Dåligt eller inget ljud från digitalboxen som är ansluten till Xbox One

Översikt

Ljudkvaliteten är kanske låg när du tittar på direktsänd tv på din Xbox One-konsol. Detta kan innebära att du inte hör ljudet från digitalboxen, att ljudet är svajigt eller att ljudstörningar förekommer. Detta kan bero på flera saker, bland annat:

• Felaktiga inställningar på Xbox One
  • Problem med HDMI-kabeln eller optiska kablar
  • Problem med hur digitalboxen ansluts
  • Inställningar på digitalboxen

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera ljudinställningarna på din Xbox One

Använd rätt ljudinställningar för din hemmabioanläggning på Xbox One för att säkerställa bästa möjliga ljud.

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.

Obs! Om du trycker på Xbox-knappen öppnas guiden oavsett vilken skärm som visas på konsolen.

2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Bildskärm och ljud.
Skärmen med inställningar för bildskärm och ljud
  1. Välj Ljud ut.
  2. Välj antingen HDMI-ljud eller Optiskt ljud, beroende på hur enheten är ansluten.
  3. Välj rätt ljudformat för din hemmabioanläggning, antingen 5.1 okomprimerat eller 7.1 okomprimerat. Välj Stereo okomprimerat om du är osäker.

Lösning 2: Kontrollera kablarna

Ljudsignalen kanske inte når fram till Xbox One-konsolen om kabeln är skadad eller inte är ordentligt ansluten till dina enheter.

1. Dubbelkolla att hdmi-kabeln och/eller de optiska kablarna är ordentligt anslutna och att de inte är skadade eller tilltrasslade.
  2. Byt ut kablarna. Vissa kablar är bättre än andra och en kabel av låg kvalitet kan påverka bilden.

Lösning 3: Kontrollera hur dina enheter är inkopplade

En bra tumregel med hemmabioanläggningar är att göra saker så enkelt som möjligt. I det här fallet innebär det att du använder en hdmi-kabel för att ansluta digitalboxen direkt till Xbox One-konsolen och ansluta Xbox One-konsolen direkt till tv:n.

Dessutom bör du koppla bort apparater som inte används. Signalen kan försämras varje gång den passerar genom ytterligare en enhet, t.ex. hdmi- eller optiska switchar, av-receivrar, konvertrar eller andra enheter. Du kan även testa att koppla bort en enhet i taget för att se om det är en särskild enhet som orsakar problemet.

I regel är det bäst att använda någon av följande konfigurationer:

Enkel TV-konfiguration

En bild visar en HDMI-kabel ansluten till en TV och en Xbox One-konsol och en annan HDMI-kabel ansluten till Xbox One och en digitalbox.

Enkel TV-konfiguration med optisk kabel

En bild visar en HDMI-kabel och en optisk kabel ansluten till en TV och en Xbox One-konsol och en annan HDMI-kabel ansluten till Xbox One och en digitalbox.

Receiver med hdmi

En bild visar en HDMI-kabel och en optisk kabel ansluten till en TV och en stereomottagare, en andra HDMI-kabel ansluten till mottagaren och Xbox One-konsolen och en tredje HDMI-kabel ansluten till konsolen och en digitalbox.

Receiver utan hdmi

En bild visar en HDMI-kabel och en optisk kabel ansluten till en TV och en Xbox One-konsol, en optisk kabel ansluten till mottagaren och Xbox One och en annan HDMI-kabel ansluten till Xbox One och en digitalbox.

Lösning 4: Kontrollera digitalboxen

Du kanske måste nollställa digitalboxen för att ta bort felaktiga konfigurationsdata. Lossa alla kablar, även strömkabeln, från enheten under 30 sekunder eller mer och koppla sedan in dem igen.

Om du använder en trådlös digitalbox kontrollerar du att hd-antennen är ansluten och fungerar. Xbox One-konsolen kan bara visa de signaler digitalboxen skickar, så om antennens ljudmottagningen är dålig återges detta på konsolen.

På vissa digital-tv-boxar finns andra inställningar som kan påverka ljudsignalen. Sättet du kontrollerar dem på variera kraftigt mellan olika tillverkare men oftast är det bra att kontrollera att boxen skickar digitalt ljud, har rätt surroundljudinställningar för din utrustning och inte på annat sätt är begränsad.

Kontakta leverantören om du behöver hjälp med att konfigurera din digitalbox.