Felet 80A40014 inträffar på Xbox-konsolen på grund av ett problem med Microsoft-kontot

Ditt konto är blockerat. Se lösningen på kontointrång om du har problem med att logga in på konsolen.

Följande felmeddelande visas när du försöker logga in på din profil på din Xbox One- eller Xbox 360-konsol:

Något är fel med ditt Microsoft-konto. Besök https://account.live.com om du behöver hjälp.

Felkod: 80A40014

Det här kan innebära att ditt Microsoft-konto har stängts av tillfälligt för att skydda dig från bedrägeri eller trakasserier eftersom skräppost eller bedrägliga aktiviteter har upptäckts.

Lösningar

För att ta bort kontospärren måste du verifiera att du är kontoinnehavaren.

Lösning 1: Avblockera kontot online

1. Gå till https://account.live.com.
  2. Logga in på det spärrade kontot med e-postadressen och lösenordet för ditt Microsoft-konto.
  3. Du kommer att ombes verifiera att du är kontoinnehavaren genom att låta oss skicka dig en säkerhetskod till en e-postadress eller ett telefonnummer du har gett oss som säkerhetskontaktmetod. Välj ett av alternativen i den nedrullningsbara listrutan.
  4. Ange den säkerhetskod du fick i därför avsett fält.
  5. Ändra ditt lösenord när du ombeds göra det.
  6. Gå igenom din kontoinformation för att kontrollera att ingen har gjort några ändringar.

Du kommer att behöva ditt nya lösenord för att logga in på din Xbox-konsol.

Lösning 2: Byt ut säkerhetskontaktinformation som blivit för gammal

Om du inte kunde återställa ditt lösenord på grund av att du inte kunde komma åt säkerhetskontaktinformationen för ditt konto gör du så här:

1. Välj Jag kan inte använda något av dessa alternativ i den nedrullningsbara listrutan.
  2. Ange det Microsoft-konto som du försöker återställa.
  3. Ange din e-postadress som ska användas vid kontakt.
  4. Tryck eller klicka på Fortsätt.
  5. Bekräfta din identitet genom att ange så mycket information du kan på sidan för återställning av Microsoft-kontot.
  6. Följ anvisningarna tills du är klar.
  7. Gå igenom din kontoinformation för att kontrollera att ingen har gjort några ändringar.

Ta bort din profil från alla konsoler där den kan ha sparats (bara Xbox 360)

När du har tagit bort kontospärren ska du ta bort din profil från alla Xbox 360-konsoler du kan ha sparat profilen på för att förhindra möjliga (eller ytterligare) bedrägerier.

1. Logga in på någon xbox.com-sida (som den här) via länken i det övre högra hörnet.
  2. Tryck eller klicka på Mitt konto.
  3. Tryck eller klicka på Säkerhet, familj och forum och tryck eller klicka sedan på Skydd av Xbox 360-profil.
  4. Under BESÖKTA KONSOLER väljer du Kräv nedladdning av profil.
  5. Gå tillbaka till din konsol och försök logga in igen.