Hur du ansluter Xbox One till din hemmabioanläggning för direktsänd tv

En del av den fullständiga Kom igång med Xbox One

Du kan integrera kabel-, satellit- och marksänd television med ett stort antal konfigurationer för hemmabioanläggningar med din Xbox One. Jämfört med en traditionell konsolinstallation finns ytterligare några detaljer att ta hänsyn till vid integration av tv. Som med de flesta tillägg till en ljudanläggning finns det flera sätt att lägga till en ny enhet, och de exakta detaljerna varierar beroende på dina behov och önskemål.

På den här sidan

Några riktlinjer

• Gör det direkt. Anslut din Xbox One direkt till din tv, om det går.
  • Gör det enkelt. Ju mindre komplicerad installationen är, desto färre problem kommer du att få.

Grundinstallation

Det smidigaste alternativet är att ansluta din kabel- eller satellitdigitalbox till din Xbox One med en HDMI-kabel och sedan ansluta din Xbox One till din tv med en annan HDMI-kabel.

Obs! Xbox One-konsolens videoutgång är enbart för HDMI.

• Det här är det smidigaste sättet och bäst för underhållningssystem som använder tv:ns högtalare eller externa högtalare anslutna till tv:n.
  • Ditt hemmabiosystem måste ha stöd för ljud via HDMI för den här konfigurationen.
Xbox One-konsol ansluten till TV och till digitalbox.

Obs! I den här konfigurationen måste Xbox One alltid vara påslagen för att ta in Live TV-signalen som skickas från din kabel-/satellitmottagare. Om du vill skapa en situation där du kan titta på TV via Xbox OneGuide när konsolen är på, men också kunna titta på TV när konsolen är avstängd, måste du använda en HDMI-splitter mellan kabel-/satellitmottagaren och Xbox One.

Viktigt Konfigurationen ovan rekommenderas inte på grund av att kvaliteten på de HDMI-splitters som säljs idag varierar. HDMI-splitters kan ge sämre signal, HDCP-fel eller andra problem som kan påverka bilden, ljudkvaliteten och den allmänna användningen av OneGuide-funktionerna i Xbox One.

Grundinstallation med en ljud-/bildmottagare

Med en ljud-/bildmottagare (A/V) är det bäst och mest direkt att ansluta enheterna sekventiellt:

1. Anslut HDMI-utgången på din digitalbox till HDMI-ingången på Xbox One.
  2. Anslut HDMI-utgången på Xbox One till din A/V HDMI-ingång.
  3. Anslut din A/V HDMI-utgång till HDMI-ingången på din TV.
Xbox One-konsol ansluten till digitalbox, ljud-/bildmottagare och TV.

Anmärkningar

• Det här alternativet kräver att alla enheterna har stöd för ljud via HDMI.
  • Surroundljud från din digitalbox kommer inte att skickas genom Xbox One.
  • När du gör den här typen av grundinstallation med en A/V-mottagare skickar du såväl ljud som bild via en annan enhet. Beroende på din utrustning finns det en liten risk för att ljudet eller bilden ska fördröjas.

Ljudmottagare med optisk anslutning eller soundbar-högtalare

Det här är en något mer komplicerad konfiguration som kan kräva andra kablar än HDMI-kablar. Det här alternativet ger fullt surroundljud från din TV-digitalbox. Det är bäst för äldre A/V-mottagare som antingen inte har en HDMI-port eller saknar stöd för ljud via HDMI.

1. Anslut HDMI-utgången på din digitalbox till HDMI-ingången på Xbox One.
  2. Anslut HDMI-utgången på Xbox One till HDMI-ingången på din TV.
  3. Anslut ljudutgången från TV:n till ljudingången på soundbar-högtalaren med antingen HDMI-kablar eller optiska S/PDIF-kablar.
Xbox One ansluten till digitalbox, högtalarrör och TV.

Konfiguration av surroundljud

Du kan skicka surroundljud från din digitalbox till din tv eller AV-mottagare direkt från Xbox One-konsolen. Så här gör du:

1. Rulla åt vänster på startsidan för att öppna guiden.

Obs! Om du dubbeltrycker på Xbox-knappen  öppnas guiden oavsett vilken skärm som visas på konsolen.

2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj TV och OneGuide.
  5. Välj Ljud och video.
  6. Ändra ljudalternativet från Stereo till Surround-ljud.
  7. Välj Starta om nu. Konsolen startas om och aktiverar surroundljud från din konsol till tv:n eller AV-mottagaren.