Allt om Xbox Insider-programmet

Ämnen

Vad är Xbox Insider-programmet?

I Xbox Insider-programmet får ni, våra engagerade Xbox-fantaster, möjlighet att ge oss feedback på Xbox One-systemuppdateringar, spel och appar som fortfarande är under utveckling.

Xbox Insider-programmet är en vidareutveckling av det tidigare Xbox-förhandsvisningsprogrammet. Till skillnad från tidigare program, som fokuserade primärt på förhandsvisning av systemuppdateringar, innehåller Xbox Insider-programmet inte bara förhandsvisningar av systemuppdateringar utan också spel, appar och andra nya upplevelser.

Om du går med i Xbox Insider-programmet får du möjlighet till förhandsvisning av innehåll och funktioner som håller på och arbetas fram för Xbox. I gengäld hjälper du oss att göra allting bättre. Berätta för oss vad du tycker om, vad du helst vill slippa och vad du vill ha mer av genom att utföra quests, fylla i undersökningar och snabba undersökningar samt rapportera problem direkt till utvecklarna.

Vilka är fördelarna med att delta i Xbox Insider-programmet?

Om du deltar i Xbox Insider-programmet blir din upplevelse personanpassad. Du blir automatiskt berättigad till förhandsvisningar av Insider-innehåll baserat på dina intressen, medlemskapsperiod som Xbox Insider, Xbox Insider-nivå och XP-poäng samt tidigare aktiviteter du deltagit i.

Xbox Insider-hubben stöder förhandsvisningar av spel, appar, systemuppdateringar och nya funktioner.

Kom igång med Xbox Insider-programmet

Skaffa Xbox Insider-hubben

Mer information om hur du skaffar Xbox Insider-hubben finns på Skaffa Xbox Insider-hubbappen.

1. Gå till fliken Store på dashboard eller välj Store i guiden.
  2. Välj Sök.
  3. Sök efter Xbox Insider-hubben.
  4. Välj Skaffa/installera på produktsidan

Mer information om hur du använder Xbox Insider-hubben finns på Skaffa Xbox Insider-hubbappen.

Vad krävs för att få Insider-förhandsvisningar

Varje förhandsvisningar av Insider-innehåll har olika krav för deltagande. Så här visar du kraven för respektive förhandsvisning:

1. Starta Xbox Insider-hubben.
  2. Gå till Insider-innehåll.
  3. Välj den förhandsvisning du vill ha.
  4. Kraven visas på fliken Info på Insider-innehållets informationssida.

Obs! Det är bara de förhandsvisningar du är berättigad till som visas som Insider-innehåll.

Avtal för Xbox Insider-programmet

Du måste acceptera avtalet för Xbox Insider-programmet första gången du startar Xbox Insider-hubben. Se sidan med avtalet för Xbox Insider-programmet.

Mer information om Xbox Insider-hubben finns på Skaffa Xbox Insider-hubbappen.

Mer information om att ge feedback finns på Så här ger du feedback som Xbox Insider.

Vanliga frågor om Xbox Insider-programmet

Innebär det här att vem som helst kan gå med i förhandsvisningar av Xbox One-uppdateringar?

Ja. Observera att de tillgängliga Update Preview-ringar du kan registrera dig hos baseras på din Xbox Insider-nivå, XP, osv. precis som förhandsvisningar av spel och appar.

Hur kan jag gå med i förhandsvisningen av en Xbox One-uppdatering eller flytta min konsol till en annan förhandsvisningsring?

1. Starta Xbox Insider-hubben på din Xbox One-konsol.
  2. På huvudlandningssidan väljer du Insider-innehåll.
  3. Under System väljer du Förhandsvisning av Xbox One-uppdatering.
  4. Välj Gå med eller Hantera.
  5. Välj en förhandsvisningsring bland de tillgängliga valen.

Behöver jag ta Xbox One-systemuppdateringar för att delta i förhandsvisningar av spel eller appar i Xbox Insider-programmet?

Nej. Deltagande i förhandsvisningar av Xbox One-uppdateringar krävs inte för att delta i andra förhandsvisningar som erbjuds i Xbox Insider-programmet.

Min kompis är berättigad till en förhandsvisning, men inte jag. Vad beror det på?

