Felet CP205 visas när du gör ett köp på Xbox One

Följande felkod och meddelande visas när du försöker ändra säkerhetskoden för ditt betalningsalternativ medan du gör ett köp på din Xbox One-konsol:

CP205
Det här betalningsalternativet fungerar inte. Använd ett annat eller nytt sätt att betala. Ställ eventuella frågor till din bank.

Detta innebär att ett problem uppstod när din betalningsmetod skulle auktoriseras.

Lösningar

Prova följande lösningar för att åtgärda problemet.

Lösning 1: Kontakta din bank

Köpet kan ha misslyckats av en av följande anledningar:

• Betalningsalternativet har inte aktiverats.
  • Betalningen avvisades på grund av otillräcklig täckning.
  • Betalningsalternativet accepteras inte för onlineköp eller automatisk fakturering.
  • Företaget som ansvarar för betalningsalternativet har avsiktligt stoppat användningen av kortet.

Kontakta kontokortsföretaget eller banken och kontrollera att det betalningsalternativ som du använder har aktiverats, att kontot har täckning och att transaktionen inte blockeras avsiktligt.

Lösning 2: Lägga till ett nytt betalningsalternativ

Om du vill lägga till ett nytt betalningsalternativ går du till Ändra ett betalningsalternativ och väljer Lägg till ett betalningsalternativ till vänster på skärmen. Sedan följer du anvisningarna.

Lösning 3: Försök genomföra köpet senare

Köpet kanske blockeras av någon av följande orsaker:

• För många köp kan ha nekats på sistone.
  • Microsoft-kontot eller betalningsalternativet används från en suspekt plats.
  • Det kanske finns obetalda fakturor för det betalningsalternativ du angivit som gör att det för tillfället inte kan användas för nya köp.

Vänta 24 till 48 timmar och försök sedan genomföra transaktionen igen. När för många köp misslyckats kan transaktionerna blockeras tills inga köpförsök har gjorts under en tid (oftast mellan 24 och 48 timmar).