Operativsystemsversioner och systemuppdateringar för Xbox One under 2015

Konsolen uppdateras inte Om du har problem med att installera en systemuppdatering på konsolen ska du läsa Lösning för Xbox One-systemuppdateringar.

I listan nedan visas versionsnumret för ditt nuvarande Xbox One-operativsystem och vilka funktioner som lagts till eller uppdaterats i den aktuella systemuppdateringen under 2015.

Så här tar du reda på Xbox One-konsolens operativsystemsversion:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj System.
  5. Välj Konsolinformation och uppdateringar.
  6. Din OS-version visas till höger i tredje raden uppifrån.

Obs! Om du är mitt i en systemuppdatering och behöver få reda på konsolens operativsystemsversion drar du samtidigt i både vänster och höger avtryckare och både vänster och höger kantknapp på handkontrollen.  Operativsystemsversionen visas som Build på andra raden uppifrån.

Systemuppdateringar under 2015

OS-version: 10.0.10586.1024 (th2_xbox_rel_1510.151203-1909) fre

Publiceringsdatum

2015-12-09

Nya eller uppdaterade funktioner

• Korrigeringar för Microsoft Edge-webbläsaren
  • Mindre felkorrigeringar och förbättringar

OS-version: 10.0.10586.1016 (th2_xbox_rel_1510.151118-2147) fre

Publiceringsdatum

2015-11-23

Nya eller uppdaterade funktioner

• Mindre felkorrigeringar och förbättringar
  • Korrigering för konsumenter som använder Discovery and Launch-protokoll (DIAL)
  • Förbättringar av global taligenkänning

OS-version: 10.0.10586.1006 (th2_xbox_rel_1510.151107-2322) fre

Publiceringsdatum

2015-11-12

Nya eller uppdaterade funktioner

Den nya Xbox One-upplevelsen – den snabbaste och mest sociala Xbox-upplevelsen någonsin, inklusive möjligheten att spela Xbox 360-spel på Xbox One.

• Xbox Ones bakåtkompatibilitet
    • Spela ett ökande antal digitala och skivbaserade Xbox 360-spel på Xbox One direkt, med nästa generations funktioner som skärmbilder, sändning och Spel-DVR. Du kan nå alla dina tidigare sparade filer, speltillägg och achievements.
    • Xbox Live-guldmedlemmar kan spela spel för flera spelare med kompisar oavsett vilken konsol de är på.
  • En snabbare, mer social Xbox One-upplevelse
    • Med integration av Windows 10 i den nya Xbox One-upplevelsen kan du använda många populära spelfunktioner upp till 50 % snabbare än tidigare.
    • Du kan snabbt starta en grupp, se vad dina kompisar spelar och få uppdateringar av de spel du nyligen spelat från Startsidan utan att behöva vänta.
  • Nya guide- och communityavsnitt
    • Guide: Du når snabbt det viktigaste med en knapptryckning som visar den nya guiden. Du kan se din kompislista, snabbt starta en grupp, gå till inställningar, se systemaviseringar, visa dina meddelanden med mera med hjälp av guiden, utan att behöva lämna spelet.
    • Community: I det nya communityavsnittet kan du se trenderna på Xbox Live och interagera med Xbox Live-communityn genom att gilla, kommentera och dela ditt favoritinnehåll. Du kan snabbt få de senaste nyheterna från kompisar och spelutvecklare via aktivitetsfeeden i communityn.
  • Ny design på Startsidan, OneGuide och Store
    • Startsidan: Dela din skärmbilder och spelklipp enklare med Xbox Live-communityn och se om dina vänner spelar samma spel från Startsidan. Rulla uppåt och nedåt för att se din samling av spel och appar.
    • OneGuide: Se trender på live-TV i Xbox Live-communityn i OneGuide. Bläddra dig fram till live-TV-tablåer med bild-i-bild så att du inte missar vad som händer i ditt program. Med appkanaler kan du snabbt hitta något att titta på bland dina favoritvideoappar – allt på samma ställe.
    • Store: Store utökas till fyra lättnavigerade områden – Spel, Film och TV, Appar och Musik. Det nya vertikala galleriet ger dig fler listor åt gången. Bläddra genom intuitiva kategorier som Personalens val, Nya släpp, Mest spelade, Högst rankade, Kommer snart och Rekommendationer när du vill upptäcka nya spel och annat innehåll.
  • Förbättrade spelhubbar
    • Med ett klick når du spelhubbarna direkt från Startsidan så att du kan se eller spela det senaste spelade spelet, gå till Store för information om andra spel eller se vad dina kompisar spelar just nu på Xbox Live. Du kan också nå nyheter och uppdateringar direkt från communityn och utvecklarna samt jämföra gamerscore, achievements och annan spelstatistik med dina kompisar.
  • För mer information kan du läsa den nya Xbox One-upplevelsen.

