Så här konfigurerar du din Xbox One S-konsol

Det är enkelt att konfigurera din Xbox One S-konsol. Följ bara de här stegvisa anvisningarna.

Xbox One S-konfiguration

Packa upp och placera konsolen

Steg 1: Packa upp konsolen

En ritad bild som visar ett exempel på Xbox One S-spelpaket. Det innehåller konsolen, nätsladd, två AA-batterier, Xbox One trådlös handkontroll, HDMI-kabel, vertikalt stativ och Xbox One-dokument som snabbstartsguide och konsolhandbok. Artiklarna är numrerade för att matcha förteckningen som följer.

Ett Xbox One S-spelpaket innehåller vanligtvis:

1. Xbox One S-konsol
  2. Strömsladd
  3. Xbox One trådlös handkontroll
  4. Två AA-batterier
  5. En HDMI-kabel
  6. Vertikalt stativ (ingår inte i alla paket, men kan köpas separat)
  7. Dokumentation (snabbstartsguide, handbok)

Obs! Vissa spelpaket kan levereras med andra saker som spel eller erbjudande att prova Xbox Live.

Steg 2: Placera konsolen

Dålig placering Korrekt placering
Konsolen visas felaktigt placerad, med föremål ovanpå. Konsolen visas rätt placerad, med ventilerat utrymme mellan den och andra föremål.

Se till att du placerar konsolen på följande plats:

• En stabil yta.
  • Välventilerad, relativt sval och inte i närheten av direkta värmekällor.
  • Rymlig. Placera inte andra föremål på, under eller direkt bredvid konsolen. Ett föremål till höger på konsolens ovansida kan blockera dess ventiler.

Obs! Xbox One S-konsolen kan placeras vågrätt eller lodrätt. Stativet krävs om konsolen placeras i lodrätt läge. Se Använda det vertikala stativet för Xbox One S-konsolen för mer information.

Dålig placering Korrekt placering
En Xbox One S-konsol felaktigt placerad liggande på sidan utan vertikalt stativ. En Xbox One S-konsol som är rätt placerad horisontellt utan vertikalt stativ.
Bra placering (med vertikalt stativ)
En Xbox One S-konsol rätt placerad liggande på sidan med vertikalt stativ.

Anslut konsolen till din TV

Xbox One S-konsolsystemet innehåller en HDMI-kabel. Du kan använda kabeln för att ansluta konsolen till en HDMI-kompatibel TV eller HDTV. Så här gör du:

1. Anslut HDMI-kabeln till HDMI OUT-porten på konsolen (den vänstra HDMI-porten på baksidan av din konsol).
  2. Anslut den andra änden av kabeln till HDMI-ingången på din TV.
En närbild på ingångs- och utgångsportarna för HDMI på Xbox One S-konsolen.
En HDMI-kabel ansluten till HDMI-utgången på Xbox One S-konsolen och HDMI-ingången på en TV.

Anmärkningar

• Xbox One S-konsolens videoutgång är enbart för HDMI. Om du även ansluter konsolen till en ljudanläggning läser du Ansluta Xbox One-konsolen till en ljudanläggning.
  • Det är bra om alla sladdar på konsolens baksida samlas ihop och inte vidrör konsolen.

Anslut din digitalbox till konsolen (valfritt)

Obs! Om du inte har kabel- eller satellit-TV hoppar du över det här avsnittet.

Om du ansluter digitalboxen från din leverantör av kabel- eller satellit-TV till din konsol kan du styra det direktsända TV-innehållet via din Xbox One S. Så här gör du:

1. På din TV kopplar du bort HDMI-kabeln som ansluter TV:n till digitalboxen.
  2. Anslut kabeln till HDMI IN-porten på konsolen (den högra HDMI-porten på baksidan av din konsol).
En HDMI-kabel ansluten till utgången på Xbox One S-konsolen och HDMI-ingången på TV:n och en HDMI-kabel ansluten till HDMI-ingången på Xbox One S-konsolen och den andra änden ansluten till utgången på en digitalbox.

Anslut konsolen till en router eller ett modem

Du kan ansluta din Xbox One S till en trådlös router eller ett modem för att nå internet via din konsol.

Om du vill ansluta trådlöst kan Konfigurationslösningen för Xbox One hjälpa dig på traven efter att du har installerat din konsol. Om du vill ansluta trådbundet använder du en Ethernetkabel för att ansluta din router eller ditt modem till nätverksporten till höger på konsolens baksida.

En Xbox One S-konsol ansluten till en router.

Anslut konsolen till din Kinect-sensor (valfritt)

Du behöver en Kinect-adapter om du vill ansluta en Kinect-sensor för Xbox One till en Xbox One S-konsol. Se Så här använder du en Kinect-sensor för Xbox One med en Xbox One S-konsol för mer information.

Sätt i strömsladden

Följ de här anvisningarna för att ansluta konsolens strömsladd och slutföra konsolanslutningen:

1. Anslut strömsladden till porten längst till vänster på Xbox One S-konsolens baksida.
  2. Koppla strömsladdens andra ände till ett eluttag.

Obs! Det är bra om alla sladdar på konsolens baksida samlas ihop och inte vidrör konsolen.

En nätkabel ansluten till den vänstra porten på baksidan av en Xbox One S-konsol och till ett eluttag.

När du nu har installerat konsolen är det dags att starta den och konfigurera ditt system. Gå till Konfigurationslösningen för Xbox One för att slutföra systemkonfigurationen.