Felet 0x803F7000 visas när du försöker starta ett spel eller en app på din Xbox One-konsol

När du försöker starta ett spel eller en app på Xbox One-konsolen visas följande felkod:

Fel 0x803F7000

Detta kan innebära att konsolen inte kan kontrollera spelets eller appens licens. Detta visas när du inte är inloggad på Xbox Live.

Lösningar

Prova följande lösningar för att åtgärda problemet.

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-07-21T05:58:16.1411632+00:00

Lösning 2: Logga in på Xbox Live med det konto du köpte spelet med

Kontrollera att du är inloggad på det Xbox Live-konto som du köpte spelet eller appen med på Xbox One-konsolen. Du bör också kontrollera att du är ansluten till Xbox Live.

Så här testar du anslutningen:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Markera Nätverk och välj sedan Nätverksinställningar.
  5. Välj Testa nätverksanslutning.

Försök att starta titeln igen om testet bekräftar att du är ansluten.

Lösning 3: Ange Xbox One-konsolen som din hemma-Xbox

Om Xbox Live-tjänsten är nere kan vi kanske inte verifiera att du har en licens för ett spel eller en app som du har köpt digitalt. Du kan ordna det här problemet genom att ange din Xbox One-konsol som din hemma-Xbox. Mer information finns i Så här väljer du en Xbox One-konsol som hemma-Xbox.

Obs! Du kan bara välja en konsol som hemma-Xbox.

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Markera Anpassning och välj sedan Min hemma-Xbox.
  5. Granska informationen och gör sedan något av följande:
    • Välj Gör den här till min hemma-Xbox om du vill att konsolen ska vara din hemkonsol.
    • Välj Det här är inte min hemma-Xbox om du vill ta bort beteckningen.