OS-version: 6.2.13329.0 (xb_rel_1508.150825-1633) fre

Publiceringsdatum

2015-09-09

Nya eller uppdaterade funktioner

Stabilitets- och prestandauppdatering

Uppdateringen åtgärdar några mindre problem med spelljud.

OS-version: 6.2.13326.0 (xb_rel_1508.150810-2029) fre

Publiceringsdatum

2015-08-13

Nya eller uppdaterade funktioner

Xbox-teamet jobbar hårt med att skapa och fintrimma den nya Xbox One-användarupplevelsen som kommer att släppas till förhandsvisningscommunityn i höst. Den här uppdateringen kommer att göra din konsol redo att ta emot den nya upplevelsen.

OS-version: 6.2.13194.0 (xb_rel_1507.150702-2154) fre

Publiceringsdatum

2015-07-07

Nya eller uppdaterade funktioner

I den här versionen finns uppdateringar av spelstreaming och bakåtkompatibilitet för Xbox One-funktioner. Båda dessa är för närvarande tillgängliga i vår förhandsvisningscommunity för Xbox One. Xbox-teamet jobbar hårt med att skapa och fintrimma den nya Xbox One-användarupplevelsen som kommer att släppas till förhandsvisningscommunityn i höst.

OS-version: 6.2.12998.0 (xb_rel_1506.150601-2200) fre

Publiceringsdatum

2015-06-05

Nya eller uppdaterade funktioner

Uppdateringar av spel för flera spelare och gruppchatt

• Åtgärder av problem för flera spelare i ett par titlar.
    • Några små uppdateringar i appen Grupp har gjorts för att teamet bättre ska kunna förstå problem som communityn rapporterar.

Uppdatering av spelpaket

• Rättade till ett problem där vissa typer av spelpaket på skivor inte installerades korrekt.

Stöd för 10-bitarsplattformen HD HEVC (High Efficiency Video Coding) har lagts till

• 10-bitars HD HEVC gör det möjligt för videostreamingappar som Netflix att använda mindre bandbredd för att leverera videoströmmar i HD-kvalitet. 10-bitars Ultra-färg ökar videofärgprecisionen från åtta till tio bitar. Åtta bitar ger bara 16 miljoner färger, medan tiobitars Ultra-färgprecision ger en miljard naturliga färger som gör bilden mer levande.

OS-version: 6.2.12825.0 (xb_rel_1505.150507-2219) fre

Publiceringsdatum

2015-05-11

Nya eller uppdaterade funktioner

Röstmeddelanden

• Möjligheten att skicka och ta emot röstmeddelanden från Xbox One-meddelandeappen görs tillgänglig för alla kunder.
    • Komponera och spela upp röstmeddelanden i meddelandeappen när den är fastsatt på Xbox One. Nå meddelandeappen snabbt genom att snabbt dubbeltrycka på Xbox-knappen och välja Messages. När du har valt vem du vill chatta med väljer du mikrofonikonen för att komma till menyn för röstmeddelanden.
    • Röstmeddelanden kan bara utbytas mellan Xbox One- och Xbox 360-konsoler.

Slå på/av från Xbox One SmartGlass

• Versionerna av Xbox One SmartGlass-apparna för Windows, Windows Phone, iOS och Android uppdateras så att du kan slå på och av din Xbox One när dina enheter är i samma hemmanätverk som din konsol.

