Rapportera ett problem med Xbox Insider-hubben

Översikt

Funktionen Rapportera ett problem är en av de viktigaste delarna av ditt deltagande i Xbox Insider-programmet. Använd den varje gång du stöter på ett problem eller oväntat beteende, så att utvecklarteamet kan undersöka och lösa problemen. Det förbättrar Xbox-upplevelsen för dig och alla andra i Xbox-communityn.

På den här sidan beskrivs stegen du ska ta när du ska rapportera ett nytt eller känt problem och du får också svar på vanliga frågor.

Obs! Rapportera ett problem är bara tillgängligt på konsoler som har Xbox Insider-hubben installerad.

Start Rapportera ett problem

Så snart du stöter på ett problem eller oväntat beteende startar du Rapportera ett problem:

1. Håll ned Xbox-knappen på handkontrollen.
  2. På energimenyn väljer du Rapportera ett problem.

Rapportera ett problem öppnas som en del av Xbox Insider-hubben.

Rapportera ett känt problem

När du har startat funktionen Rapportera ett problem visas skärmen Kända problem, där du ser problem som andra spelare redan har rapporterat.

Så här lägger du till information om det kända problemet:

1. Under Kända problem väljer du det problem du upplever.
  2. Om du vill visa oss problemet väljer du Inkludera skärmbild eller Inkludera videoklipp.
  3. Välj +1 Jag har det här problemet.

Rapportera ett nytt problem

Om du upplever ett problem eller oväntat beteende som ingen annan rapporterat lägger du till ett nytt problem. Din rapport hjälper vårt utvecklingsteam att undersöka saken. Så här gör du:

1. Efter att du startat Rapportera ett problem väljer du Lägg till nytt problem.
  2. På skärmen Välj kategori väljer du den mest lämpliga kategorin för problemet.
  3. På skärmen Välj underkategori väljer du den mest lämpliga underkategorin för problemet.
    Obs! Om du inte är säker på vilken kategori ett problem ska tillhöra gissar du så gott du kan. Vi kommer fortfarande att ta emot och gå igenom ditt problem.
  4. Om du vill visa oss problemet väljer du Inkludera skärmbild eller Inkludera videoklipp.
  5. Ange Titel och beskrivning. Det gör du bäst genom att besvara de här tre frågorna:
    • Vad är problemet?
    • Vilka steg gick du igenom innan du stötte på problemet?
    • Vad använde du för ytterligare programvara, maskinvara och tillbehör när du stötte på problemet? Exempel: medieskivor, TV-modell (videoproblem), AV-konfiguration (ljudproblem), headset, arcade-styrspakar eller kringutrustning.
      Obs! Om du vill göra det enklare att skriva din text använder du ett USB-tangentbord eller Xbox-appen på din mobila enhet eller en Windows 10-dator. Om du använder Cortana använder du röst-till-text genom att ta fram tangentbordet för varje textfält och sedan trycka på knappen Visa .
  6. Välj Klart.

Xbox Insider-forumen

Du kan också meddela problem du stöter på och få hjälp genom att chatta med andra Xbox Insiders och Xbox-personal i Xbox Insider-forumen.

Vanliga frågor om att rapportera ett problem

När är det bäst att använda funktionen Rapportera ett problem?

Så snart du upptäcker ett problem eller ett oväntat beteende. Då säkerställer du att de diagnostikdata du skickar oss är relevanta för problemet.

Kan jag titta på det videoklipp eller den skärmbild jag skickar med mitt problem?

Ja, innan du skickar in problemet kan du titta på videoklippet eller skärmbilden. Om du inte vill skicka något av dessa media avmarkerar du kryssrutorna, så inkluderas de inte i din rapport.

Jag markerade "Inkludera videoklipp", men jag ser ingen video. Varför inte?

Videoklipp är bara tillgänglig för problem som rapporteras med spel.

Kan jag använda något annat än min handkontroll för att ange problemets beskrivning och titel?

Ja, du kan använda:

• Xbox One Chatpad
  • Ett USB-tangentbord anslutet till din Xbox One
  • Xbox-appen på Windows 10, Android och iOS
  • Röst-till-text via Cortana, om du använder Cortana på din konsol

Jag har en ny idé för en ny funktion eller förbättring. Ska jag skicka in den via Rapportera ett problem?

Vi vill gärna höra dina förslag. Bästa stället att skicka in dem på är sidan för Xbox-feedback. Utvecklingsteamet läser den sidan och använder din feedback när de planerar utvecklingen av nya funktioner.

Använd dock Rapportera ett problem för att rapportera problem eller oväntade beteenden som du upptäcker på konsolen, eftersom vi då kan undersöka problemen mycket snabbare.

Kommer jag att kontaktas om problem jag har rapporterat?

Vi skulle gärna vilja göra individuella uppföljningar, men på grund av den mängd feedback vi får är det inte alltid möjligt. Om vi har ytterligare frågor om din feedback kontaktar vi dig via Xbox Live-meddelande eller på Xbox Insider-forumen.

Om du vill ha en uppdatering om ett specifikt problem får du gärna chatta med oss på Xbox Insider-forumen.

Det problem jag rapporterade är fortfarande inte åtgärdat. När kommer det att åtgärdas?

Vi försöker åtgärda alla problem så snart det går, men det är ofrånkomligt att en del problem kräver mer arbete och större investeringar. Om du har rapporterat ett problem i en tidigare uppdatering och det inte är löst i den påföljande uppdateringen bör du använda Rapportera ett problem igen och berätta för oss att problemet fortfarande finns där.