Om systemuppdateringar på Xbox One

En del av den fullständiga komma igång med Xbox One-upplevelsen.

Översikt

Xbox One-konsolen har uppdateringsbar programvara. Den här programvaran inkluderar operativsystemet liksom många system-, spel- och medieappar för Xbox One. Under en systemuppdatering uppdateras konsolen via en ladda ned och installera-process. Systemprogramvaruuppdateringen kan ibland uppdatera systemets inbyggda programvara, men det är inte vanligt för de flesta uppdateringar.

Systemuppdateringar förbättrar din upplevelse genom tillägg av nya funktioner och förbättring av befintliga funktioner. Uppdateringarna kommer att laddas ned från Xbox Live-tjänsten direkt till Xbox One och sedan installeras.

Det finns två typer av systemuppdateringar som du kan få se: tillgängliga och obligatoriska.

På den här sidan

Tillgängliga systemuppdateringar

Om konsolen är inställd på att ta emot automatiska uppdateringar kontrollerar den varje natt för att se om några uppdateringar finns tillgängliga. Dessa laddas ned och installeras som standard när konsolen inte används. Detta minskar den påverkan uppdateringarna har på din Xbox One-upplevelse och de blockerar dig inte från att ansluta till Xbox Live förrän de blir obligatoriska. Så här ställer du in konsolen så att den uppdateras automatiskt:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar > > Alla inställningar.
  3. Välj System > > Uppdateringar.
  4. Under Konsol väljer du Håll min konsol uppdaterad om det inte redan är valt.

De tillgängliga uppdateringarna laddas nu ned och installeras när konsolen inte används.

Obligatoriska systemuppdateringar

Obligatoriska uppdateringar liknar mycket uppdateringarna på Xbox 360.

Den här typen av uppdatering bör endast visas om du har haft konsolen bortkopplad från Xbox Live under en längre tid. De flesta uppdateringar börjar som tillgängliga systemuppdateringar men om du inte utför uppdateringen medan den är i tillgänglighetsläget tvingas du göra det när den blir obligatorisk.

I det obligatoriska läget får du en avisering om att det finns en systemuppdatering tillgänglig. Från den här skärmen har du bara några alternativ:

• Starta uppdateringen
  • Stäng av Xbox
  • Koppla från trådlös anslutning (Det här alternativet är endast tillgängligt om det trådlösa nätverket används.)

Den här skärmen visas eftersom obligatoriska uppdateringar kräver att du laddar ned och installerar den senaste uppdateringen för att kunna ansluta till Xbox Live.

Om du använder en kabelanslutning och inte vill utföra systemuppdateringen väljer du Stäng av Xbox. När konsolen har stängts av kopplar du bort nätverkskabeln och slår på konsolen igen för att fortsätta offlineupplevelsen.

Om du använder en trådlös internetanslutning visas också alternativet Koppla från trådlös anslutning vilket avbryter uppdateringen. Detta alternativ kräver inte att konsolen startas om.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar uppdateringen?

Ingenting. Uppdateringen från Microsoft är gratis men avgifter för datatrafik kan tillkomma från din internetleverantör beroende på ditt abonnemang.

Hur vet jag om konsolprogramvaran är uppdaterad?

Om konsolen är ansluten till Xbox Live bör du ha den senaste programvaran. Om du vill se det aktuella OS-versionsnumret eller vilka funktioner som lades till eller uppdaterades baserat på den här systemuppdateringen läser du Operativsystemsversioner och systemuppdateringar för Xbox One.

Måste jag installera uppdateringen?

Nej. Men om du vill spela eller kommunicera på Xbox Live måste konsolen ha den senaste programvaran. Du kanske även måste uppdatera för att spela vissa nya spel.

Obs! Kinect-spel kanske inte fungerar som de ska om konsolprogramvaran inte är uppdaterad.

Kan jag tvinga konsolen att uppdateras innan uppdateringen blir obligatorisk?

Ja. När en uppdatering blir tillgänglig kan du tvinga konsolen att starta omedelbart. Det kan du göra på två sätt beroende på om konsolen är off- eller online.

• Konsoler som är online. Så här gör du för att tvinga konsolen att uppdateras när den nya versionen har blivit tillgänglig:
    1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
    2. Välj Inställningar > Alla inställningar.
    3. Välj System > Uppdateringar.
    4. Välj Konsoluppdatering tillgänglig.
  • Konsolen som är offline. Om du vill uppdatera en konsol utan att ansluta den till internet kan du använda Offlineverktyget för diagnos av systemuppdatering (OSUDT) för att uppdatera konsolen offline. Det kan vara bra om internetanslutningen där hemma inte har tillräcklig bandbredd och du föredrar att ladda ned uppdateringen någon annanstans och ta med den hem för att installera den.

Obs! Om du uppdaterar systemet eller till den nya Xbox-världen för första gången måste du ansluta till Xbox Live-tjänsten åtminstone en gång. När du är online ombeds du ange ditt lösenord för Microsoft-kontot för varje profil på konsolen innan du är helt inloggad. Om du inte kommer ihåg kontots lösenord kan du läsa Lösning för förlorat lösenord.

Kan jag återgå till den gamla programversionen om jag ångrar mig?

Nej. När konsolen har uppdaterats förblir den uppdaterad.

Jag kan inte ansluta till Xbox Live. Vad ska jag göra?

Om du inte kan ansluta till Xbox Live läser du Lösning på problem vid första anslutningen till Xbox One.

Om du får något felmeddelande, endera under systemuppdateringsprocessen eller när systemet startats om, läser du Lösning för Xbox One-systemuppdateringar.