Använda röstkommandon för att styra tv:n på en Xbox One S eller en Xbox One-konsol i originalutförande

Översikt

Precis som hela Xbox One kan du styra OneGuide med röstkommandon. Se till att konfigurera och kalibrera din Kinect för ljud. Mer information finns i Kalibrera mikrofonen på Kinect-sensorn.

Anmärkningar

• Du kan visa en lista med tillgängliga kommandon på skärmen när som helst genom att säga "Hey Cortana, what can I say?". Om det inte finns någon mikrofon-ikon i övre högra hörnet på skärmen innebär det att Xbox inte lyssnar. Då måste du fånga dess uppmärksamhet genom att upprepa "Hey Cortana" innan du ger kommandot.
  • Röstkommandon är inte tillgängliga i alla regioner. En lista med Xbox One-funktioner och i vilka regioner de är tillgängliga finns i Tillgänglighet för Xbox One-funktioner.

Röstkommandon

Om du vill …

Säg …

In …

Titta på tv

Watch tv

Var som helst

Tysta allt ljud från tv:n eller mottagaren

Mute

Var som helst

Slå på allt ljud från tv:n eller mottagaren

Unmute

Var som helst

Höja volymen

Volume up

Var som helst

Minska volymen

Volume down

Var som helst

Öppna OneGuide

Show TV Guide

Live-tv

Gå uppåt i guiden till kanaler med lägre nummer

Page up

OneGuide

Gå nedåt i guiden till kanaler med högre nummer

Page down

OneGuide

Gå åt höger mot senare tider

Later

OneGuide

Gå åt vänster mot tidigare tider

(Obs! du inte kan visa tidigare tider än den aktuella.)

Earlier

OneGuide

Välja ett program i guiden

Namnet på programmet (till exempel NOVA)

OneGuide

Välja en kanal i guiden

Namnet på stationen (till exempel PBS)

OneGuide

Byta till markerad kanal

Watch this channel

OneGuide

Titta på ett visst program eller en viss kanal

Watch namnet på programmet eller kanalen

OneGuide

Visa en lista med favoritkanaler

Favorites

OneGuide

Visa dina appar med streamad media

App channels

OneGuide

Visa kanaler du nyligen tittat på

Recent channels

OneGuide

Hoppa till en kanal

What’s on kanalens namn?”

OneGuide