Felet 80A40002 visas när du försöker logga in på eller återställa din profil på Xbox One

Följande felmeddelande kan visas när du försöker göra någon av dessa saker:

• Logga in på Xbox Live-profilen på Xbox One-konsolen
  • Återställ din profil till en Xbox One-konsol

0x80A40002

Ett problem inträffade och det gick inte att fortsätta

Det här kan bero på följande:

• Det har uppstått ett problem med Xbox Live-anslutningen.
  • Det har uppstått ett problem med ditt Microsoft-konto.

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-01-20T22:13:22.3874433+00:00

Lösning 2: Logga ut från Xbox Live

Om du inte kan ladda ned din profil eller har andra problem när du är inloggad på Xbox Live loggar du ut och sedan in igen:

1. Tryck på Xbox-knappen  på din handkontroll för att återgå till Startsidan och sedan väljer du din spelarbild. Du kan också säga "Xbox, sign out".
  2. Välj den spelarbild som du vill logga ut från och välj sedan Logga ut.
  3. Startsidan väljer du Logga in eller så säger du “Xbox, sign in”.
  4. Välj det konto du vill logga in på och tryck sedan på A-knappen .

Lösning 3: Testa Xbox Live-anslutningen

1. Rulla åt vänster på startsidan för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Nätverk.
  5. Välj Nätverksinställningar och välj sedan Testa nätverksanslutning.
  6. Obs! Om meddelandet "Allt är bra" visas kan du testa att logga in på din Xbox-profil. Om ett felmeddelande visas läser du Lösning på Xbox One-nätverksanslutningsfel för att få hjälp.

Lösning 4: Ta bort och återställ din Xbox-profil

Steg 1: Ta bort din Xbox-profil från konsolen

1. Rulla åt vänster på startsidan för att öppna guiden.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Alla inställningar.
    4. Under Konto rullar du åt höger och väljer Ta bort konton.
    5. Välj det konto du vill ta bort.
    6. Bekräfta genom att välja Ta bort.
    7. Välj Stäng när du är klar.
    8. Starta om konsolen:
      1. Rulla åt vänster på startsidan för att öppna guiden.
      2. Välj Inställningar.
      3. Välj Starta om konsol.
      4. Välj Ja för att bekräfta.

Steg 2: Starta om din Xbox One-konsol

Information om hur du startar om konsolen fysiskt finns i Så här startar du om eller stänger av och startar om din Xbox One-konsol.

Steg 3: Återställ din profil till konsolen

1. Rulla åt vänster på startsidan för att öppna guiden.
    2. Rulla uppåt och välj Logga in längst upp i guiden.
    3. Välj Lägg till och hantera.
    4. Ange Microsoft-kontots e-postadress och lösenord och välj sedan Logga in.
    5. Kontrollera de sekretessinställningar du har angett för kontot. Dessa gäller alla Xbox One-konsoler du loggar in på. Välj Nästa.
    6. Välj den färg du vill ha på Startsidan för att särskilja dig från andra som använder konsolen på skärmen Välj en färg. Välj Nästa.
    7. Du påminns om den spelarbild som är associerad med profilen. Välj Nästa.
    8. Välj antingen Spara mitt lösenord eller Fråga efter mitt lösenord. Sedan laddas profilen ned till konsolen.
    9. Obs! Du kan kontrollera vem som ska ha tillgång till ditt konto genom att välja Fråga efter mitt lösenord. I annat fall kan vem som helst logga in på ditt konto på konsolen utan din tillåtelse. Detta är särskilt viktigt om du loggar in från en konsol du inte äger eller som du delar med andra.

Lösning 5: Felsök din Xbox Live-anslutning

Om du vill felsöka anslutningen till Xbox Live följer du anvisningarna i Lösningen för Xbox One-anslutningar.