Du ser en svart skärm eller upplever dålig videokvalitet och när du tittar på tv med Xbox One

Bilden kan bli dålig och skärmen kan bli svart när du tittar på tv på din Xbox One-konsol. Det kan bero på följande:

• Problem med HDMI-kabeln.
  • Problem med digitalboxens anslutning.
  • Problem med digitalboxens inställningar.

Lösningar

Försök åtgärda problemen med följande lösningar.

Obs! För problem med vissa modeller av digitalboxar, AV-mottagare eller TV-apparater går du till Xbox-forumet för TV-maskinvara.

Observera att innehållet på Xbox-supportforumen endast finns på engelska. Du kan översätta innehållet på Xbox-supportforumen till annat språk genom att klistra in webbadressen i ett översättningsverktyg online, till exempel Bing Translator.

För allmän felsökning när TV:n eller bildskärmen är tom eller svart när du startar din Xbox One-konsol läser du Felsöka en svart tv- eller bildskärm när Xbox One-konsolen är påslagen.

Vid problem med hackande eller långsamt uppdaterande video läser du Bilden på Xbox One hackar.

Vid problem med suddig eller otydlig video läser du Bilden på Xbox One är suddig.

Vid problem med Xbox OneGuide läser du OneGuide kan inte styra din TV, AV-mottagare eller digitalbox.

Lösning 1: Kontrollera hdmi-kabeln eller testa en ny kabel

En skadad eller felansluten HDMI-kabel kan göra att videosignalen inte når fram till din Xbox One på rätt sätt.

• Kontrollera att hdmi-kablarna är ordentligt anslutna till dina enheter och att de inte är skadade.
  • Testa en annan hdmi-kabel. Vissa kablar har bättre kvalitet än andra och en kabel av låg kvalitet kan påverka videosignalen.

Lösning 2: Starta om digitalboxen och kontrollera sedan inställningarna

• Du kanske måste starta om digitalboxen för att rensa bort felaktiga konfigurationsdata. Detta gör du genom att lossa alla kablar (inklusive strömkabeln) från enheten under 30 sekunder eller mer. Sedan ansluter du kablarna igen.
  • Försök starta om TV-appen.
  • Prova att ställa in digitalboxens videosignal på 720p.
  • Inaktivera flerkanaliga surroundljud (t.ex. Dolby Digital eller 5.1).

Obs! Vissa digitalboxar har andra inställningar som kan påverka videosignalen. Digital-tv-boxarnas egenskaper varierar stort mellan olika tillverkare. Om du behöver hjälp med att kontrollera eller konfigurera din digitalbox kontaktar du leverantören.

Lösning 3: Starta om din Xbox One-konsol

För att starta om din Xbox One på rätt sätt läser du Så här startar du om din Xbox One-konsol.

Lösning 4: Anslut digitalboxen direkt till din TV

Se till att du har en bra videosignal genom att ansluta din kabel- eller satellitdigitalbox direkt till din TV. Om du fortfarande har problem med videoprestandan kontaktar du din leverantör för ytterligare hjälp.