Kanallista eller programinformation är felaktigt eller saknas i OneGuide

Under vissa omständigheter kanske Xbox OneGuide på Xbox One-konsolen inte visar kanalutbudet, visar felaktig information eller inte visar någon information alls. Detta beror oftast antingen på felaktiga inställningar eller en fördröjning vid mottagandet av informationen från Xbox Live.

Viktigt! Kanalinformationens noggrannhet beror på offentliga kanaldatabaser som delas av kabelkanalsleverantörer. Det kan finnas en fördröjning mellan uppdateringen av dessa databaser och ändringar i dina lokala kanaler.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Ansluta till Xbox Live

Anslut till Xbox Live för att se kanalinformation i OneGuide. Det går inte att se kanalinformationen om du är offline.

Lösning 2: Kolla inställningarna för din kabel- eller satellitleverantör

Xbox One behöver korrekt information om din tv-leverantör och kanalutbudet för att fylla på OneGuide. Så här kontrollerar du kanalinformationen:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    Obs! Om du dubbeltrycker på Xbox-knappen  öppnas guiden oavsett vilken skärm som visas på konsolen.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj TV och OneGuide.
  5. Välj OneGuide.
Skärmen Inställningar för Xbox OneGuide
  1. Kontrollera att tv-utbudet är korrekt genom att se över OneGuide-informationen (t.ex. ditt postnummer, din leverantör och utbudet). Mer information finns i Konfigurera direktsänd tv med Xbox One.
    Obs! Gå igenom kanalutbudet för TV i en av de följande kolumnerna beroende på vilken anslutning du använder:
    • HDMI
    • USB
    • Internet-TV
Skärmen inställningar för Xbox OneGuide med alternativet ”Kanalutbud för TV” markerat under HDMI

Lösning 3: Töm OneGuide

Töm först och uppdatera sedan OneGuide-informationen för att se till att du har den senaste informationen från Xbox Live. Så här gör du:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    Obs! Om du dubbeltrycker på Xbox-knappen  öppnas guiden oavsett vilken skärm som visas på konsolen.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj TV och OneGuide.
  5. Välj OneGuide.
  6. Välj Töm OneGuide.
Skärmen inställningar för Xbox OneGuide med alternativet ”Töm OneGuide” markerat under Avancerad

Lösning 4: Justera kanalfiltreringen

Xbox One kan vara inställd så den filtrerar bort vissa av dina kanaler utifrån upplösningen. Du kan justera denna filtrering i Inställningar. Så här gör du:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    Obs! Om du dubbeltrycker på Xbox-knappen  öppnas guiden oavsett vilken skärm som visas på konsolen.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj TV och OneGuide.
  5. Välj OneGuide.
  6. Välj Visa alla HD- och SD-kanaler för att se till att alla kanaler visas i OneGuide. Mer information hittar du i Skräddarsy OneGuide på Xbox One.
Skärmen inställningar för Xbox OneGuide med alternativet ”Visa alla HD- och SD-kanaler” markerat under HDMI

Lösning 5: Rapportera den kanal som saknas med problemanmälningsfunktionen i OneGuide

Du kan nu anmäla problem med OneGuide direkt från din Xbox One-konsol. Mer information finns i Lär dig använda problemanmälan för OneGuide på din Xbox One-konsol.