Felet 80A40011 visas när du loggar in på Xbox Live på Xbox One

Du får följande felmeddelande när du försöker göra någon av följande saker:

• Logga in på ditt Xbox Live-konto
  • Spela ett spel med Xbox Live-tjänsten
  • Använda en app som kräver en onlineanslutning

Du måste vara ansluten till Xbox Live för att kunna logga in. Testa nätverksanslutningen eller se om det är något problem med Xbox Live-tjänsten genom att öppna Inställningar > Nätverk.

80A40011

Detta kan innebära att nätverksanslutningen på Xbox One-konsolen har brutits.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Testa Xbox Live-anslutningen

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Nätverk.
  5. Välj Nätverksinställningar. Alla kända avbrott i tjänsten visas mitt på skärmen.
  6. Till höger om skärmen Nätverksinställningar väljer du Testa nätverksanslutning.
  7. Välj Testa flerspelaranslutning på skärmens högra sida när du har testat nätverksanslutningen.

Lösning 2: Ta bort och återställ din Xbox Live-profil

1. Ta bort Xbox Live-profilen från konsolen:
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Alla inställningar.
    4. Välj Konto.
    5. Välj Ta bort konton.
    6. Välj det konto du vill ta bort och tryck sedan på A-knappen.
    7. Bekräfta genom att välja Ta bort. Välj Stäng när du är klar.
  2. Utför en kall omstart av konsolen. Gör detta genom att hålla in av/på-knappen på konsolen tills den stängs av och sedan startas om.
  3. Återställ profilen på konsolen:
    1. Välj Logga in i det övre vänstra hörnet på startsidan.
    2. Välj Lägg till ny.
    3. Ange Microsoft-kontots e-postadress och lösenord och välj sedan Logga in.
    4. Kontrollera de sekretessinställningar du angett för kontot. Dessa gäller alla Xbox One-konsoler du loggar in på. Välj Nästa.
    5. Välj den färg du vill ha på Startsidan för att särskilja dig från andra som använder konsolen på skärmen Choose a color. Välj Next.
    6. Du påminns om den spelarbild som är associerad med profilen. Välj Nästa.
    7. Välj antingen Spara mitt lösenord eller Fråga efter mitt lösenord. Sedan laddas profilen ned till konsolen.