Felet 8000001e uppkommer när du använder SmartGlass-appen för att ansluta till Xbox One

Följande felkod och meddelande visas när SmartGlass-appen försöker ansluta till Xbox One-konsolen:

8000001e

We can't connect to your console right now.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Installera om SmartGlass-appen för Xbox One

1. Ta bort SmartGlass-appen för Xbox One på enheten och installera om den.
  2. Kontrollera att enheten är ansluten till ditt trådlösa hemmanätverk.
  3. Slå av konsolen genom att trycka på och hålla ned Xbox-knappen på konsolens framsida i tio sekunder. Konsolen stängs av.
  4. Starta konsolen genom att hålla ned Xbox-knappen på konsolen eller Xbox-knappen på handkontrollen.

Obs! Om du inte ser den gröna startanimeringen när konsolen startas om måste du upprepa steg 3 och 4. Se till att hålla ned av/på-knappen tills konsolen är helt avstängd.

5. Starta SmartGlass-appen för Xbox One på enheten och tryck sedan på Connect-ikonen.

Obs! Om det här felet visades efter att du spelat ett spel följer du stegen i Xbox One SmartGlass kan inte ansluta till konsolen när du spelat ett spel.

Lösning 2: Kontrollera att enheten är ansluten till konsolen

Kontrollera att enheten är ansluten till ditt trådlösa hemmanätverk. Även om din smartphone eller pekplatta kan kommunicera med konsolen via ett mobilt nätverk får du bäst prestanda om du ansluter enheten till samma trådlösa nätverk som konsolen.

Om du fortfarande inte kan ansluta med Xbox One-konsolens IP-adress:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar och sedan Alla inställningar.
  3. Under Nätverk väljer du Avancerade inställningar för att se konsolens IP-adress.
  4. I SmartGlass-appen på enheten trycker du på ikonen Anslut och sedan på Ange IP-adress.
  5. Ange den IP-adress som visas och tryck sedan på Connect.

Lösning 3: Se till att du använder samma Microsoft-konto

Om Xbox SmartGlass inte hittar din Xbox One kontrollerar du att det Microsoft-konto som hör till din Xbox Live-gamertag är samma som det Microsoft-konto du använder för att logga in på SmartGlass. Om du inte vet vilket Microsoft-konto som hör till ditt Xbox Live-konto läser du Lösning för förlorat konto eller Lösning för förlorat lösenord.

Lösning 4: Kontrollera att SmartGlass är aktiverat på din Xbox One

Om du behöver hjälp med att aktivera SmartGlass på din Xbox läser du Konfigurera och använda SmartGlass på Xbox One.