Felet 80A4000A visas när du använder Xbox Live-kontot på Xbox One

Följande felmeddelande visas när du försöker använda eller administrera ditt Xbox Live-konto på Xbox One-konsolen:

When this Xbox isn't connected, we can't sign you in. This can happen if you don't save your password. Check your network connection, then sign in.

80A4000A

Det här beror på något av följande:

• Konsolen har tappat anslutningen medan ditt lösenord sparades på konsolen.
  • Konsolen har tappat anslutningen och du kan inte loggas in igen eftersom du inte sparade lösenordet.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-01-16T15:34:41.8912869+00:00
Lösning 2: Koppla från och anslut till Xbox Live igen
  1. Gör så här om du vill koppla från konsolen från Xbox Live:
    • Trådburen anslutning: Ta ut Ethernetkabeln ur Xbox One-konsolens baksida.
    • Trådlös anslutning:
      1. Tryck på Xbox-knappen för att komma till Startsidan eller säg "Xbox, go home."
      2. Bläddra åt vänster på Startsidan för att öppna guiden.
      3. Välj Inställningar.
      4. Välj Alla inställningar.
      5. Välj Nätverk.
      6. Välj Nätverksinställningar.
      7. Välj Koppla från trådlös anslutning.
  2. Starta om din Xbox One-konsol. Om du stänger av och slår på strömmen igen startar konsolen om ordentligt. Inga spel eller data tas bort. Så här gör du:
    1. a. Slå av konsolen genom att trycka på och hålla ned Xbox-strömknappen på konsolens framsida i 10 sekunder.
    1. Starta konsolen igen genom att hålla ned Xbox-strömknappen på konsolen eller Xbox-knappen på handkontrollen.
      Obs!
      Om du inte ser den gröna startanimeringen när konsolen startas om måste du upprepa dessa steg. Se till att du håller ned av/på-knappen tills konsolen har stängts av helt.
  1. Anslut till Xbox Live igen.
    Obs! Hjälp om hur du upprättar en anslutning finns i lösningen på problem vid första anslutningen till Xbox One.
  2. Logga in på Xbox Live-profilen på Xbox One-konsolen. Mer information finns i lösningen för Xbox One-inloggning.

Lösning 3: Slå på och av konsolen och testa nätverksanslutningen

Så här slår du på och av konsolen:

1. Koppla från strömsladden på baksidan av routern, modemet eller gatewayen i fem minuter. Om du har både en router och ett modem tar du ur strömkabeln från bägge.
  2. Starta om din Xbox One-konsol. Mer information om hur du stänger av och slår på Xbox One finns i Lösning 2.
  3. Efter 5 sekunder kopplar du in modemet eller gatewayen och väntar tills alla lampor återgår till sina normallägen.
  4. Om du använder en router kopplar du in den först och väntar tills alla lampor återgår till sina normallägen.

Testa sedan Xbox Live-anslutningen:

1. Tryck på Xbox-knappen för att komma till Startsidan eller säg "Xbox, go home."
  2. Bläddra åt vänster på startsidan för att öppna guiden.
  3. Välj Inställningar.
  4. Välj Alla inställningar.
  5. Välj Nätverk.
  6. Välj Nätverksinställningar.
  7. Välj Testa nätverksanslutning.

Om lösningen fungerar kommer din konsol att anslutas till Xbox Live. Om testet misslyckades provar du Lösning på Xbox One-nätverksanslutningsfel.

Obs! Om du tillfrågas om att uppdatera konsolprogramvaran väljer du Ja.