som är ansluten till HDMI-in-porten på användarens Xbox One.
  • Användare kan välja Vid start, gå till TV på Xbox One-konsolen.
  • Nuvarande användare kommer att få se ett engångsmeddelande om den här nya funktionen nästa gång de använder konsolen.

Sidan Enheter och tillbehör har uppdaterats

• Öppna den nya sidan genom att gå till Inställningar och välja Enheter och tillbehör.
  • Välj en enhet att
    • söka – du kan även hitta (eller identifiera) en handkontroll lättare genom att få den att vibrera
    • tilldela – ”tilldela” specifika användare tillbehör, till exempel tilldela en viss spelare ett headset
    • uppdatera – du kan uppdatera den inbyggda programvaran för en specifik enhet.

Lösenordsåterställningen blev just bättre

• Vi gör det enklare och säkrare för dig att återställa ditt lösenord och skydda dina konton ytterligare. Ungefär tre veckor in i oktober kommer vi att be dig att ange en extra e-postadress eller ett mobiltelefonnummer som du kan använda om du behöver återställa ditt lösenord, om du inte redan har lämnat någon säkerhetsinformation.
  • Du behöver bara ange det här en gång per konto, och du behöver inte använda informationen varje gång du loggar in.
  • Om du vill slippa bli tillfrågad kan du lägga till säkerhetsinformationen redan nu på https://account.live.com/proofs/ och läsa mer på

Ytterligare information

Xbox Wire

OS-version: 6.2.11511.0 (xb_rel_1409.140829-1829) fre

Publiceringsdatum

2014-09-02

Nya eller uppdaterade funktioner

Live-tv

• Förbättrad stabilitet

OS-version: 6.2.11507.0 (xb_rel_1409.140826-2037) fre

Publiceringsdatum

2014-08-28

Nya eller uppdaterade funktioner

Grupper

• Appen Grupp har organiserats om!
  • Se vad alla i din grupp gör och vilka som spelar samma spel som du.
  • Utför vanliga åtgärder som att stänga av ljudet, delta eller skicka spelinbjudningar snabbt.
  • Grupper har nu en gruppledare. Denna person kan bestämma om gruppen kräver en inbjudan och kan ta bort andra från gruppen.

Media Player

• Användarna kommer att kunna spela mediefiler från en ansluten USB-enhet med en ny app.
  • Xbox One kommer att stödja fler format än Xbox 360, däribland för dussintals nya filformat.

Starta till TV

• Ställ in konsolen så att den startar direkt till TV när den vaknar från anslutet standbyläge.

Uppdateringar av SmartGlass

• Publicera statusmeddelande från aktivitetsfeeden och lägg till kommentarer och dela objekt både från aktivitetsfeeden och från spelklipp.
  • Din profil har fått en personlig aktivitetsfeed.
  • Meddelanden har uppdaterats med en ny layout som stödjer en samtalsvy på hela skärmen.
  • Det går att spela in spelklipp direkt från fältet Spelas nu.
  • På sidan Nyheter visas de intressantaste nyheterna i varje version.

”Xbox on” på nya marknader

• Kinects röstkommando ”Xbox on” läggs till på flera marknader. Med det kan konsolen knäppas på. De nya länderna är
    • Australien
    • Kanada (franska)
    • Italien
    • Spanien
    • Mexiko

Borttagning i Spel-DVR

• Användarna kommer att kunna välja att ta bort flera Spel-DVR-klipp från appen Upload.

Spara din avatars spelarbild

• Spara din avatars spelarbilder på OneDrive.

Uppdateringar av inställningar

• Ett nytt alternativ på menyn Inställningar som heter Enheter och tillbehör hjälper alla som har en Xbox One att hantera sina handkontroller och tillbehör.
  • Det går nu att logga in omedelbart från området Inloggning, säkerhet och nyckel.

Visning av bandbreddsförbrukning

• I Bandbreddsanvändning kan kunderna se hur mycket bandbredd Xbox One förbrukar under en tidsperiod.
  • Detta är användbart för kunder som vill hålla koll på de bandbreddstak som internetleverantörerna anger på vissa marknader.
  • Den här nya funktionen finns i Nätverksinställningar under kolumnen Felsökning.

Fler länder

• Viktiga uppdateringar som krävs för att göra det möjligt att lansera Xbox One i 29 nya länder.

