OneGuide kan inte styra din TV, AV-mottagare eller digitalbox

Med OneGuide kan du styra din TV, digitalbox och AV-mottagare med din Xbox One. Den kan dock inte styra din DVR eller andra avancerade funktioner i ditt hemmaunderhållningssystem.

På den här sidan beskrivs de lösningar du kan prova om du har problem med att använda OneGuide med dessa periferienheter.

Obs! Även om OneGuide konstruerats för att fungera med Kinect-sensorn kan du även använda OneGuide genom att ansluta en "infraröd blaster" från tredje part till IR-porten baktill på konsolen. Mer information om detta finns i Använda IR-förlängningskablar med Xbox One.

För information om hur du:

Obs! Röstkommandon är inte tillgängliga i alla regioner. En lista med Xbox One-funktioner och i vilka regioner de är tillgängliga finns i Tillgänglighet för Xbox One-funktioner.

Ämnen

OneGuide och periferienheter reagerar inte på kommandon

OneGuide använder infrarött ljus via Kinect-sensorn för att styra dina enheter, ungefär som en fjärrkontroll fungerar. När den infraröda signalen sänds och tas emot som den ska kan följande enheter och funktioner styras:

• Television: på/av, volym upp/ned och tyst
  • Kabel- eller satellitmottagare: på/av, kanalval
  • AV-mottagare (ljud/video): på/av, volym upp/ned och tyst

Om någon av dina enheter inte fungerar med OneGuide är det bra att först testa IR-signalen för att kontrollera att den sänder och tar emot som den ska.

Lösning 1: Kontrollera den infraröda signalen

Se till att Kinect-sensorn är ansluten till din Xbox One och sänder en infraröd signal. Så här gör du:

• Kontrollera att den vita Xbox-symbolen är tänd på Kinect. Om den inte lyser är sensorn inte påslagen och i funktion. Se Felsöka Kinect-fel för Xbox One eller Felsöka problem med Kinect-röstkommandon på Xbox One.
  • Kontrollera att det inte finns någon skada på kabeln från Kinect till konsolen.
  • Om du har en smartphone kan du kontrollera om Kinect sänder en infraröd signal när ett kommando utförs. Så här kontrollerar du det:
    1. Sätt en smartphone i kameraläge och håll den framför Kinect. Titta efter tre tända ”sändare” på sensorbilden på telefonens skärm. Om du inte kan se dem kan den enheten inte användas för det här testet.
      Obs! Det här testet fungerar inte med kameror som har IR-filtrering, till exempel Apple iPhone.
En bild som visar händer som håller en smartphone i kameraläge riktad mor en Kinect-sensor, med tre sändare tända på sensorbilden.
    1. Ge ett röstkommando till Xbox One-konsolen (till exempel ”Xbox, volym upp”) medan du håller i din smartphone.
    2. Titta på Kinect-sensorn genom din smartphone och försök se en annan sändare till höger om de andra och nära den vita Xbox-symbolen. Om den fjärde sändaren tänds medan Xbox One utför kommandot fungerar den infraröda signalen. Om du inte ser den ytterligare sändaren kan det hända att du behöver Felsöka problem med Xbox One Kinect-sensorn.

Lösning 2: Se till att IR-mottagarna för dina enheter inte är blockerade

Även glasdörrar på TV-bänkar kan vara ett problem. Du kan behöva ansluta en IR-förlängningssladd (en enhet som efterliknar en infraröd fjärrkontroll) till konsolen och placera den nära dina enheter eller på din TV-bänk. Mer information finns i Använda IR-förlängningskablar med Xbox One.

Lösning 3: Se till att du använder rätt röstkommandon

Mer information om röstkommandon för Kinect finns i Använd Kinect-röstkommandon med Xbox One.

Xbox One kan inte byta TV-kanaler

Prova följande lösningar om Xbox One inte kan byta kanaler.

Lösning 1: Kontrollera att du noggrant följt anvisningarna i Konfigurera direktsänd TV med Xbox One.

Lösning 2: Om din Xbox One fortfarande inte kan byta TV-kanaler ska du testa IR-signalen. Se avsnittet "Testa den infraröda signalen" på den här sidan.

Lösning 3: Om du har problem med din fjärrkontroll provar du att använda IR-koduppsättningarna i koder till Xbox One-fjärrkontroll.

Ditt TV-märke finns inte i listan

Om du inte hittar ditt TV-märke i listan när du konfigurerar din TV med Xbox One och OneGuide ska du kontrollera att du har följt konfigurationsanvisningarna i Konfigurera direktsänd TV med Xbox One.

1. När du ser en skärm som säger Vilket märke har din TV-apparat? letar du efter din TV i listan.
Skärmen ”Vilket märke har din TV-apparat?” i Xbox OneGuide-konfigurationen
  1. Om din modell inte visas i listan väljer du Jag ser inte mitt märke och anger det manuellt.

Din digitalboxleverantör finns inte i listan

Om din TV-leverantör inte finns i listan när du konfigurerar din TV med Xbox One och OneGuide med hjälp av anvisningarna på sidan Konfigurera direktsänd TV med Xbox One kanske du inte kan använda OneGuide just nu.

Du kan anmäla att digitalboxleverantören saknas genom att använda OneGuides problemanmälningsverktyg. Det finns anvisningar i artikeln Lär dig använda problemanmälan för OneGuide på din Xbox One-konsol.

Mer information om TV-leverantörer och maskinvara finns i forumen för TV-maskinvara.