En app startar inte på Xbox One

När du startar en app på Xbox One visas en välkomstsida i ett par sekunder innan Startsidan visas.

Lösningar

Lösning 1: Starta appen igen

Lös problemet genom att avsluta och starta om appen:

1. Om appen är tillgänglig på startsidan – antingen på den stora panelen i mitten eller på en av de fyra panelerna för senast använda – markerar du den med handkontrollen (men välj den inte).
  2. Tryck på menyknappen på handkontrollen.
  1. Välj alternativet Avsluta om det är tillgängligt. (Om det inte finns körs appen inte.)
  2. När du är säker på att appen är stängd kan du starta om den genom att välja den från panelerna med senast använda eller från Mina spel och appar.

Testa nästa lösning om appen inte startar.

Lösning 2: Starta om Xbox One-konsolen.

1. Starta guiden genom att rulla åt vänster på startsidan.

Obs! Om du dubbeltrycker på Xbox-knappen öppnas guiden oavsett vilken skärm som visas på konsolen.

2. Välj Inställningar.
  3. Välj Starta om konsol.
  4. Välj Ja för att bekräfta.
  5. Försök starta appen igen.

Obs! Om du inte kommer åt guiden eller om konsolen verkar ha låst sig håller du ned Xbox-knappen på konsolen i tio sekunder tills konsolen stängs av. När konsolen stängts av trycker du på Xbox-knappen på konsolen igen för att starta om den. Försök starta appen igen.

Lösning 3: Avinstallera och installera om appen

Om problemet inte har lösts kan du försöka med att avinstallera appen och installera om den. Så här gör du:

1. startsidan drar du i höger avtryckare och trycker på A-knappen för att öppna Mina spel och appar.
  2. Markera det innehåll som du vill avinstallera.
  3. Tryck på Menyknappen på handkontrollen.
  4. Välj Uninstall.