Personanpassa OneGuide på Xbox One

Översikt

Med OneGuide kan du titta på direktsänd tv via konsolen medan du samtidigt utnyttjar apparna och funktionerna på Xbox One. Den här sidan beskriver hur du personanpassar OneGuide så att du enkelt kan hitta dina favoritprogram, kanaler och streamade videoappar.

På den här sidan

Lägg till och titta på dina favoritkanaler med OneGuide

OneGuides tv-tablåer visar alla tillgängliga kanaler utifrån din tv-leverantör och kanalutbudet. Med alternativet Favoriter kan du också ange en lista med dina favoritkanaler.

Så här lägger du till favoritkanaler:

1. Öppna OneGuide och tryck sedan på  menyknappen   på handkontrollen.
  2. Välj Alla kanaler i avsnittet TV-tablåer på menyn.
  3. När du hittar en kanal du gillar väljer du stjärnan bredvid kanalen. Ta bort en favorit genom att välja stjärnan igen.

Så här bläddrar du bland dina favoritkanaler:

1. Öppna OneGuide och tryck sedan på  menyknappen   på handkontrollen.
  2. Välj Favoriter i avsnittet TV-tablåer på menyn.

Använd Appkanaler om du vill se vad som finns i dina streamande videoappar

Alternativet Appkanaler i OneGuide visar vilka appar som är tillgängliga. Så här hittar du Appkanaler i OneGuide:

1. Öppna OneGuide och tryck sedan på menyknappen  på handkontrollen.
  2. Välj Appkanaler i avsnittet TV-tablåer på menyn.

Mer information finns i Använd appkanaler med OneGuide.

Filtrera kanaler efter HD- eller SD-kvalitet

Med OneGuide kan du filtrera kanalerna utifrån kanaldefinitionen. Så här gör du:

1. Rulla åt vänster på startsidan för att öppna guiden.

Obs! Om du dubbeltrycker på Xbox-knappen  öppnas guiden oavsett vilken skärm som visas på konsolen.

2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj TV och OneGuide.
  5. Välj OneGuide.
  6. Välj det alternativ du föredrar från den andra listan i den första kolumnen på skärmen:
    • Visa alla HD- och SD-kanaler visar alla kanaler oavsett upplösning.
    • Visa endast HD-kanaler blockerar alla SD-kanaler.
    • Dölj SD-kanaler som är dubbletter döljer automatiskt alla kanaler med standarddefinition som även finns i en HD-version.

OneGuide och trygghetsinställningar

OneGuide upprätthåller inte innehållsbegränsningar som du har kopplat till din Xbox One-profil. Om du vill konfigurera föräldrakontrollerna på din tv bör du göra det på kabelboxen. Eller så kontaktar du din kabel- eller satellitleverantör om du har frågor.

OneGuide filtrerar bort stötande titlar och beskrivningar. Detta är standardinställningen för alla konton. Om du vill se eller ändra den inställningen går du till Inställningar och väljer sedan Sekretess och onlinesäkerhet.