Konfigurera live-TV med Xbox One S eller en Xbox One-konsol i originalutförande

På den här sidan beskrivs vad som krävs för att använda OneGuide på Xbox One S eller en Xbox One-konsol i originalutförande så att du kan titta på TV via din konsol. Dessutom anges hur du konfigurerar Xbox One S eller en Xbox One-konsol i originalutförande för att styra din TV-apparat, förstärkare och digitalbox.

Första gången du startar TV-appen guidas du genom anvisningarna nedan av konsolen. Om du vill konfigurera live-TV senare kan du välja Konfiguration av live-TV från navet Underhållning. Eller, om du vill ändra maskinvaruinställningarna efter grundkonfigureringen kan du göra det genom att välja TV och OneGuide i Inställningar.

Obs! Kanalinformation i OneGuide är inte tillgängligt i alla regioner. Du kan använda en HDMI-kabel för att titta på TV-innehåll via Xbox One, men OneGuide kommer inte att visa TV-tablåerna. En lista med Xbox One-funktioner och i vilka regioner de är tillgängliga finns i Tillgänglighet för Xbox One-funktioner.

På den här sidan

Systemkrav

Följande krävs för att kunna använda OneGuide med din TV och Xbox One:

• En digitalbox med HDMI-utgång eller en USB-TV-mottagare för Xbox One.
  • Xbox Live-anslutning för att ladda ned kanalinformation för OneGuide.
  • En Kinect-sensor eller en IR-sändarkabel.

Ansluta konsolen till hemmabiosystemet

Innan du konfigurerar OneGuide kontrollerar du att konsolen anslutits korrekt till hemmabiosystemet och är förberedd för live-TV.

Mer information finns i Hur du ansluter Xbox One till din hemmabioanläggning för live-TV.

Konfigurera TV:n för första gången

1. Välj Konfiguration av live-TV från navet Underhållning. Du kommer att få besvara ett antal frågor för att slutföra din TV-konfiguration.
  2. På skärmen Se på TV via din Xbox väljer du antingen Ställ in digitalbox eller Ställ in din TV-mottagare. Detta beror på källan till din TV-signal.
Skärmen ”Se på TV via din Xbox”, med alternativet ”Ställ in digitalbox” markerat.
  1. Skärmen Nu tittar vi på TV kommer att försöka känna av en HDMI-insignal. Om källan till din HDMI-signal visas på TV-skärmen väljer du Nästa för att fortsätta och hoppa till steg 5. Om källan till din HDMI-signal inte visas går du till steg 4.
Skärmen ”Nu tittar vi på TV”, med knappen Nästa markerad.
  1. Om källan till din HDMI-signal inte visas på TV-skärmen måste du verifiera att din konsol tar emot en signal från din digitalbox:
En skärm visar meddelandet ”Letar efter TV-bild” tillsammans med information om vad du gör om din TV-bild inte hittas och visas.
    1. Kontrollera att digitalboxen är ansluten via hdmi-kabel till konsolens hdmi-port.
    2. Om du inte får någon TV-bild på Xbox-skärmen efter ett par sekunder kan du läsa Du ser en svart skärm eller upplever dålig videokvalitet när du tittar på TV med Xbox One.
    3. När det direktsända TV-programmet visas väljer du Nästa.
  1. På skärmen Nu konfigurerar vi OneGuide väljer du Nästa för att börja konfigurera TV-leverantörens kanalguide. Följ anvisningarna nedan för att tala om för konsolen hur den ska styra digitalboxen.
Alternativet
    1. Ange ditt postnummer och välj Nästa för att söka efter TV-leverantörer i ditt område.
    2. Från den nedrullningsbara menyn väljer du din TV-leverantör.

Obs! Om din leverantör inte visas i listan eller om du bara tittar på vanliga TV-sändningar väljer du Antenn och trycker sedan på Nästa.

3. Välj TV-program och välj sedan Nästa.
    4. Välj kabel- eller satellit-TV-boxens leverantör.
    5. Om konsolen känner igen ditt märke visas meddelandet "Din digitalbox är konfigurerad". Välj Nästa. Om den inte gör det följer du anvisningarna på skärmen för att tala om för konsolen hur den ska styra digitalboxen.
    6. Om allt går bra visas meddelandet "Din digitalbox är konfigurerad". Välj Nästa.
En skärm visar meddelandet ”Sätt på TV:n när du säger Xbox on”, tillsammans med alternativen att Hoppa över, Gå tillbaka och ”Konfigurera den”, som är markerat.
  1. Du kan konfigurera alla enheterna i ditt hemmabiosystem så att de svarar på "Hey Cortana, Xbox on" och andra röstkommandon genom att ställa in Xbox One-konsolen så att den styr din TV.

Obs! Röstkommandon är inte tillgängliga i alla regioner. Mer information finns i Tillgänglighet för Xbox One-funktioner.

1. På skärmen Sätt på TV:n när du säger ”Hey Cortana, Xbox on" väljer du Nästa för att fortsätta.
    2. Välj TV-märke i listan över vanliga tillverkare och välj sedan Nästa. Om din modell inte visas i listan väljer du Jag ser inte mitt märke och matar in det manuellt.
En skärm visar meddelandet ”Vilket märke har din TV-apparat?”, med en nedrullningsbar meny markerad.
    1. När konsolen identifierat din TV försöker den sedan identifiera modellbeteckningen genom att skicka ett antal kommandon till TV:n. När det är klart visas meddelandet ”OK, TV:n är konfigurerad”.
En skärm visar meddelandet ”Redo att skicka kommandot LJUD AV till din TV”, med alternativet ”Skicka kommando” markerat.
  1. På skärmen Välja inställningar för autostart ombes du bestämma vilken skärm konsolen ska starta från när den slås på. Välj ett av de två alternativen och välj sedan Nästa för att fortsätta:
    • Vid start, gå till Startsidan. Det här alternativet visar Startsidan när du startar konsolen.
    • Vid start, gå till TV. Det här alternativet visar live-TV när du startar konsolen.

2. Läs informationssidorna om hur du navigerar i OneGuide för att få ut det mesta möjliga från TV på Xbox One.

Anmärkningar

• Om TV-leverantören inte finns med i listan kanske TV:n inte är kompatibel med OneGuide just nu. Kanalutbud och specifik programinformation är för närvarande inte tillgängligt i alla regioner.
  • Mer information om hur du hittar din tv-leverantör finns i forumen för TV-maskinvara.

Göra ändringar senare

Det är enkelt att göra ändringar i konfigurationen när den är klar. Så här gör du:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden. .
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj TV och OneGuide.
  5. Uppdatera inställningarna du vill ändra.

Titta på TV med OneGuide

Om du vill titta på TV med OneGuide säger du "Hey Cortana, watch TV" eller väljer Live-TV från navet Underhållning.

Mer information om hur du använder OneGuide finns i Titta på TV med OneGuide på din Xbox One.