Om systemuppdateringar på Xbox One

En del av den fullständiga komma igång med Xbox One-upplevelsen.

Översikt

Xbox One-konsolen har uppdateringsbar programvara. Den här programvaran inkluderar operativsystemet liksom många system-, spel- och medieappar för Xbox One. Under en systemuppdatering uppdateras konsolen via en ladda ned och installera-process. Systemprogramvaruuppdateringen kan ibland uppdatera systemets inbyggda programvara, men det är inte vanligt för de flesta uppdateringar.

Systemuppdateringar förbättrar din upplevelse genom tillägg av nya funktioner och förbättring av befintliga funktioner. Uppdateringarna kommer att laddas ned från Xbox Live-tjänsten direkt till Xbox One och sedan installeras.

Det finns två typer av systemuppdateringar som du kan få se: tillgängliga och obligatoriska.

På den här sidan

Tillgängliga systemuppdateringar

Varje natt då konsolen är i Instant-On-läge kontrollerar den för att se om några uppdateringar finns tillgängliga. Dessa laddas ned och installeras som standard när konsolen inte används. Detta minskar den påverkan uppdateringarna har på din Xbox One-upplevelse och de hindrar dig inte från att ansluta till Xbox Live förrän de blir obligatoriska. Du kan ändra konsolens möjlighet att ladda ned och installera uppdateringar genom att ändra dess strömläge. Så här gör du:

1. Starta guiden genom att rulla åt vänster på startsidan.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Energiläge och uppstart under Ström och autostart.
  5. Du kan välja rullgardinsmenyn Energiläge i den första kolumnen. Listan expanderas. Se till att konsolen är i standbyläge.
De tillgängliga uppdateringarna laddas nu ned och installeras när konsolen inte används.

Obligatoriska systemuppdateringar

Obligatoriska uppdateringar liknar mycket uppdateringarna på Xbox 360.

Den här typen av uppdateringar ser du normalt bara om du har valt att ställa konsolen i ett energisparläge eller om du har kopplat från konsolen från Xbox Live under en tidsperiod. De flesta uppdateringar börjar som tillgängliga systemuppdateringar men om du inte utför uppdateringen medan den är i tillgänglighetsläget tvingas du göra det när den blir obligatorisk.

I det obligatoriska läget får du en avisering om att det finns en systemuppdatering tillgänglig. Från den här skärmen har du bara några alternativ:

• Starta uppdateringen
  • Stäng av Xbox
  • Koppla från trådlös anslutning (Det här alternativet är endast tillgängligt om det trådlösa nätverket används.)

Den här skärmen visas eftersom obligatoriska uppdateringar kräver att du laddar ned och installerar den senaste uppdateringen för att kunna ansluta till Xbox Live.

Om du använder en kabelanslutning och inte vill utföra systemuppdateringen väljer du Stäng av Xbox. När konsolen har stängts av kopplar du bort nätverkskabeln och slår på konsolen igen för att fortsätta offlineupplevelsen.

Om du använder en trådlös internetanslutning visas också alternativet Koppla från trådlös anslutning vilket avbryter uppdateringen. Detta alternativ kräver inte att konsolen startas om.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar uppdateringen?

Ingenting. Uppdateringen från Microsoft är gratis men avgifter för datatrafik kan tillkomma från din internetleverantör beroende på ditt abonnemang.

Hur vet jag om konsolprogramvaran är uppdaterad?

Om konsolen är ansluten till Xbox Live bör du ha den senaste programvaran. Om du vill se det aktuella OS-versionsnumret eller vilka funktioner som lades till eller uppdaterades baserat på den här systemuppdateringen läser du Operativsystemsversioner och systemuppdateringar för Xbox One.

Måste jag installera uppdateringen?

Nej. Men om du vill spela eller kommunicera på Xbox Live måste konsolen ha den senaste programvaran. Du kanske även måste uppdatera för att spela vissa nya spel.

Obs! Kinect-spel kanske inte fungerar som de ska om konsolprogramvaran inte är uppdaterad.

Kan jag tvinga konsolen att uppdateras innan uppdateringen blir obligatorisk?

Ja. När en uppdatering blir tillgänglig kan du tvinga konsolen att starta omedelbart. Det kan du göra på två sätt beroende på om konsolen är off- eller online.

