Felet 8015DC01 visas när du använder din Xbox One

När du använder Xbox One får du följande felkod:

8015DC01

Detta kan innebära att konsolen behöver uppdateras. Om du startar om konsolen laddas eventuella uppdateringar som är tillgängliga ned automatiskt.

Lösningar

Försök åtgärda felet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-02-25T05:45:13.5979542+00:00

Lösning 2: Starta om konsolen

Starta om konsolen när du vill ladda ned tillgängliga uppdateringar. Så här gör du:

1. Starta guiden genom att rulla åt vänster på startsidan.

Obs! Om du dubbeltrycker på Xbox-knappen öppnas guiden oavsett vilken skärm som visas på konsolen.

2. Välj Inställningar.
  3. Välj Starta om konsol.
  4. Välj Ja för att bekräfta.
  5. Försök att spela innehållet igen.

Obs! Om du inte kommer åt guiden eller om konsolen verkar ha låst sig håller du ned Xbox-knappen på konsolen i tio sekunder tills konsolen stängs av. När konsolen stängts av trycker du på Xbox-knappen på konsolen igen för att starta om den.