Skaffa Xbox Insider-hubbappen på Xbox One

Den här sidan beskriver hur du skaffar Xbox Insider-hubbappen och använder den för förhandsvisningar i Xbox Insider-programmet. Du hittar också svar på vanliga frågor om Xbox Insider-hubben.

Skaffa Xbox Insider-hubbappen på Xbox One

Xbox Insider-hubbappen är en uppdatering av appen Xbox Preview Dashboard. Om din konsol är i standbyläge och du har automatiska uppdateringar aktiverat kommer den uppdaterade appen att laddas ned automatiskt under natten.

Om konsolen är i energisparläge och automatiska uppdateringar är inaktiverat:

1. Gå till Mina spel och appar.
  2. På fliken Uppdateringar väljer du Xbox Preview Dashboard.
  3. När uppdateringen är slutförd ändras appens namn och ikon till Xbox Insider-hubben.

Starta Xbox Insider-hubben

1. Gå till Mina spel och appar.
  2. På fliken Appar väljer du Xbox Insider-hubben.

För enkel åtkomst fäster du Xbox Insider-hubben så att den startas från Stift på instrumentpanelens startsida.

Obs! Om det här är första gången du startar Xbox Insider-hubben måste du acceptera Villkoren för att delta i Xbox Insider-programmet.

Installera Xbox Insider-hubben på en annan enhet

1. Logga in med den gamertag du har registrerad i Xbox Insider-programmet.
  2. Gå till Mina spel och appar.
  3. På fliken Klar att installeras väljer du Xbox Insider-hubben.
  4. Välj Installera.

Installera om Xbox Insider-hubben

1. Gå till Mina spel och appar.
  2. Välj Xbox Insider-hubben på fliken Klar att installeras.
  3. Välj Installera.

Sluta delta i Xbox Insider-programmet

1. Starta Xbox Insider-hubben.
  2. Gå till Inställningar > Hantera enheter.
  3. Välj de konsoler som ska tas bort från Xbox Insider-programmet.
  4. Avinstallera Xbox Insider-hubben.

Om du vill veta mer om att avinstallera appar och spel går du till Frigör utrymme på hårddisken genom att avinstallera spel eller appar från Xbox One.

Registrera dig för en förhandsvisning

En förhandsvisning kan innefatta spel, appar, upplevelser och Xbox One-uppdateringar. Så här registrerar du dig:

1. Starta Xbox Insider-hubben.
  2. Till vänster på skärmen väljer du Insider-innehåll.
  3. Välj en förhandsvisning
  4. Välj Gå med.
  5. Välj den Grupp du vill gå med i och välj sedan Klart.
  6. På nästa skärm läser du villkoren för att delta i förhandsvisningen och sedan väljer du Acceptera.

Delta i en förhandsvisning

När du deltar i en förhandsvisning märker du att sidan Förhandsvisningsinformation i Xbox Insider-hubben är den bästa informationskällan. Vad det innebär att delta i en förhandsvisning kan verka självförklarande, men för att komma igång är det bra om du läser Tillkännagivanden. Där får du de senaste nyheterna, och sedan går du till Quests.

Sidan Förhandsvisningsinformation har följande flikar:

• Info: Grundläggande information om förhandsvisningen, inklusive kraven för att få vara med.
  • Tillkännagivanden: De senaste nyheterna om förhandsvisningen, inklusive viktig information, inplanerade speltider och tävlingar.
  • Quests: Scenarier som du kan stega dig igenom och sedan ge feedback om upplevelsen. Slutför quests för att tjäna XP.
  • Undersökningar: Ett snabbt sätt för dig att skicka feedback till utvecklare utan att gå igenom specifika steg eller scenarier. Slutför undersökningar för att tjäna XP.
  • Kända problem: Läs om problem som redan har rapporterats för förhandsvisningen samt hitta tips och sätt att komma runt dem.

Förutom flikarna kan du använda Snabba undersökningar, som är korta flervalsfrågor där du kan ge snabb feedback. Du hittar snabba undersökningar på huvudsidan i Xbox Insider-hubben.

Sluta delta i en förhandsvisning

1. Starta Xbox Insider-hubben.
  2. Till vänster på skärmen väljer du Insider-innehåll.
  3. Välj en förhandsvisning du deltar i.
  4. Välj Hantera.
  5. Välj Avregistrera och välj sedan Klar.

Tjäna XP

När du tjänar XP går du uppåt i nivåerna, dvs. låser upp nya Xbox Insider-nivåer, och du åker snabbt uppåt på rankningslistorna. Du tjänar XP genom att slutföra quests, undersökningar, snabba undersökningar och andra aktiviteter i Xbox Insider-programmet.

Xbox Insiders på hög nivå får ofta tidigare tillgång till nya förhandsvisningar och nytt innehåll.

Visa din XP för Xbox Insider

Dina XP för Xbox Insider är summan av alla XP du har tjänat in, vilket påverkar din Xbox Insider-nivå och din placering på rankningslistorna. Dina XP för Xbox Insider visas på rankningslistorna Kompisar och Global Xbox Insider.

Höj din Xbox Insider-nivå

Din Xbox Insider-nivå avgör din rankning i Xbox Insider-programmet. Tjäna fler XP för att höja din Xbox Insider-nivå och din rankning. Din Xbox Insider-nivå visas i din Xbox Insider-profil på Xbox Insider-hubbens startsida.

Visa din placering på rankningslistan för Xbox Insider

Så här visar du din placering på rankningslistorna Kompisar och Global Xbox Insider:

1. Starta Xbox Insider-hubben.
  2. På huvudsidan väljer du din Xbox Insider-profil.
  3. Flytta nedåt på sidan och välj rankningslistan Kompisar eller Global för att se din rankning.

Vanliga frågor om Xbox Insider-hubben

Min kompis är berättigad till en förhandsvisning, men inte jag. Vad beror det på?

Alla förhandsvisningar görs inte tillgängliga för alla Xbox Insiders. Deltagarna kan vara berättigade till förhandsvisningar baserat på vissa kriterier, till exempel intressen, medlemskapsperiod som Xbox Insider, Xbox Insider XP, tidigare deltagande i Insider-förhandsvisningar och andra faktorer.

Jag är inte berättigad till några förhandsvisningar. Är det normalt?

Alla Xbox Insiders blir inte berättigade till förhandsvisningar efter att ha laddat ned Xbox Insider-hubben. Du kan dock öka dina chanser att bli utvald för framtida förhandsvisningar genom att slutföra quests, undersökningar och snabba undersökningar samt rapportera problem du hittar med Rapportera ett problem.

Mina Xbox Insider XP eller min Xbox Insider-nivå stämmer inte. Vad kan jag göra?

1. Tryck på Xbox-knappen  på handkontrollen.
  2. På energimenyn väljer du Rapportera ett problem.
  3. Välj Lägg till nytt problem.
  4. På skärmen Välj kategori väljer du Xbox Insider-programmet.
  5. På skärmen Välj underkategori väljer du Xbox Insider-statistik.
  6. I Titel och beskrivning anger du titel för problemet och en specifik beskrivning av det – med andra ord vad du ser jämfört med vad du borde se.
  7. Välj Klart.