Felsök ljud på din Xbox One-konsol

Om du har gjort ändringar i ditt hemmabiosystem, i Bildskärm och ljud på Xbox One eller bara konfigurerat konsolen för första gången och inte hör något kan du testa följande lösningar.

Enkla lösningar

• Kontrollera att TV-ljudet inte är avstängt och är på rimlig volym.
  • Kontrollera att de externa eller inbyggda TV-högtalarna är rätt anslutna och påslagna.

Kontrollera TV- och HDMI-anslutningarna

1. Starta guiden genom att rulla åt vänster på startsidan.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Bildskärm och ljud.
  5. Välj Video ut.
  6. Välj TV-anslutning.
  7. Om TV-anslutning är inställt på DVI behöver du en optisk ljudkabel. Om du använder en HDMI-kabel ändrar du TV-anslutning till Automatisk identifiering.
    Obs! Om skärmen slocknar när du valt HDMI eller DVI och inte återställs efter 30 sekunder läser du Felsöka en svart tv- eller bildskärm när Xbox One-konsolen är påslagen.
  8. Gå ut från Video ut genom att trycka på B .
  9. Välj Ljud ut.
  10. Kontrollera att HDMI-ljud inte är inställt på Av (eller nedtonat).

Efterbalansera ljudet när du bara kan höra en synlig app

Kontrollera att ljudbalansfältet inte är helt skjutet åt ena sidan:

1. Starta guiden genom att rulla åt vänster på startsidan.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Bildskärm och ljud.
  5. Välj Volym.
  6. Välj Ljudmixer.
  7. Flytta det reglaget till önskad blandning mellan huvudfönstret och den app som är fäst.

Felsök när spel- eller appljudet inte hörs under röstchatt

Om ditt aktiva spel eller app tystnar eller inte hörs när du använder Kinect i en gruppchatt eller i ett Skype-samtal kanske din chattmixer är inställd på att endast fokusera på konversationen. Du justerar ljudnivån medan du kommunicerar genom att justera chattmixerinställningarna:

1. Starta guiden genom att rulla åt vänster på startsidan.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Bildskärm och ljud.
  5. Välj Volym.
  6. Välj Chattmixer.
  7. Välj ett av de tillgängliga alternativen.

Felsöka ljudproblem med en ljud-/bildmottagare

Om Xbox One-konsolen är ansluten till en ljud-/bildmottagare som är ansluten till din tv och du inte har något ljud följer du dessa felsökningssteg:

1. Slå på enheterna i följande ordning. Vänta tills varje enhet helt startat innan du startar nästa enhet:
    1. Tv
    2. Ljud- och bildmottagare
    3. Xbox One-konsol
  2. Använd Input-knappen på tv:ns fjärrkontroll (eller knapparna på tv:n) för att växla ingångskällan för din mottagare från konsolen och sedan tillbaka igen (till exempel HDMI1 till HDMI2 och sedan tillbaka till HDMI1).
  3. Starta om ljud- och bildmottagaren.
  4. Ställ in TV-anslutning på HDMI:
    1. Starta guiden genom att rulla åt vänster på startsidan.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Alla inställningar.
    4. Välj Bildskärm och ljud.
    5. Välj Video ut.
    6. Välj TV-anslutning.
    7. Välj HDMI.