Felet 0x80048051 visas när du försöker logga in på Xbox One-konsolen

Följande felkod och felmeddelande visas när du försöker logga in på ditt Xbox One-konsolen:

0x80048051
Försök igen senare eller kontrollera eventuellt kontot.

Detta kan innebära att det är något fel med Xbox Live, eller att konsolen har råkat ut för ett oväntat fel.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera om det finns statusaviseringar om Xbox Live-tjänsten

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-07-20T15:49:06.2236730+00:00

Lösning 2: Stäng av och slå på nätverksmaskinvaran och starta om konsolen

Om du vill återställa nätverksmaskinvaran och starta om konsolen gör du så här:

1. Koppla från strömsladden på baksidan av din router, ditt modem eller din gateway och vänta i fem minuter. Om du har både en router och ett modem kopplar du bort strömkabeln från båda enheterna.
  2. Efter fem minuter kopplar du in modemet eller gatewayen först och väntar tills alla lampor återgår till sina normallägen.
  3. Om du använder en router kopplar du in den och väntar tills alla lampor återgår till sina normallägen.
  4. På din Xbox One-konsol trycker du på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  5. Välj Inställningar.
  6. Välj Starta om konsol.
  7. Välj Ja för att bekräfta.

Obs! Om du inte kommer åt guiden eller om konsolen verkar ha låst sig håller du ned Xbox-knappen på konsolen i tio sekunder tills konsolen stängs av. När konsolen stängts av trycker du på Xbox-knappen på konsolen igen för att starta om den.