Alla förhandsvisningar görs inte tillgängliga för alla användare som har Xbox Insider-hubben. Deltagare blir berättigade till förhandsvisningar baserat på ett antal olika faktorer, till exempel: specifik registrering via utvecklaren, att bli utvald av utvecklaren eller vissa kriterier baserat på dina intressen, tidigare aktiviteter i Xbox Insider-programmet, medlemskapsperiod som Xbox Insider, Xbox Insider XP med mera.

Det finns en förhandsvisning i Insider-innehållet jag inte gått med i, men som ändå visas som om jag hade gjort det. Varför det?

En del Insider-innehåll som listas som Gick med är program som du automatiskt registrerats för baserat på andra faktorer. För det mesta är de här programmen inte förhandsvisningar utan samlingar med quests, undersökningar och tillkännagivanden. Till exempel registreras alla Insiders som startar Xbox Insider-hubben och godkänner villkoren automatiskt i Xbox Insider-programmet. Här hittar du allmänna tillkännagivanden, undersökningar och quests så att vi får veta dina intressen och kan meddela dig om nya möjligheter.

Om du vill lämna de här programmen kan du helt enkelt sluta använda Xbox Insider-hubben eller avinstallera den.

Jag har slutat delta i Xbox Insider-programmet. Kan jag komma tillbaka?

Ja. Installera om Xbox Insider-hubben från listan Klar att installeras i Mina spel och appar. Om du inte hittar den går du till Store och letar där.

Jag har köpt en ny konsol. Kan jag använda den för att delta i Xbox Insider-programmet?

Ja. Installera Xbox Insider-hubben från listan Klar att installeras i Mina spel och appar. Om du inte hittar den går du till Store och letar där.

Jag har sålt min konsol. Hur kan jag sluta delta i Xbox Insider-programmet?

Du kan ta bort din konsol från programmet genom att använda vilken annan Xbox One-konsol som helst som har Xbox Insider-hubben installerad. Om du vill sluta delta i programmet på den konsolen startar du Xbox Insider-hubbappen och går till Inställningar > Hantera enheter. Därifrån kan du avregistrera vilken konsol som helst som är registrerad på dig.

Obs! Avregistreringen kan ta upp till 72 timmar att genomföra. Under den tiden kan du fortfarande få uppdateringar av konsol, spel eller appar. När avregistreringsprocessen är slutförd kan din konsol ha blivit återställd till fabriksinställningarna. Om en återställning till fabriksinställningarna krävs för din konsol kommer dina data inte att tas bort och du använder alternativet Konsol – Uppdatera

Min familj delar på en konsol. Kan vi alla delta i Xbox Insider-programmet?

Ja! Alla i ditt hem kan delta i Xbox Insider-programmet. Alla som startar Xbox Insider-hubben kan delta i förhandsvisningar på den konsolen om de är behöriga.

Obs! En del förhandsvisningar av spel/appar är bundna till en specifik användare, så andra konton kanske inte har tillgång till dem. Alla som använder en konsol som är registrerad för förhandsvisningar av Xbox One-systemuppdateringar kommer dock att ha tillgång till nya funktioner i en systemuppdatering.

Jag har köpt en begagnad konsol och när jag startade Xbox Insider-hubben fick jag meddelande om att konsolen var registrerad i en förhandsvisning. Hur kan jag lämna den förhandsvisningen?

För att förhindra att konsolen tas bort från en förhandsvisning utan ditt medgivande kräver vissa förhandsvisningar att den användare som gick med i förhandsvisningen begär avregistrering. Om du köpt en begagnad konsol som är registrerad i förhandsvisningar som du vill lämna gör du ett inlägg i Xbox Insider-forumen, så hjälper vi gärna till.

Lyder de förhandsvisningar som är tillgängliga i Xbox Insider-programmet under ett sekretessavtalet (NDA, Non-Disclosure Agreement)?

I de flesta fall lyder inte förhandsvisningarna under något sekretessavtal, men en del kan göra det. Förhandsvisningar som har sekretessavtal kräver att du accepterar ett ytterligare användningsvillkor innan du deltar. Se till att noga granska alla tilläggsvillkor innan du går med i en förhandsvisning som har ett sådant avtal.