Ytterligare information

Xbox Wire

OS-version: 6.2.11393.0 (xb_rel_1408.140808-1753) fre

Publiceringsdatum

2014-08-17

Nya eller uppdaterade funktioner

Uppdatering av aktivitetsfeeden

• Gränssnittet ändras till en rullningsbar lista med en kolumn som är längre och som har mer innehåll.
  • Möjlighet att skicka meddelanden till feeden och att ”gilla” och kommentera feedobjekt.
  • Du kan dela spelklipp och allt annat i feeden med kompisar antingen offentligt (i aktivitetsfeeden) eller privat (som en bilaga till ett meddelande).
  • Du får en avisering när någon gillar, kommenterar eller delar dina objekt.
  • Varje användare får en personlig feed i sin profil, så du kan se exakt vilka kompisar som har lagt upp något i sin aktivitetsfeed.
  • Med SmartGlass kan du se vad dina kompisar har delat i sin aktivitetsfeed och ”gilla” enskilda inlägg (ytterligare aktivitetsfeedsupport kommer i framtida uppdateringar av SmartGlass).

Köp med mobiler

• Med Xbox SmartGlass eller på Xbox.com kan du köpa spel och tilläggsinnehåll på distans.
  • Om din hemkonsol har inställningen Ladda ned uppdateringar och köp automatiskt börjar den att ladda ned köpet.

Avisering om att batteriet är dåligt laddat

• En ny avisering visas när batteriet i handkontrollen börjar bli dåligt laddat.

Inaktivera aviseringar då video spelas upp

• Möjlighet att inaktivera alla aviseringstyper så att de inte visas när en video spelas upp.

Aktivering av 3D Blu-ray

• En uppdatering av Blu-ray-uppspelningsappen gör det möjligt att använda 3D Blu-ray på Xbox One.

Senast online på kompislistan

• Kompislistan visar nu hur lång tid som har gått sedan en kompis har varit online. Exempel: "Last seen 20m ago: Forza Motorsport 5.”

OneGuide

• För användare som har problem med kanalerna i OneGuide finns det en ny funktion för att rapportera problemet. Öppna Inställningar, TV och OneGuide, Felsökning och välj Anmäl ett OneGuide-problem.

Ytterligare information

Xbox Wire

OS-version: 6.2.11274.0 (xb_rel_1407.140703-1704) fre

Publiceringsdatum

2014-07-07

Nya eller uppdaterade funktioner

Fästläge för Achievements

• Ett lättare sätt att hålla reda på och se vilka achievements du har i realtid utan att lämna spelet.
  • Använd Sök efter achievement-hjälp för alla achievements du har problem med. Då startas Internet Explorer, där du får relevanta tips och strategimaterial som bygger på den achievement du håller på med.
Dubbeltryck för att fästa
  • Dubbeltryck på Xbox-knappen på handkontrollen. Då visas Snap Center, där du kan starta Achievements eller någon annan fästbar app, utan att lämna det du håller på med.
  • Om du redan har fäst en app växlar du snabbt mellan spelet och den fästa appen genom att dubbeltrycka.
Val av talat språk
  • Alla som har en Xbox One kan nu välja det talade språk de föredrar i inställningarna. Det ger bättre kompatibilitet med röststyrningen. Detta är något utöver valet av land som används för att ansluta till Xbox Store. En person som bor i USA men som talar australiensisk engelska kan nu t.ex. välja English (Australia) för röststyrningsfunktionen men ändå välja USA som land.
Framtida digitala paket och samlingsskivor
  • Lägg till funktionerna för innehållsutgivare om du vill skapa digitala paket och skivsamlingar i framtiden.

Ytterligare information

Xbox Wire

OS-version: 6.2.11064.0 (xb_rel_1406.140601-2110) fre

Publiceringsdatum

2014-06-03

Nya eller uppdaterade funktioner

Extern lagring stöds nu

• Stöder upp till två externa hårddiskar samtidigt. Hårddiskarna måste vara
    • av typen USB 3.0 och
    • ha 256 GB eller större lagringskapacitet.
  • Installera, ladda ned eller överför spel och innehåll till en flyttbar hårddisk så att du enklare kan flytta mellan konsoler.
  • Förmåga att flytta innehåll mellan den interna och externa lagringen.

Uppdatering av Kompisar – det går nu att dela riktiga namn

• Du kan nu avslöja ditt riktiga namn för
    • alla dina kompisar
    • vissa av dina kompisar som du väljer att visa namnet för
    • kompisar till kompisar
    • eller inga alls om du vill hålla vem du verkligen är hemligt.