Dedikerade servrar för gruppchatt

• Xbox introducerar dedikerade reläservrar för gruppchatt för att lösa problem som rör NAT traversal och som har hindrat en del från att använda gruppchatt.
    • Gruppchattsystemet kommer att övervaka användarnas NAT-typer i gruppen. Om konflikter uppstår på grund av NAT-typerna Strict eller Moderate kommer systemet automatiskt att flytta värdtjänsterna till Xbox-molnet i ett försök att lösa NAT-typkonflikter. Information om NAT-typer finns i Nätverksinställningar på Xbox One.

Användarna kan välja energiläge

• Den inledande konfigurationen av Xbox One världen över har uppdaterats så att användarna kan välja önskat energiläge.
      • Instant-On-läget använder något mer energi, men innebär snabbare start. Det tillåter också användning av röstkommandot “Xbox on” och kan ta emot uppdateringar av system, spel och appar i bakgrunden.
      • Energisparläget använder mindre energi eftersom konsolen stängs av helt. Du måste då trycka på Xbox-knappen på konsolen för att starta din Xbox One. Det innebär längre starttid och din upplevelse kommer att avbrytas för uppdateringar av system, spel och appar.

OS-version: 6.2.12710.0 (xb_rel_1504.150329-2200) fre

Publiceringsdatum

2015-04-06

Nya eller uppdaterade funktioner

Förbättringar av gruppchatt

• Gruppappen hjälper dig att aktivera din mikrofon och den visar dig när sekretessinställningar eller nätverksproblem blockerar kommunikationen med vissa gruppmedlemmar.

Uppdatering av spelhubblänkar

• Du kan enklare upptäcka spelhubbinnehåll från poster i din aktivitetsfeed. Du kommer att se poster i din aktivitetsfeed när någon av dina kompisar följer ett spel och du kan också komma tillbaka till ett spels hubb från poster i din aktivitetsfeed som är relaterade till spelet – inklusive feedposter om spelets achievements, spelklipp och skärmdumpar.
    • Vi har lagt till en länk till spelhubbar från spelets sida i achievements-appen.

Uppdatering av achievements-meddelanden

• Du kommer nu att se en beskrivning av varje achievement i meddelandet så att du vet vad du gjorde för att tjäna in detta achievement utan att behöva öppna achievements-appen
    • Vi har förlängt den tid ett achievements-meddelande visas
    • Vi har också gjort en del prestandaförbättringar så att det ska gå fortare att ladda in en achievements-app från ett meddelande.

Området Vad visas nu

• Området Vad visas nu är tillgängligt för Xbox One-användare i USA, Kanada och Storbritannien.
    • Där hittar du länkar till populära videor, spel, filmer, TV-program, spelsändningar och klipp samt de TV-program som är trendiga och du har konfigurerat OneGuide för din Xbox One-konsol.

Ytterligare information

Xbox Wire

OS-version: 6.2.12521.0 (xb_rel_1503.150305-1449) fre

Publiceringsdatum

2015-03-09

Nya eller uppdaterade funktioner

Skärmdumpar

• När du spelar kan du numera ta skärmdumpar i Xbox One-konsolen bara genom att dubbeltrycka på Xbox-knappen på handkontrollen. Därefter sparar du skärmdumpen genom att trycka på Y. Du kan även säga Xbox Take a Screenshot om du vill ta och spara en skärmdump.

Appen Upload har uppdateras så att du kan

• hantera skärmdumparna och spelklippen
      • använda en skärmdump som bakgrund genom att visa skärmdumpen i helskärmsläge och sedan trycka på menyknappen och välja Använd som bakgrund
      • dela skärmdumpar i din aktivitetsfeed, bifoga dem i meddelanden, lägga till skärmdumpar i din spelhistorik, dela dem på Twitter och lägga upp dem på OneDrive.
      Dessutom visas dina skärmdumpar i din profil bredvid dina spelklipp i det nya området Spelklipp och skärmdumpar.

