Felet 80072F8F visas när du försöker ansluta till Xbox Live

Följande felkod visas när du försöker använda en funktion på Xbox Live:

80072F8F

Detta kan innebära att det är problem med anslutningen till Xbox Live-tjänsten.

Obs! Vanligtvis är detta ett övergående fel.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar.

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-04-25T10:54:54.7115745+00:00

Lösning 2: Starta om nätverksenheten

Lös problemet genom att starta om nätverksenheten. Du kan till exempel starta om din router eller gateway.

Om problemet kvarstår försöker du med nästa lösning.

Lösning 3: Testa Xbox Live-anslutningen

Lös problemet genom att testa anslutningen till Xbox Live. Så här gör du:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Rulla till Inställningar och välj Alla inställningar.
  3. Välj Nätverksinställningar under Nätverk.
  4. Välj Detaljerad nätverksstatistik.

Om testet visar att det finns en paketförlust på mer än fem procent kan du testa att felsöka nätverkets prestanda.