Vanliga frågor om DoS- och DDoS-angrepp på Xbox One

Om du spelar spel på Xbox Live kan du utsättas för en denial of service-attack (eller DoS) eller en distribuerad denial of service-attack (or DDoS). Sådana attacker kan göra att din enhet (dvs. din Xbox-konsol eller dator) temporärt inte går att ansluta till internet eller till Xbox Live.

Om du har ett Xbox Live-konto kan din Xbox-konsol utsättas för en DoS- eller DDoS-attack från en annan Xbox Live-kontoinnehavare. DoS- och DDoS-attacker används ibland som hämnd mellan Xbox Live-spelare.

Om du tror att du har utsatts för en DoS- eller DDoS-attack rekommenderar vi att du återställer din internetrouter och kontaktar din internetleverantör. Om du vet vem som startade DoS- eller DDoS-attacken kanske du också vill skicka in en spelarrecension till Xbox Live och därmed undvika sabotören i framtiden.

Ämnen

Vad är ett DoS- eller DDoS-angrepp?

Vid ett DoS-angrepp överbelastar sabotören målenhetens (t.ex en Xbox-konsol eller en dator) IP-adress med externa, meningslösa kommunikationsförfrågningar vilket gör att enheten inte går att ansluta till internet och Xbox Live. Angreppet är inte riktat mot Xbox Live. Det riktas mot målenhetens IP-adress.

I en DDoS-attack använder sig sabotören av skadlig kod på flera datorer för att identifiera och attackera målenheten. Sabotörer som startar en DDoS-attack gör det för att få större effekt på målenheten än ett DoS-angrepp som startats från en enskild enhet.

Obs! DoS- och DDoS-attacker används ibland som hämnd vid spel för flera personer online. DoS- eller DDoS-sabotörer hotar ibland spelare vars enheter de senare attackerar med kommentarer som ”Jag ska IP-bomba dig” ”Jag ska överbelasta din IP” eller ”Jag ska bomba bort dig från internet”.

Hur vet jag om jag utsatts för ett angrepp?

Om din Xbox-konsol utsätts för en DoS- eller DDoS-attack kan du förmodligen inte ansluta till Xbox Live från konsolen och inga internetanslutningar i ditt hushåll kommer att fungera.

Vad bör jag göra om jag tror att jag blivit angripen?

Om du tror att din Xbox-konsol eller dator har blivit utsatt för en DoS- eller DDoS-attack gör du följande:

• Återställ din internetrouter.
  • Kontakta internetleverantören.
  • Om du är säker på vem DoS- eller DDoS-sabotören är:
  • Undvik den personen på Xbox Live i framtiden.

Vad kan jag göra för att stoppa angreppet?

Testa att återställa din internetrouter (dvs. ditt DSL eller kabelmodem) om du just nu utsätts för en DoS- eller DDoS-attack. Det kan lösa problemet med DoS- eller DDoS-attacken. För en fullständig återställning krävs att routern är avstängd i 5–10 minuter. Detta ökar sannolikheten att du får en ny IP-adress som sabotören inte har tillgång till.

Om DoS- eller DDoS-attacken ändå fortsätter kontaktar du din internetleverantör.

Hur kan jag ta reda på vem som angrep mig?

Kontakta din internetleverantör för att försöka fastställa identiteten på personen som startade en DoS- eller DDoS-attack på din Xbox-konsol eller din dator.

Kan någon på supporten ta reda på vem DoS- eller DDoS-sabotören är?

Xbox-supporten kan inte ta reda på vem som attackerar med DoS eller DDoS.

Kontakta din internetleverantör för att försöka få reda på vem som attackerar med DoS eller DDoS.

Vad kan Xbox Live göra för att förhindra de här angreppen?

Xbox Live-tjänsten kan inte förhindra DoS- och DDoS-attacker eftersom de sker via den attackerade enhetens IP-adress, dvs. inte direkt i Xbox Live-tjänsten.

Kontakta din internetleverantör för mer information om hur du förhindrar DoS- och DDoS-attacker.