Direktsänd tv eller OneGuide svarar långsamt på Xbox One

Översikt

Under vissa omständigheter kanske tv:n och OneGuide inte svarar eller svarar med fördröjning. Exempel är fördröjningar vid kanalbyten, statiska bilder för tv-kanaler eller ingen respons när röstkommandon används.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med dessa lösningar i följande ordning.

Lösning 1: Starta om Xbox One-konsolen och digitalboxen

1. Starta om Xbox One-konsolen genom att hålla ned Xbox-knappen  på konsolens framsida under tio sekunder. Konsolen kanske stängs av efter två eller tre sekunder – håll ändå ned knappen under alla tio sekunderna.
  2. Stäng av strömmen och lossa alla kablar från digitalboxen.
  3. Vänta i 30 sekunder.
  4. Anslut digitalboxen igen.
  5. Tryck på Xbox-knappen  på Xbox One-konsolens framsida.
    Obs! Om du inte ser den gröna startanimeringen när konsolen startas om måste du upprepa dessa steg. Se till att du håller ned av/på-knappen tills konsolen har stängts av helt.
  6. Slå på digitalboxen.

Lösning 2: Kalibrera om Kinect-sensorn

Om OneGuide inte svarar på röstkommandon kan du prova att kalibrera om Kinect:

1. Starta guiden genom att rulla åt vänster på startsidan.
    Obs!
    Om du dubbeltrycker på Xbox-knappen  öppnas guiden oavsett vilken skärm som visas på konsolen.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Kinect och enheter.
  5. Välj Kinect.
  6. Välj Kinect hör inte vad jag säger.
  7. Följ anvisningarna för att kalibrera om Kinects ljudsensor för ditt rum och dina högtalare.

Obs! Även om kalibreringen utförs på rätt sätt är det inte säkert att Kinect hör dig om ljudet från tv:n är högt eller om människor pratar i rummet. Ytterligare Kinect-felsökning finns i Felsöka problem med Kinect-röstkommandon på Xbox One.

Lösning 3: Felsöka IR-relaterade problem med dina enheter

OneGuide kanske inte svarar om den inte kan kommunicera med din hemmabioutrustning via IR-förlängningskablar. Om du vil söka efter och lösa IR-problem läser du Det går inte att styra din tv, AV-receiver eller digitalbox med OneGuide.