Anslut Xbox One till Xbox Live med en Windows-dator i stället för med en router

Översikt

Om du vill ansluta Xbox One-konsolen till Xbox Live och inte har någon router, kan du ansluta konsolen till en stationär eller bärbar dator med Windows och använda datorns internetanslutning.

Du kan ansluta till Xbox Live på två sätt utan att använda en router: använda
Internetanslutningsdelning i Windows eller en anslutning via nätverksbrygga.

Lösningar

Använda Internetanslutningsdelning i Windows

Du kan använda Internetanslutningsdelning i Windows om du vill dela din internetanslutning mellan datorn och Xbox One-konsolen. Om du gör det kan både konsolen och datorn ansluta till internet samtidigt.

Du behöver följande för att kunna använda Internetanslutningsdelning i Windows:

• En dator med två nätverkskort
    Obs! De flesta bärbara datorer har två nätverkskort, ett för kabelanslutning och ett för trådlös anslutning.
  • Ett USB-modem som har minst en Ethernet-anslutning
  • Windows XP, Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8
    Obs! Windows 7 Starter-utgåvan stöder inte den här funktionen.
  • Höghastighetsanslutning till internet
  • En vanlig Ethernetkabel

Konfigurera Internetanslutningsdelning i Windows

Obs! I följande steg visas skärmbilder från Windows 7 och Windows 8. Stegen är dock samma för tidigare versioner av Windows, om inget annat anges.

1. Klicka på Start-knappen.
  2. Skriv ncpa.cpl i rutan Sök bland program och filer och tryck på Retur.
    I Windows XP: Klicka på Start-knappen, klicka på Kör, skriv ncpa.cpl i rutan Öppna och klickar därefter på OK.
Windows 7 Windows 8
En närbild på skärmen visar rutan En närbild på skärmen visar rutan Sök i Windows 8.
  1. Högerklicka på den nätverksanslutning som du vill dela och klicka på Egenskaper. Den nätverksanslutning som ska delas är den mellan datorn och modemet, inte den mellan datorn och Xbox One-konsolen.
En Windows-skärm visar innehållsmenyn för ett trådlöst nätverk, med kommandot Egenskaper valt.
  1. Klicka på fliken Delning. Om du har Windows XP väljer du fliken Avancerat.
En Windows-skärm visar anslutningsegenskaper för ett trådlöst nätverk med fliken Delning valt.
  1. Välj Tillåt att andra nätverksanvändare ansluter genom internetanslutningen på den här datorn och klicka sedan på OK.
  2. Vänta tills statusen för nätverksanslutningen ändras till Delad.
Skärmen nätverksanslutningar i Windows, med Wi-Fi-nätverk valt och status för
  1. Starta webbläsaren och testa att ansluta till internet. Om du inte kan ansluta kontrollerar du att du delar den primära internetanslutningen i steg 3.
  2. Anslut Ethernetkabelns ena ände till nätverksporten på datorn. Koppla in andra änden på konsolens baksida.
  3. Kontrollera att alla nätverksinställningar på konsolen har inställningen Automatisk.

Obs! Om du ansluter till ett trådlöst nätverk, eller om du har angett PPPoE-inställningar, skriver du ned inställningarna eftersom du kanske behöver ange dem senare.

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Alla inställningar.
    4. Välj Nätverk.
    5. Välj Nätverksinställningar.
    6. Välj Avancerade inställningar.
    7. Välj IP-inställningar och sedan Automatisk.
    8. Välj DNS-inställningar och sedan Automatisk.
    9. Välj Alternativ MAC-adress och sedan Rensa.
    10. Välj Starta om.
  4. Testa Xbox Live-anslutningen. Så här gör du:
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Alla inställningar.
    4. Välj Nätverk.
    5. Välj Nätverksinställningar.
    6. Välj Testa nätverksanslutning.

Felsöka problem med delad internetanslutning

Lösning 1: Kontrollera att Internetanslutningsdelning i Windows är korrekt konfigurerat

Om fliken Delning inte visas eller om alternativet ”Tillåt att andra nätverksanvändare ansluter genom internetanslutningen på den här datorn” inte visas i Windows XP, kan det bero på något av följande:

• Datorn har inte två nätverkskort. Du åtgärdar det här problemet genom att installera ett andra nätverkskort på datorn eller genom att kontrollera att de befintliga nätverkskorten fungerar korrekt.
  • Du kanske försöker dela fel nätverksanslutning. Du åtgärdar det här problemet genom att upprepa steg 3 ovan och välja en annan nätverksanslutning.