Området Xbox Live-guldmedlemskap

• Ett nytt nav där du kommer åt nytt innehåll som bara är tillgängligt för guldmedlemmar, t.ex.
    • Games with Gold
    • Deals with Gold
    • Specialmeddelanden till Xbox Live-guldmedlemmar.

Automatisk kontoinloggning

• Välj ut ett konto per konsol som loggas in automatiskt då konsolen startas.

Uppdaterad butik

• Butiken har fått en ny design, så att det ska bli enklare att hitta det innehåll du vill.

TV- och OneGuide-uppdateringar

• Uppdaterad IR-kommando- och kontrolldatabas som gör att Xbox One kan styra fler enheter.
  • TV- och OneGuide-inställningarna har uppdaterats med bättre energisparinställningar och kontroll över enheter.
  • Premium-TV har utökats till nya marknader:
    • Kanada
    • Storbritannien och Nordirland
    • Frankrike
    • Tyskland
    • Spanien
    • Italien

Ytterligare information

Xbox Wire

OS-version: 6.2.10951.0 (xb_rel_1405.140514-2300) fre

Publiceringsdatum

2014-05-16

Nya eller uppdaterade funktioner

Ljudmixer för appar med Fäst och volymkontroller när du använder Kinect med chatt

• Under Inställningar väljer du Bildskärm och ljud. Vi har lagt till två nya funktioner för kontroll av dina ljudalternativ.
  • Med den nya ljudmixern kan du kontrollera volymnivåerna för två appar när du använder Fäst vilket gör att du kan bestämma vilken app som ska höras mest.
  • Med chattmixern kan du kontrollera volymnivåerna när du använder Kinect för att chatta.

Delta för att hjälpa till att förbättra taligenkänning

• Du kan hjälpa oss att göra röst- och talförbättringar för Kinect ännu bättre genom att delta i insamlingen av taldata.
  • Under Inställningar väljer du Sekretess och onlinesäkerhet. I kolumnen Sekretess väljer du Anpassad. Bläddra till höger tills du hittar Dela röstdata och ställ in värdet Tillåt.

Ta nästa systemuppdatering när du vill

• När en systemuppdatering gjorts tillgänglig finns alternativet tillgängligt för att uppdatera konsolen nu.
  • Gå till Inställningar och välj System. Om en uppdatering är tillgänglig kan du välja knappen Systemuppdatering.

Ytterligare information

Xbox Wire

OS-version: 6.2.10812.0 (xb_rel_1404.140411-1830) fre

Publiceringsdatum

2014-04-14

Nya eller uppdaterade funktioner

Systemuppdateringsförbättringar

• Möjligheten att starta om konsolen och slutföra systemuppdateringen i standbyläge.
  • Användarna kan enkelt avgöra vilka spel och appar som uppdateras eller nyligen har uppdaterats.
  • Ta framtida uppdateringar på begäran när någon finns tillgänglig utan att vänta på att konsolen ska göra det från standbyläge. Funktionen är tillgänglig i Systeminställningar.

Spel och sparade appar och uppdateringar

• Ett förloppsfält för ett sparat spel visar dina sparade spels status.
  • Du kommer enkelt att kunna avgöra vilka spel och appar som uppdateras eller nyligen har uppdaterats.

Kompisförbättringar

• Aviseringar läggs till så att du kan se när favoriter och kompisar loggar in på Xbox Live.
  • Kompisar som spelar spel för flera spelare kommer att identifieras i kompislistan.

Stöd för Blu-ray 50 Hz-videoutgång för innehåll som spelats in i 50 Hz

• Detta kommer att lösa videouppspelningsproblem som en del Xbox Live-medlemmar i Europa upplever.

Röst- och rörelseförbättringar för Kinect

• Vi fortsätter finjustera kvaliteten och tillförlitligheten för Xbox One-kommandon.

Förbättrad videokvalitet i Spel-DVR

• Genom kompressionsalgoritmförbättringar.

Uppdateringar av Xbox Ones enhetshantering

• Förbättrar möjligheten att kontrollera TV-apparater, digitalboxar och mottagare som våra kunder har rapporterat problem med.

Ytterligare information

Xbox Wire

OS-version: 6.2.10698.0 (xb_rel_1403.140301-2200) fre

Publiceringsdatum

2014-03-04

Nya eller uppdaterade funktioner

Förbättrad chatt med flera spelare och gruppchatt

• Gruppchatt mellan titlar.
  • Gruppchatt normalt aktiverat.
  • Enklare inbjudningar till spel för fler spelare.
  • Enklare deltagande i spel för fler spelare.
  • Möjlighet att se vad personerna i din grupp håller på med.

