Felet 80A40004 visas när du loggar in på Xbox Live på Xbox One-konsolen eller Xbox.com

Följande felmeddelande visas när du försöker logga in på ditt Xbox Live-konto på Xbox One-konsolen eller på Xbox.com:

We couldn't sign you in. Try again in a few minutes, or check your account by signing in to account.live.com.
80A40004

Det här beror på något av följande:

• Faktureringsinformationen för Microsoft-kontot måste uppdateras.
  • Det är problem med nätverksanslutningen.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Bekräfta säkerhetsuppgifterna för ditt Microsoft-konto

1. Logga in på ditt Microsoft-konto. Har du glömt ditt lösenord? Återställ lösenordet.
  2. Klicka på Edit security info.
  3. Kontrollera dina säkerhetsuppgifter. Kontrollera till exempel att uppgifterna under Phone number, Alternate email address och Security question stämmer.
  4. Gå till Billing och välj Billing information.
  5. Kontrollera faktureringsinformationen för ditt Microsoft-konto. Kontrollera t.ex. att Microsoft-kontots faktureringsadress är densamma som den kreditkortsföretaget har uppgift om. Se också till att betalningsinformationen för Microsoft-kontot, inklusive versaler och gemener, motsvarar den information som kreditkortsföretaget har.
  6. Logga ut från ditt Microsoft-konto.
  7. Logga in på Xbox Live på Xbox One-konsolen.

Lösning 2: Ta bort och återställ din Xbox Live-profil

Följ de här stegen om du vill ladda ned en ny version av profilen från Xbox Live-servrarna:

1. Ta bort Xbox Live-profilen från konsolen:
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden. Obs! Om du dubbeltrycker på Xbox-knappen öppnas guiden oavsett vilken skärm som visas på konsolen.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Alla inställningar.
    4. Under Konto rullar du åt höger och väljer Ta bort konton.
    5. Välj det konto du vill ta bort.
    6. Bekräfta genom att välja Ta bort.
    7. Välj Stäng när du är klar.
    8. Starta om konsolen:

i. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.

ii. Välj Inställningar.

iii. Välj Starta om konsol.

iv. Välj Ja för att bekräfta.

Obs! Om du inte kommer åt guiden eller om konsolen verkar ha låst sig håller du ned Xbox-knappen på konsolen i tio sekunder tills konsolen stängs av. När konsolen stängts av trycker du på Xbox-knappen på konsolen igen för att starta om den.

2. Återställ ditt konto till konsolen:
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden. Obs! Om du dubbeltrycker på Xbox-knappen öppnas guiden oavsett vilken skärm som visas på konsolen.
    2. Rulla uppåt och välj Logga in längst upp i guiden.
    3. Välj Lägg till och hantera.
    4. Ange Microsoft-kontots e-postadress och lösenord och välj sedan Logga in.
    5. Kontrollera de sekretessinställningar du har angett för kontot. Dessa gäller alla Xbox One-konsoler du loggar in på. Välj Nästa.
    6. Välj den färg du vill ha på Startsidan för att särskilja dig från andra som använder konsolen på skärmen Välj en färg. Välj Nästa.
    7. Du påminns om den spelarbild som är associerad med ditt konto. Välj Nästa.
    8. Välj antingen Spara mitt lösenord eller Fråga efter mitt lösenord. Ditt konto är nu nedladdat till konsolen.

Lösning 3: Återställ nätverksenheten, starta om konsolen och testa nätverksanslutningen

Så här slår du på och av strömmen:

1. Koppla från strömsladden på baksidan av routern, modemet eller gatewayen i fem minuter. Om du har både en router och ett modem kopplar du bort bägge.
    2. Efter fem minuter kopplar du in modemet eller gatewayen och väntar tills alla lampor återgår till sina normallägen.
    3. Om du använder en router kopplar du in den först och väntar tills alla lampor återgår till sina normallägen.
    4. Starta om konsolen:
      1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
      2. Välj Inställningar.
      3. Välj Starta om konsol.
      4. Välj Ja för att bekräfta.

Obs! Om du inte kommer åt guiden eller om konsolen verkar ha låst sig håller du ned Xbox-knappen på konsolen i tio sekunder tills konsolen stängs av. När konsolen stängts av trycker du på Xbox-knappen på konsolen igen för att starta om den.

5. Testa Xbox Live-anslutningen:
      1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
      2. Välj Inställningar.
      3. Välj Alla inställningar.
      4. Välj Nätverk.
      5. Välj Nätverksinställningar och välj sedan Testa nätverksanslutning.