Så här slår du på eller stänger av Xbox One-konsolen

Så här slår du på Xbox One-konsolen

Använd någon av följande metoder för att slå på konsolen:

• Tryck på Xbox-knappen på din trådlösa handkontroll.
  • Tryck på strömbrytaren på konsolens framsida.
Bild 1: Xbox One i originalutförande Bild 2: Xbox One S

Felsökning

Om du har problem med att slå på Xbox One-konsolen kan du prova följande:

• Om du har en Xbox One i originalutförande kontrollerar du att nätdelens lampa lyser vit eller orange. Om nätdelens lampa inte lyser kontrollerar du att strömsladdarna är ordentligt anslutna i väggen och i konsolen.
  • Om du har en Xbox One S drar du ut nätsladden från vägguttaget, väntar i tio sekunder och ansluter den igen.
  • Om du använder din trådlösa handkontroll för att starta konsolen:
    • Kontrollera att batterierna i den trådlösa handkontrollen är fräscha.
    • Kontrollera att den trådlösa handkontrollen är ansluten till konsolen.

Obs! Mer information om hur du ansluter din trådlösa handkontroll till konsolen hittar du i Ansluta en Xbox One trådlös handkontroll till konsolen.

Så här slår du av Xbox One-konsolen

Använd någon av följande metoder för att stänga av konsolen:

• Tryck på och håll ned Xbox-knappen på din trådlösa handkontroll tills energialternativen visas. Sedan väljer du alternativet att slå av konsolen.
  • Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    1. Välj Inställningar.
    2. Välj Stäng av konsolen.
    3. Välj Ja för att bekräfta.
  • Tryck på strömbrytaren på konsolens framsida.

Beroende på vilket strömläge som är konfigurerat på din Xbox One så kommer konsolen antingen att gå till standbyläge eller stängas av helt. Mer information om strömlägena hittar du i Om energispar- och standbyläget.

Felsökning

Om du har problem med att slå av Xbox One-konsolen kan du prova följande åtgärder:

• Håll ned strömbrytaren på konsolen i cirka tio sekunder. Detta tvingar konsolen att stängas av.
  • Som en sista åtgärd drar du ur konsolens sladd. Observera att detta kan påverka pågående aktiviteter. Om du t.ex. drar ur konsolens sladd medan du sparar ett spel kan spelet gå förlorat eller skadas.

Viktigt! Dra inte ur konsolens sladd medan systemuppdateringar installeras.

Med rösten

Om du har Kinect, och kommandot stöds på ditt språk, kan du slå på konsolen med din röst. Säg "Xbox, on". Om du har Cortana säger du "Hey Cortana, Xbox on".

Stäng av konsolen genom att säga "Xbox, turn off". Om du har Cortana säger du "Hey Cortana, Xbox off".