Anslut Xbox One-konsolen till Xbox Live med en Mac-dator

Översikt

Om du vill ansluta Xbox One-konsolen till Xbox Live och inte har någon router, kan du ansluta via din Mac-dator. Om Mac-datorn är ansluten till Internet och har ett AirPort-kort installerat, kan du dela dess Internetanslutning med din konsol. Allt du behöver göra är att ansluta din Mac till konsolen, aktivera Internetdelning, hämta DNS-serveradressen för din dator och sedan konfigurera nätverksinställningarna på konsolen.

Lösningar

Steg 1: Anslut en nätverkskabel och aktivera Internetdelning

1. Anslut Ethernetkabelns ena ände till nätverksporten på Xbox One-konsolens baksida.
  2. Sätt in den andra änden i en Ethernet-port på Mac-datorn.
  3. Välj Apple > Systeminställningar på din Mac och klicka på Delning.
  4. Välj Internetdelning.
  5. Välj AirPort i listan Dela anslutning via.
  6. Välj Ethernet Adaptor (en2) från listan Till datorer som använder.
Skärmen Dela systeminställningar på en Mac-dator, med kryssrutan för Internetdelning vald

Steg 2: Hämta DNS-serveradressen för din Mac

Nästa steg är att hämta DNS-serveradressen för din Mac-dator. Så här gör du:

1. På din Mac väljer du Apple > Systeminställningar > Nätverk.
  2. Välj Wi-Fi.
  3. Klicka på DNS och skriv sedan ned numren som visas under ”DNS-servrar.”
Skärmen Nätverksysteminställningar på en Mac-dator, med fliken DNS vald
  1. Klicka på OK.
  2. Välj Ethernet.
  3. Klicka på TCP/IP och ange Ställ in IPv4 till Av.
  4. Klicka på Använd.
Skärmen Nätverksysteminställningar på en Mac-dator, med fliken Wi-Fi vald

Steg 3: Ange nätverksinställningarna på Xbox One-konsolen

Ändra nu nätverksinställningarna på Xbox One-konsolen. Så här gör du:

1. Starta guiden genom att rulla åt vänster på startsidan.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Nätverk.
  5. Välj Nätverksinställningar.
  6. Välj Avancerade inställningar och sedan IP-inställningar.
  7. Välj Manuell. Du ombeds ange IP-adressen. Skriv 192.168.2.2 och välj sedan Enter.
Skärmen IP-adress/ändra inställningar på Xbox One som innehåller ett skärmtangentbord
  1. Du ombeds sedan ange Subnet mask. Skriv 255.255.255.0 och välj sedan Enter.
  2. Du ombeds sedan ange Gateway. Skriv 192.168.2.1 och välj sedan Enter.
  3. Välj DNS settings.
  4. Välj Manuell. Du ombeds ange Primary DNS och sedan Secondary DNS-server.
Skärmen DNS-inställningar/ändra inställningar på Xbox One som innehåller ett skärmtangentbord
  1. Ange de nummer du antecknade i Steg 2 och välj sedan Enter.
  2. Tryck på B-knappen  på handkontrollen och välj Testa nätverksanslutning.

Konsolen delar nu den Internetanslutning som din Mac använder för att ansluta till Xbox Live.