Förslag på kompisar

• Med funktionen Förslag på kompisar kan du i området Kompisar på startsidan och i kompislistan söka efter och lägga till kompisar. Förslagen på kompisar innehåller personer som du kanske känner, som du kan lägga till och spela med, och de främsta sändarna och klippskaparna i communityn, så att du kan se mer fantastiska saker i din aktivitetsfeed. Vi lägger även till den nya sidan Förslag på kompisar i området Kompisar.

Dela ditt namn

• Vi lanserar två nya sätt att dela ditt riktiga namn: med alla dina kompisar eller med alla i Xbox Live-communityn. Du kan även fortsätta att dela ditt riktiga namn med kompisar som du väljer eller med ingen alls om du föredrar det. Gamertags är fortfarande huvudmetoden att identifiera sig i Xbox Live, men om du delar ditt riktiga namn känner folk som kanske inte känner till din gamertag igen dig. De nya namndelningsalternativen finns under Kompisar, sedan Min profil och därefter Inställningar för namndelning.

Förbättringar av Gruppchatt

• Tre nya ikoner har lagts till i Gruppchatt. De visar mikrofonstatusen för varje användare.
        • Kinect-ikonen innebär att Kinect används som mikrofon.
        • Hörlursikonen visar att hörlurarna används som mikrofon.
        • Den tredje ikonen visar att du för närvarande inte har någon fungerande mikrofon. Du är visserligen ansluten till gruppen, men ingen hör dig.

Paneltransparens

• Vi har lagt till en inställning som gör att du kan variera bakgrundsbildernas transparensnivå. Öppna Inställningar, sedan Min Xbox och till sist Paneltransparens.

Inställningar för sekretess och onlinesäkerhet

• Vi har lagt till en ny inställning för delning av röstsökningsdata, så att du har möjlighet att tillåta insamling och analys av röstdata när du söker med Xbox – Bing. Du kan ändra inställningen i Inställningar, Sekretess och onlinesäkerhet, Dela röstsökdata.

Rapportera spam

• Appen Meddelanden har fått ett nytt alternativ som gör att du kan meddela Xbox när du får spam. Nu kan du välja ett visst meddelande, trycka på A-knappen och sedan välja Anmäl och Spam för att rapportera att ett visst meddelande är spam.

Live-TV i Australien & OneGuide

• Nu stöds OneGuide för alla användare i Australien i fråga om kostnadsfria TV-sändningar. Dessutom sätts appen OneGuide fast på förhand för användare i Australien efter den obligatoriska systemuppdateringen i mars

Xbox Ones digitala TV-mottagare i Australien

• Xbox One-innehavare i Australien kan köpa ett förhandsexemplar av Xbox digitala TV-mottagare i Microsoft Store. Mottagarna planeras bli tillgängliga 25 mars 2015.

Ytterligare information

Xbox Wire

OS-version: 6.2.12130.0 (xb_rel_1502.150209-1738) fre

Publiceringsdatum

2015-02-13

Stabilitets- och prestandauppdatering

• I den här uppdateringen rättas ett par smärre problem till. Vissa användare har haft problem med att spela upp videor och med några medieprogram.

OS-version: 6.2.12128.0 (xb_rel_1502.150202-2200) fre

Publiceringsdatum

2015-02-05

Nya eller uppdaterade funktioner

Förbättringar av handkontrollen

• Snabbanslutning – Tidigare tog det cirka fyra till fem sekunder att ansluta handkontrollen till Xbox One när en handkontroll slogs på. Nu tar det bara två sekunder.
      • Stabilitetsförbättringar – Den här uppdateringen åtgärdar också en del problem med frånkoppling av handkontroller som Xbox One-användare har rapporterat.
        Obs! Anslut en handkontroll till Xbox One med en USB-kabel om du vill ladda ned uppdateringen. Låt eventuella headset vara anslutna till handkontrollen. Anslut till Xbox Live. Tryck på menyknappen. Öppna Inställningar > Enheter och tillbehör och välj handkontrollen. Om du har flera handkontroller anslutna kan du välja Vibrera. Då vibrerar den valda handkontrollen. Välj sedan Uppdatera för att ladda ned ny inbyggd programvara till den handkontroll som är inkopplad via USB-kabeln. Texten Uppdaterar handkontrollen visas då på skärmen. När texten Handkontroll uppdaterad visas på skärmen trycker du på B för att gå tillbaka till huvudsidan för Enheter och tillbehör. Välj handkontrollen igen. Vid Version på inbyggd programvara ska det nu stå 1.2.2236.0.

