Felsöka ljudproblem i grupper på Xbox One

Partyproblem?

Med grupper kan du träffa och chatta med dina kompisar via Xbox One. Du kan göra detta med en enskild kompis eller upp till sju stycken. Information om hur du startar en grupp finns i Så här startar du en grupp på Xbox One.

Obs! Om du inte kan växla till gruppchatt läser du Du kan inte växla till gruppchatt på Xbox One.

Om du vill vara säker på att du konfigurerat ditt ljudsystem rätt läser du Så här konfigurerar du ljudinställningar på Xbox One-konsolen.

Om du har ljudproblem med grupper kanske lösningarna nedan kan hjälpa dig med de vanligaste problemen.

Lösningar

Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-02-25T04:51:10.8838890+00:00

Om du inte hör de andra personerna efter att ha gått med i gruppen

Om du inte kan höra den person du försöker chatta med efter att ha gått med i gruppen provar du följande:

• Kontrollera att dina sekretessinställningar tillåter kommunikation med alla.
  • Slå på ljudet för eller avblockera personen du försöker chatta med. Om du vill slå på ljudet går du till Gruppchatt och gör följande:
    1. Utöka grupplistan.
    2. Välj den person du vill slå på ljudet för.
    3. Välj Sätt på ljudet.
  • Kontrollera att du har gått med i gruppchatten inifrån gruppfönstret.
  • Se om du har fördröjningar i nätverket eller andra nätverksproblem. Det gör du genom att kontrollera den detaljerade nätverksstatistiken för ditt nätverk. Mer information finns i Nätverksinställningar på Xbox One.
  • Följ stegen i lösningen för spel för flera spelare för Xbox One.

Hör eko när andra personer pratar

Om du hör mycket eko och använder Kinect som talingångsenhet behöver du köra igenom kalibreringsprocessen för Kinect. Så här gör du:

1. Rulla åt vänster på startsidan för att öppna guiden.
    Obs!
    Om du dubbeltrycker på Xbox-knappen öppnas guiden oavsett vilken skärm som visas på konsolen.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Kinect och enheter.
  5. Välj Kinect.
  6. Välj Kinect hör inte vad jag säger.
  7. Kalibrera om Kinect genom att följa guiden på skärmen.

Kinect kan inte identifiera dig när du pratar

Om du inte ser det gröna animerade Kinect-klotet när du pratar kanske Kinect-chatten är avstängd. Anslut ditt Xbox One-chattheadset eller testa dessa åtgärder:

1. Rulla åt vänster på startsidan för att öppna guiden.
    Obs!
    Om du dubbeltrycker på Xbox-knappen öppnas guiden oavsett vilken skärm som visas på konsolen.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Kinect och enheter.
  5. Välj Kinect.
  6. Välj Använd Kinect-mikrofonen vid chatt.

Obs! Det här är en systemomfattande inställning, så om du slår på den här aktiveras Kinect-mikrofonen också för spel och Skype.

Gruppchattljudet kommer från TV:n trots att du har ett chattheadset anslutet

Om du kan höra gruppchatten via TV-högtalarna även efter att ha anslutit ett chattheadset kan du behöva koppla om din handkontroll till profilen. Så här gör du:

1. Rulla åt vänster på startsidan för att öppna guiden.
    Obs! Om du dubbeltrycker på Xbox-knappen öppnas guiden oavsett vilken skärm som visas på konsolen.
  2. Rulla upp till kontolistan.
  3. Välj din spelarbild och sedan Byt profil.

Spel- eller appljudet inte hörs under röstchatt

Om ditt aktiva spel eller app tystnar eller inte hörs när du använder Kinect i en gruppchatt eller i ett Skype-samtal kanske din chattmixer är inställd på att endast fokusera på konversationen. Du justerar ljudnivån medan du kommunicerar genom att justera chattmixerinställningarna:

1. Rulla åt vänster på startsidan för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Bildskärm och ljud.
  5. Välj Volym.
  6. Välj Chattmixer.
  7. Välj ett av de tillgängliga alternativen.