Felet 80A40008 inträffar på grund av ett anslutnings- eller kontoproblem på Xbox One

Följande felmeddelande visas när du försöker logga in på din Xbox-profil eller återställa profilen på Xbox One-konsolen:

Ett problem inträffade och det gick inte att fortsätta

0x80A40008

Det här kan ha någon av följande orsaker:

• Det har uppstått ett problem med Xbox Live-anslutningen.
  • Du har angett fel information för Microsoft-kontot (e-postadress eller lösenord).
  • Det har uppstått ett problem med ditt Microsoft-konto.
  • Du har för många konton sparade på din Xbox One-konsol.

Lösningar

Prova någon av följande lösningar för att åtgärda problemet.

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-06-27T12:34:22.4211859+00:00

Lösning 2: Testa Xbox Live-anslutningen

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Nätverk.
  5. Välj Nätverksinställningar.
  6. Rulla åt höger och välj Testa nätverksanslutning.

Om ett meddelande om att allt är bra visas kan du testa att logga in på Xbox-profilen. Om meddelandet inte visas kan du testa lösningen på Xbox One-nätverksanslutningsfel.

Lösning 3: Ta bort och lägg tillbaka ditt konto

1. Ta bort ditt konto från konsolen. genom att
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Alla inställningar.
    4. Välj Ta bort konton under Konto.
    5. Rulla åt höger och markera ditt konto för att välja det.
    6. Välj Ta bort.
  2. Starta om konsolen. Så här gör du:
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Starta om konsol.
    4. Välj Ja för att bekräfta.

Obs! Om du inte kommer åt guiden eller om konsolen verkar ha låst sig håller du ned Xbox-knappen på konsolen i tio sekunder tills konsolen stängs av. När konsolen stängts av trycker du på Xbox-knappen på konsolen igen för att starta om den.

1. Lägg tillbaka ditt konto på konsolen. Så här gör du:
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden och välj sedan Logga in.
    2. Rulla nedåt till Hantera konton.
    3. Välj Lägg till ny.
    4. Ange Microsoft-kontots e-postadress och lösenord och välj sedan Logga in.
    5. Kontrollera de sekretessinställningar du har angett för kontot. Dessa gäller alla Xbox One-konsoler du loggar in på.
    6. Välj Nästa.
    7. Välj den färg du vill ha på Startsidan för att särskilja dig från andra som använder konsolen på skärmen Choose a color.
    8. Välj Nästa.
    9. När du påminns om den spelarbild som är associerad med din profil väljer du Nästa.
    10. Välj dina inloggningspreferenser:
Lösning 4: Ta bort alla konton på konsolen

Om du har många konton sparade på din konsol tar du bort alla dessa och startar om konsolen innan du lägger till ditt konto igen enligt Lösning 3 ovan.

Om du fortfarande inte kan logga in efter att du tagit bort alla konton och lagt till ditt måste du återställa fabriksintällningarna på konsolen. Läs och följ anvisningarna här mycket noga.

Varning! När du återställer konsolen till fabriksinställningarna raderas alla konton, appar, spel, sparade spel och inställningar. Allt som inte har synkroniserats med Xbox Live förloras. Din konsol synkroniseras automatiskt med Xbox Live när den ansluts till tjänsten.