Förbättrad kompislista och profil

• Förbättrad kompislistetjänst och åtkomsthastighet.
  • Möjlighet att se personer du nyligen spelat med.
  • Se när kompisar sänder, däribland miniatyrbilder för direktsändning i aktivitetsfeeden.
  • Gå till en kompis profil snabbare med hjälp av skrivförslag.
  • Sammanhangsberoende appmenyåtgärder på kompislistor och i aktivitetsfeeds.
  • Fler åtgärder i spel för flera spelare (delta och bjud in) för användarprofiler.
  • 54 nya prisvinnande spelarbilder.

Stöd för Twitch TV-streaming

• Sända spel på TwitchTV via Xbox Live.
  • Stöd för röstanvändning för att starta och avsluta sändning.

Sociala medier hemma

• Se favoritkompisar som för tillfället är online.
  • Se kompisars spelsändningar.

Diverse skalförbättringar

• Visa spelklipp i Fästläge.
  • Skydda användarinställningar med lösenordsnyckel.

Webbläsarförbättringar

• Kontrollera Bing och Google Maps med rörelser och handkontroll.
  • Snabbsökning när en term markeras på en sida.
  • När du söker på konsolen via Bing får du en direktlänk till Internet Explorer med ytterligare webbresultat.

Nya enheter – uppdateringar av drivrutiner och inbyggd programvara

• Uppdatering av den inbyggda programvaran för Xbox One-handkontrollen för att stödja Xbox One stereoheadsetadapter.
  • Stöd för Xbox-headset och headset från tredje part.
  • Drivrutinsuppdateringar för Xbox One-fjärrkontrollen.

SmartGlass-förbättringar

• Push-aviseringar till din enhet för Xbox Live-meddelanden.
  • Se snabbt vad en kompis håller på med, däribland aktuell aktivitet och aktiviteter på sistone.
  • Förbättrad visning av personliga och kompisars spelförlopp och -klipp.
  • Möjligheten att stänga infästning från SmartGlass.

Live-tv

• 50 Hz-korrigering – användarna kan ställa in Live TV-appen att spela upp i 50 Hz i helskärms- eller fyllnadsläge.
  • Höjning/sänkning av volymen – användarna kan anpassa antalet volymsteg när de använder kommandona “volym upp” eller “volym ned”.
  • IR-vågor med effekt och volym till TV-apparater och AVR:er i alla regioner.
  • AVR-konfigureringskartor som innefattar modellnummer för de flesta ljudfält eller AVR:er vid konfigurering av TV:n.

Förbättrad ljudutgångssupport

• SPDIF (optisk utgång) har nu stöd för 5.1 Dolby Digital, så att enheter som soundbar-högtalare med enbart optisk ingång kan ta emot 5.1 Dolby Digital optiskt från konsolen.
  • HDMI-utgången stöder nu stereo okomprimerat, 5.1 okomprimerat, 7.1 okomprimerat, 5.1 Dolby Digital eller 5.1 DTS (5.1 Dolby Digital är nytt för mars).

Ytterligare information

Xbox Wire

OS-version: 6.2.10542 (xb_rel_1402.140213-0115) fre

Publiceringsdatum

2014-02-14

Nya eller uppdaterade funktioner

• Uppdatering av Mina spel och appar som möjliggör sortering av spel- och applistor och separata kölistor för spel, appar och installationer.
  • Möjlighet att ta bort sparade spel- och appdata.
  • Förbättrad installations- och DLC-hantering.
  • Tillägg till handkontrollens batteriindikator.
  • Förbättrat gränssnitt för tillgång till kompisar, achievements, meddelanden och gruppchatt.
  • Appen Spel-DVR kommer att inkluderas i Xbox OneGuide som en appkanal.
  • Uppdatering av förloppsindikatorerna för omstart vid systemuppdateringar.
  • Mer konsekvent gränssnitt för uppdaterings- och installeringsförloppet.
  • Separata kölistor för spel, appar och installeringar.
  • USB-tangentbordssupport tillagt.

Stabilitets- och prestandauppdatering

• Förbättrad NAT-identifiering.
  • Förbättringar av nätverksfelsökaren.
  • Kvalitetsförbättringar av Blu-ray.
  • Märkbara prestanda- och stabilitetsförbättringar.

Ytterligare information

Xbox Wire

Andra systemuppdateringar