Felet 0x80270300 inträffar när du försöker starta, installera eller uppdatera ett spel på Xbox One

När du försöker starta, installera eller uppdatera ett spel på din Xbox One:

0x80270300

Detta gäller såväl digitala som skivbaserade spel.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med någon av de följande lösningarna:.

Lösning 1: Kontrollera om spelet installerar en uppdatering

Problemet kan uppstå om konsolen försöker ladda ned en uppdatering för spelet medan spelet försöker ladda ned eller starta. Så här kan du se om spelet du försöker starta eller installera håller på och installerar en uppdatering.

1. Tryck på Xbox-knappen för att gå tillbaka till startsidan.
  2. startsidan drar du i höger avtryckare (RT) och trycker sedan på A-knappen för att öppna Mina spel och appar.
  3. Välj för att se om spelet du försöker starta håller på och installerar en uppdatering.

Om spelet inte installerar en uppdatering fortsätter du med nästa läsning.

Lösning 2: Starta om konsolen

Ibland kan spellåsningen eller startproblemet åtgärdas genom att helt enkelt bara starta om konsolen. Så här startar du om din Xbox One-konsol:

1. Rulla åt vänster på startsidan för att öppna guiden.
    Obs! Om du dubbeltrycker på Xbox-knappen öppnas guiden oavsett vilken skärm som visas på konsolen.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Starta om konsol.
  4. Välj Ja för att bekräfta.

Obs! Om du inte kommer åt guiden eller om konsolen verkar ha låst sig håller du ned Xbox-knappen på konsolen i tio sekunder tills konsolen stängs av. När konsolen stängts av trycker du på Xbox-knappen på konsolen igen för att starta om den.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felet 0x80270300 inträffar när du försöker starta, installera eller uppdatera ett spel på Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?