Lösning 2: Konfigurera IP-inställningarna för konsolen manuellt

Om något av följande felmeddelanden visas följer du stegen nedan.

Det går inte att få en IP-adress från din router eller ditt modem
DNS matchar inte servernamnen för Xbox Live

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Nätverk.
  5. Välj Nätverksinställningar.
  6. Välj Avancerade inställningar och sedan IP-inställningar.
  7. Välj Manuell. Du ombeds ange IP-adressen. Skriv 192.168.0.2 och välj sedan Enter.
  8. Du ombeds sedan ange Subnet mask. Skriv 255.255.255.0 och välj sedan Enter.
  9. Du ombeds sedan ange Gateway. Skriv 192.168.0.1 och välj sedan Enter.
  10. Välj DNS settings.
  11. Välj Manuell. Du ombeds ange Primary DNS- och sedan Secondary DNS-servern. Ange 192.168.0.1 för båda servrarna.
  12. Tryck på B-knappen  på handkontrollen och välj Testa nätverksanslutning.

Skapa en anslutning via en nätverksbrygga

Om du har en bärbar dator med både trådlösa och trådbundna nätverkskort kan du använda den bärbara datorn för att ansluta Xbox One-konsolen till Xbox Live. Den här typen av anslutning kallas för en anslutning via nätverksbrygga. Den här anslutningen är snabb och enkel, men du kan inte ansluta till internet på den bärbara datorn när den är ansluten till konsolen.

Du behöver följande för att kunna använda en anslutning via nätverksbrygga:

• En dator med två nätverkskort
      • Windows XP, Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8
        Obs! Windows 7 Starter-utgåvan stöder inte den här funktionen.
      • Höghastighetsanslutning till internet
      • En vanlig Ethernetkabel

Skapa en anslutning via nätverksbrygga

Obs! I följande steg visas skärmbilder från Windows 7 och Windows 8. Stegen är dock samma för tidigare versioner av Windows, om inget annat anges.

1. Klicka på Start-knappen.
      2. Skriv ncpa.cpl i rutan Sök bland program och filer och tryck på Retur.
        I Windows XP: Klicka på Start-knappen, klicka på Kör, skriv ncpa.cpl i rutan Öppna och klickar därefter på OK.
      Windows 7 Windows 8
      En närbild visar rutan En närbild visar rutan Sök i Windows 8.
      1. Välj de två nätverksanslutningar som du vill skapa en brygga mellan. Det gör du genom att först klicka på den första nätverksanslutningen, trycka på och hålla ned CTRL och sedan klicka på den andra nätverksanslutningen.
      Skärmen nätverksanslutningar i Windows, med Wi-Fi-nätverk valt och status för
      1. Högerklicka på någon av de valda nätverksanslutningarna och klicka på Brygga anslutningar.
      En Windows-skärm som visar innehållsmenyn för ett LAN, med kommandot Nätverksbrygga valt
      1. Vänta tills ikonen för den nya anslutningen visas.
        Obs! Den nya ikonen får namnet Nätverksbrygga. När ikonen visas är den nya anslutningen redo att användas.
      Skärmen nätverksanslutningar i Windows visar tillgängliga anslutningar och Nätverksbrygga, som är vald.
      1. Anslut Ethernetkabelns ena ände i nätverksporten på den bärbara datorn. Koppla in andra änden på konsolens baksida.
      2. Kontrollera att alla nätverksinställningar på konsolen har inställningen Automatisk.

Obs! Om du ansluter till ett trådlöst nätverk, eller om du har angett PPPoE-inställningar, skriver du ned inställningarna eftersom du kanske behöver ange dem senare.
        1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
        2. Välj Inställningar.
        3. Välj Alla inställningar.
        4. Välj Nätverk.
        5. Välj Nätverksinställningar.
        6. Välj Avancerade inställningar.
        7. Välj IP-inställningar och sedan Automatisk.
        8. Välj DNS-inställningar och sedan Automatisk.
        9. Välj Alternativ MAC-adress och sedan Rensa.
        10. Välj Starta om.

Med den här åtgärden återställs nätverksanslutningarnas standardinställningar. Övriga konsolinställningar påverkas inte.

3. Testa Xbox Live-anslutningen. Så här gör du:
        1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
        2. Välj Inställningar.
        3. Välj Alla inställningar.
        4. Välj Nätverk.
        5. Välj Nätverksinställningar.
        6. Välj Testa nätverksanslutning.