Felet 80A40010 inträffar på grund av ett anslutnings- eller Xbox Live-tjänstproblem på Xbox One

Följande felmeddelande visas när du försöker göra någon av dessa saker:

• Logga in på ditt Xbox Live-konto
  • Spela ett spel med Xbox Live
  • Använda en app som kräver en onlineanslutning

There's a temporary problem with the service. Please try again.

80A40010

Det här kan ha någon av följande orsaker:

• Det har uppstått ett problem med Xbox Live-anslutningen.
  • Det har uppstått ett tillfälligt problem med Xbox Live-tjänsten.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och försöker igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-10-24T11:39:14.0152212+00:00

Lösning 2: Testa Xbox Live-anslutningen

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Nätverk.
  5. Välj Nätverksinställningar.
  6. Till höger på skärmen Nätverksinställningar väljer du Testa nätverksanslutning.
    Om du har ett anslutningsproblem läser du Lösning på Xbox One-nätverksanslutningsfel.

Lösning 3: Ta bort och återställ din Xbox Live-profil

1. Ta bort Xbox Live-profilen från konsolen:
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Alla inställningar.
    4. Välj Konto.
    5. Välj Ta bort konton.
    6. Markera det konto du vill ta bort och tryck sedan på A-knappen.
    7. Bekräfta genom att välja Ta bort.
    8. Välj Stäng när du är klar.
  2. Utför en kall omstart av konsolen:
    1. Dubbeltryck på Xbox-knappen så att guiden öppnas.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Starta om konsol.
    4. Bekräfta omstarten genom att välja Ja.
  3. Återställ profilen på konsolen:
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    2. Välj Logga in, som är det översta alternativet i guiden.
    3. Välj Lägg till och hantera.
    4. Välj Lägg till ny.
    5. Ange Microsoft-kontots e-postadress och lösenord och välj sedan Logga in.
    6. Kontrollera de sekretessinställningar du har angett för kontot. Dessa gäller alla Xbox One-konsoler du loggar in på. Välj Nästa.
    7. På skärmen Så här ser du ut väljer du Nästa.
    8. Välj den färg du vill ha på startsidan för att särskilja dig från andra som använder konsolen på skärmen Välj en färg. Välj Nästa.
    9. Sedan laddas profilen ned till konsolen. Tryck på Xbox-knappen för att gå tillbaka till startsidan.