Felet 0x803f8003 inträffar när ett spel startas på en Xbox One S-konsol eller en Xbox One-konsol i originalutförande

Följande felkod visas när du försöker starta ett spel på din Xbox One S-konsol eller Xbox One-konsol i originalutförande om spelet kräver en prenumeration och prenumerationen har slutat gälla:

0x803f8003

Något har gått fel.

Försök åtgärda problemet med följande lösningar.

Lösning 1: Verifiera prenumerationens status (exempelvis guldprenumeration, EA Access, osv.)

Obs! Games with Gold-titlar kräver en aktiv Xbox Live Guld-prenumeration på det konto som ursprungligen löste in Games with Gold-erbjudandet.

Så här förnyar du din prenumeration:

1. Logga in på sidan Tjänster och prenumerationer med ditt Microsoft-konto.
  2. Leta rätt på den prenumeration du vill förnya i listan, välj Förnya och följ sedan anvisningarna.
  3. Om du inte ser länken Förnya måste du köpa prenumerationen på nytt. Gå till Microsoft Store på http://www.microsoftstore.com.

Lösning 2: Försök starta spelet igen

1. Gå till startsidan genom att trycka på Xbox-knappen .
    2. Fokusera på spelpanelen och tryck på menyknappen .
    3. Välj Avsluta.
    4. Vänta minst tio sekunder och prova sedan att starta spelet igen.

Lösning 3: Starta om konsolen

Försök åtgärda problemet genom att starta om konsolen:

1. Dubbeltryck på Xbox-knappen på handkontrollen så att guiden visas.
    2. Rulla ned och välj Inställningar.
    3. Välj Starta om konsol och välj sedan Ja för att bekräfta.
    4. När konsolen har startat om loggar du in och provar att starta spelet igen.