Använda IR-förlängningskablar med Xbox One

Översikt

Xbox One använder Kinect för att styra ditt hemmabiosystem via infraröda (IR) signaler, samma teknik som används i fjärrkontroller. Om du har problem med att styra ditt hemmabiosystem från Xbox One, och all annan felsökning har misslyckats, kan du använda en IR-förlängningskabel för att styra hemmabiosystemet. Med en IR-förlängningskabel kan du få fram den infraröda signalen direkt till enheterna även när de är instängda i skåp.

Använd en IR-förlängningskabel för att styra hemmabion
Titta på videon om att använd en IR-förlängningskabel för att styra hemmabioutrustningen. Obs! Videon finns bara på engelska.

Behöver jag en IR-förlängningskabel?

Det finns några anledningar till att du behöver en IR-förlängningskabel:

• Du har inte en Kinect-sensor inkopplad.
  • Dina enheter står i ett skåp eller hindras på annat sätt. Även glasdörrar på kan blockera IR-signaler.
  • En betydande mängd direkt solljus lyser på ditt hemmabiosystem i rummet.

Vad är en IR-förlängningskabel och hur fungerar den?

En IR-förlängningskabel är en tunn kabel med en IR-sändare i änden. Med den kan du sända IR-signaler till en plats som Kinect inte når. Du kan placera en sändare på platser som annars är svåråtkomliga och lösa problem som tv-bänkar, inredning med mera som är i vägen.

Vilken typ av IR-förlängningskablar kan jag använda med Xbox One?

Nästan alla IR-förlängningskablar som finns till försäljning fungerar med Xbox One så länge de uppfyller följande krav:

• De ansluts med en 3,5 mm-kontakt (liknande ett par vanliga hörlurskontakter).
  • De har högst tre sändare.
  • De är IR-sändare, inte mottagare.
  • 3,5 mm-kontakten har bara två ledare som på bilden nedan.
Bild på ett 3,5 mm uttag

Hur installerar jag en IR-förlängningskabel?

En bild som visar en Xbox One-konsol ansluten till annan enhet med en IR-förlängningskabel.

Du installerar en IR-förlängningskabel i några få enkla steg:

1. Anslut IR-förlängningskabeln till IR-porten på baksidan av Xbox One.
  2. Placera sändaren nära den enhet du vill styra. Dessa kan vara utformade så att de får plats under enheten nära IR-fönstret eller så kan de vara klibbiga och fästas direkt på IR-fönstret.
  3. Testa och kontrollera att du kan styra enheten. Omplacera vid behov sändarna.