Spelnav

• Hit kan du gå för att se intressant innehåll och tips och tricks om dina favoritspel. Alla Xbox One-spel har ett spelnav där du kan se vilka kompisar som spelar spelet, tävla med dina kompisar på spelets rankningslista, titta på de häftigaste spelklippen och spelsändningarna och följa spelets främsta sändare och klippskapare.
        Obs! Om du vill gå till spelnavet för ditt favoritspel letar du reda på spelet bland dina fästade spel, i listan med senast spelade eller under Mina spel och appar. Sedan trycker du på menyknappen och väljer Visa spelhub. Du kan också söka efter spel i Xbox Store och klicka på spelnavspanelen på spelets sida i butiken.

Uppdateringar av gruppchatt

• Status för chattanslutning – Nya ikoner har lagts till så att du kan se aktuell status för en chattanslutning i din grupp. En klockikon innebär att en anslutning upprättas. En Squawker Ring visar att anslutningen lyckades och vem som talar. En X-ikon innebär att begränsningar i nätverket (till exempel Strict NAT) förhindrar chattanslutning för vissa användare.
      • Förbättrad anslutning mellan flera användare med Strict eller Moderate NAT – Vi har också gjort vissa förbättringar av gruppchatt i situationer där flera deltagare befinner sig bakom Moderate eller Strict NAT med sina gateways/routers.
      • Spel- och gruppinbjudningar – Spel- och gruppinbjudningar har förbättrats så att du snabbare vet vem som bjuder in dig till vad utan att behöva vänta på att texten ska bläddras fram i meddelanden om spel- och gruppinbjudningar.
      • Prestandaförbättringar – Den tid det tar att skapa P2P-anslutningar (person-till-person) för gruppchatt har förkortats och logiken för att göra ett nytt försök att skapa gruppchattsessioner har effektiviserats.

Anpassade bakgrunder och paneltransparens

• Vi har lagt till transparens för startsidans paneler så att dina bakgrundsbilder blir synligare.
        Obs! Om du vill ha en anpassad bakgrund går du till Inställningar > Min Xbox > Min bakgrund. En del objekt går inte att göra transparenta på grund av användningsrättigheter/restriktioner för vissa bilder.

TV-uppdateringar

• OneGuide för Nederländerna – Stöd för OneGuide läggs till för Xbox Live-medlemmar i Nederländerna.
      • TV-trender i OneGuide – När du tittar igenom TV-listorna i OneGuide kan du se vilka serier som är populära. “Trending on Xbox” eller “Trending on Twitter” visas tillsammans med en ikon i informationen för respektive serie. För närvarande finns TV-trender på Xbox för alla användare i USA, Storbritannien och Kanada och trender på Twitter finns för användare i USA.
      • Live TV-trender (nya länder) – Frankrike, Tyskland, Brasilien och Mexiko har nu möjlighet att se trendinformation för Live TV i Xbox OneGuide.
      • Förbättrad kontroll över TV-apparater, digitalboxar och ljud-/videomottagare – Xbox One fungerar nu ännu bättre med fler enheter. Uppdateringar av databasen med IR-vågor för nya modeller har lagts till och problem som rapporterats av användare har åtgärdats.
      • ”Trickuppspelning” med Xbox Ones digitala TV-mottagare – Användare med Xbox Ones digitala TV-mottagare i vissa länder (Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien och Spanien) kan nu se videoramar när de snabbspolar framåt eller bakåt i pausade TV-sändningar på Xbox One-konsoler.
      • Live TV-streaming på Windows Phone och Android – Live TV-streaming på Windows Phone- och Android-enheter för dem som har Xbox Ones digitala TV-mottagare har lagts till för Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien och Spanien.

Ytterligare information

Xbox Wire

Andra systemuppdateringar