• Konsoler som är online. Så här gör du för att tvinga konsolen att uppdateras när den nya versionen har blivit tillgänglig:
    1. Starta guiden genom att rulla åt vänster på startsidan.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Alla inställningar.
    4. Välj Konsolinformation och uppdateringar under System.
    5. Tillgängliga uppdateringar visas i den andra knappen i den första kolumnen.
      Om en uppdatering är tillgänglig står det Uppdatering finns tillgänglig på den. Om konsolen redan har installerat den aktuella versionen är knappen nedtonad. Det står då Inga tillgängliga uppdateringar på den.
  • Konsolen som är offline. Om du vill uppdatera en konsol utan att ansluta den till internet kan du använda Offlineverktyget för diagnos av systemuppdatering (OSUDT) för att uppdatera konsolen offline. Det kan vara bra om internetanslutningen där hemma inte har tillräcklig bandbredd och du föredrar att ladda ned uppdateringen någon annanstans och ta med den hem för att installera den.

Obs! Om du uppdaterar systemet eller till den nya Xbox-världen för första gången måste du ansluta till Xbox Live-tjänsten åtminstone en gång. När du är online ombeds du ange ditt lösenord för Microsoft-kontot för varje profil på konsolen innan du är helt inloggad. Om du inte kommer ihåg kontots lösenord kan du läsa Lösning för förlorat lösenord.

Kan jag återgå till den gamla programversionen om jag ångrar mig?

Nej. När konsolen har uppdaterats förblir den uppdaterad.

Jag kan inte ansluta till Xbox Live. Vad ska jag göra?

Om du inte kan ansluta till Xbox Live läser du Lösning på problem vid första anslutningen till Xbox One.

Så här fungerar systemuppdateringar

Systemuppdateringar varierar beroende på Xbox One-konsolens strömläge.

Instant-On-läge
Alla länder utanför EU har Instant-On-läget som standard. En av funktionerna i Instant-On är möjligheten för konsolen att nattetid kontrollera om det finns uppdateringar. Om det finns en tillgänglig uppdatering kommer den att laddas ned och installeras medan du sover. Efter installationen måste konsolen startas om, vilket innebär fullständig nedstängning från viloläge.

Nästa morgon kanske du försöker väcka Xbox genom att säga “Xbox On” men ingenting händer. Detta beror på att din Xbox har stängts ned fullständigt. Väck den genom att trycka på Xbox-knappen på framsidan av konsolen eller på handkontrollen. Detta är enda sättet du kan se att en systemuppdatering utförts och det är det enda avbrottet du märker.

Energisparläge
Om du ställt konsolen i energisparläge eller kopplat från den från internet kan du ha missat tidfönstret för en tillgänglig systemuppdatering och ombeds utföra en obligatorisk systemuppdatering. I sådant fall visas följande skärmbilder:

När du återansluter konsolen till internet eller när en uppdatering går från tillgänglig till obligatorisk visas skärmen Det är dags att uppdatera.

En skärm visar texten

När du har testat nätverket och får den uppdaterade filens verkliga storlek visar konsolen den informationen på skärmen.

Obs! Streama innehåll på andra enheter eller surfa på webben medan uppdateringen laddas ned kan påverka hur lång tid nedladdningen tar och utöka tiden bortom den inledande uppskattningen.

Under texten

När testet är slutfört visar skärmen Det är dags att uppdatera dina alternativ:

• Starta uppdateringen
  • Stäng av Xbox
  • Koppla från trådlöst (Det här alternativet är endast tillgängligt om det trådlösa nätverket används.)

Den nya uppdateringsskärmen gör det mycket enkelt att spåra förloppet. Fältet med procent visar hur långt uppdateringen har kommit. Nedräkningen av MB på höger sida hjälper dig att se om dina uppdateringar har stannat eller om du har anslutnings- eller bandbreddsproblem.

Så länge siffrorna räknas ned på höger sida om skjutreglaget laddas fortfarande uppdateringen ned. En långsam uppdatering är okej eftersom det bara innebär att du har låg bandbredd i ditt nätverk. Om nedräkningen stoppar under en längre period kan du ha ett nätverksproblem som du måste lösa för att slutföra uppdateringen.

Ett exempel på en förloppsindikator visar en uppdateringsstatus på 6 procent med 47 MB kvar.

När uppdateringen är helt nedladdad visas skärmen Klar.

En bild på konsolen med en grön bock och ordet

Sedan kommer du till skärmen Startar om.

En skärm visar texten

Om du får något felmeddelande, endera under systemuppdateringsprocessen eller när systemet startats om, läser du Lösning för Xbox One-systemuppdateringar.