Felet 0x89231022 visas när du försöker starta en gruppchatt på Xbox One

Följande felkod visas när du försöker starta en gruppchatt på Xbox One:

0x89231022

Detta kan innebära att din Xbox Live Guld-prenumeration har gått ut eller är ogiltig, eller att du behöver en Xbox Live Guld-prenumeration.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Uppdatera din Xbox Live Guld-prenumeration

Om betalningsalternativet har upphört att gälla eller inte är giltigt får du chansen att ändra betalningsalternativet som är kopplat till Xbox Live Guld-prenumerationen innan du kan betala det utestående saldot och förnya prenumerationen. Gör så här:

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
  2. Välj Tjänster och prenumerationer.
  3. Välj Betala nu under Nästa debitering för prenumerationen vars avgift du inte har betalat.
  4. På sidan "Ändra hur du betalar för dessa prenumerationer" väljer du det betalningsalternativ som du vill ändra på rullgardinsmenyn.

Obs! Om du vill lägga till en ny betalningsmetod väljer du Lägg till en ny betalningsmetod. Välj sedan Nästa och följ sedan anvisningarna för att ange ditt kreditkort, betalkort, direktdebitering (endast Tyskland) eller PayPal-konto som ny betalningsmetod. (Alla betalningsalternativ finns inte i alla länder.)

5. Välj Nästa när du har ändrat betalningsalternativet. Då överförs den summa som du är skyldig till det nya betalningsalternativet, som debiteras direkt.

Lösning 2: Skaffa en Xbox Live Guld-prenumeration

Om du vill skaffa Xbox Live Guld-prenumeration läser du Så här skaffar du ett provmedlemskap på Xbox Live Guld.