Du kan inte växla till gruppchatt på Xbox One

Om du inte kan växla från spelchatt till gruppchatt på din Xbox One-konsol kan det innebära att det är något problem med Xbox Live-tjänsten eller din nätverksanslutning.

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera statusen för Xbox Live

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-01-23T19:39:24.9216875+00:00

Lösning 2: Kontrollera nätverksstatistiken

Kontrollera statistiken för ditt nätverk. Så här gör du:

1. Starta guiden genom att rulla åt vänster på startsidan.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Nätverk.
  5. Välj Nätverksinställningar.
  6. Välj Detaljerad nätverksstatistik.
  7. Läs igenom statistiken. Om du behöver hjälp med att utvärdera informationen läser du Nätverksinställningar på Xbox One.

Lösning 3: Be alla i gruppen att testa sin Xbox Live-anslutning

Någon i din grupp kanske har ett NAT-problem. Du tar reda på det genom att be alla testa sin anslutning. Så här gör du:

1. Starta guiden genom att rulla åt vänster på startsidan.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Nätverk.
  5. Välj Nätverksinställningar.
  6. Välj Testa nätverksanslutning.

Anmärkningar

Lösning 4: Starta om konsolen

1. Rulla åt vänster på startsidan för att öppna guiden.
    Obs! Om du dubbeltrycker på Xbox-knappen öppnas guiden oavsett vilken skärm som visas på konsolen.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Starta om konsol.
  4. Välj Ja för att bekräfta.

Obs! Om du inte kommer åt guiden eller om konsolen verkar ha låst sig håller du ned Xbox-knappen på konsolen i tio sekunder tills konsolen stängs av. När konsolen stängts av trycker du på Xbox-knappen på konsolen igen för att starta om den.

Lösning 5: Försök med en trådburen anslutning

Om du använder en trådlös anslutning kan du testa att använda en trådburen anslutning i stället.

Om du kan starta en gruppchatt när du använder en trådburen anslutning läser du avsnittet om nätverksmaskinvara i Xbox-forumen, eller så kontaktar du routertillverkaren och ber om information om hur du ska konfigurera routerns trådlösa inställningar.

Observera att innehållet på Xbox-supportforumen endast finns på engelska. Du kan översätta innehållet på Xbox-supportforumen till ett annat språk genom att klistra in webbadressen i ett översättningsverktyg online, till exempel Bing Translator.