Felsöka en svart tv- eller bildskärm när Xbox One-konsolen är påslagen

Ta reda på hur du felsöker om inget visas på TV:n när du startar Xbox One-konsolen.

Lösningar

Skärmen är svart när du återvänder till Startsidan

1. Slå av konsolen genom att hålla ned Xbox-knappen  på konsolens framsida i 10 sekunder.
  2. Starta konsolen igen genom att trycka på Xbox-knappen  på konsolen eller Xbox-knappen  på din Xbox One trådlös handkontroll.

Skärmen är svart när du börjar titta på en blu-ray-skiva

Detta kan hända om Video ut på konsolen har värdet Tillåt 24Hz. Så här stänger du av Tillåt 24Hz:

1. På den trådlösa handkontrollen trycker du på Xbox-knappen  så att guiden öppnas.
  2. Välj Alla inställningar.
  3. Välj Bildskärm och ljud.
  4. Välj Videoalternativ.
  5. Stäng av inställningen genom att klicka på Aktivera 24 Hz.

Skärmen är svart när du har slagit på konsolen

• Kontrollera att både tv:n och Xbox One-konsolen är på.
  • Kontrollera att tv:n är inställd på rätt insignal (HDMI).
  • Kontrollera att HDMI-kabeln är ansluten till konsolen.
  • Kontrollera att HDMI-kabeln är ansluten till tv:n.
  • Kontrollera att HDMI-kabeln är ansluten till porten ”out to TV” på konsolen.
  • Starta om Xbox One-konsolen genom att hålla ned av/på-knappen på konsolens framsida i omkring 10 sekunder. Slå sedan på den igen.
  • Återställ bildskärmsinställningarna. Så här gör du:
    1. Om det finns en skiva i Xbox One-konsolen matar du ut den.
    2. På konsolen håller du ned Xbox-knappen  i fem sekunder för att slå av konsolen.
    3. Sätt igång konsolen genom att hålla in Xbox-knappen  och utmatningsknappen tills ett pip hörs. Det hörs ett pip direkt och ett andra pip 10 sekunder senare. Strömlampan blinkar före det andra pipet. SLÄPP INTE förrän du hör det andra pipet.
      Obs! Konsolen startas nu i ett lågupplöst läge (640 × 480). Återställ inställningen genom att öppna Inställningar i guiden, välja Bildskärm och ljud, Videoalternativ och sedan TV-upplösning.
    4. Om du tvingas göra allt detta varje gång du startar konsolen bör du ändra TV-anslutningen till HDMI som i steg 3 i nästa avsnitt, som heter Skärmen är svart och du använder en AV-receiver. Mer information finns i artikeln Så här justerar du bildskärmsinställningar på Xbox One-konsolen.
  • Anslut HDMI-kabeln till en annan HDMI-port på tv:n.
  • Anslut konsolen till tv:n med en annan HDMI-kabel.
  • Testa att ansluta konsolen till en annan tv.

Skärmen är svart och du använder en AV-receiver

Om Xbox One-konsolen är ansluten till en AV-receiver som i sin tur är ansluten till en tv och du inte har något ljud kontrollerar du följande:

1. Slå på enheterna i följande ordning och vänta tills varje enhet startat helt innan du startar nästa enhet:
    1. Slå på tv:n först.
    2. När tv:n visar en bild slår du på AV-receivern.
    3. Slå på Xbox One-konsolen.
  2. Använd Input-knappen på tv:ns fjärrkontroll (eller knapparna på tv:n) för att växla ingångskällan för din AV-receiver från konsolen och sedan tillbaka igen (till exempel HDMI1 till HDMI2 och sedan tillbaka till HDMI1).
  3. Start om AV-receivern.
  4. Ställ in TV-anslutningHDMI:
    1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Bildskärm och ljud.
    4. Välj Video ut.
    5. Välj TV-anslutning.
    6. Välj alternativet HDMI.

Skärmen är svart efter att du har installerat en systemuppdatering

Om du just har installerat en systemuppdatering och skärmen är svart kan du pröva Lösning för Xbox One-systemuppdateringar. Välj JAG HAR ETT UPPSTARTSPROBLEM i steg 1 och sedan SVART SKÄRMBILD i steg 2.

Begär en reparation

Om ingen av dessa lösningar löste problemet kanske konsolen behöver repareras. Gå till Enhetssupport för att skicka en reparationsbegäran:

1. När du har loggat in med ditt Microsoft-konto väljer du Problem med en enhet.
  2. Under För vilken enhet? väljer du din Xbox One-konsol eller registrerar den.
  3. Välj Bildskärmsproblem och välj Nästa.
  4. På nästa sida förklarar du problemet i fältet Beskriv problemet.
  5. Bredvid Baserat på det beskrivna problemet måste vi skapa en serviceorder för att byta din enhet, klicka på Nästa.
  6. Följ anvisningarna för att skapa serviceordern.